یافته محققان ایتالیایی؛

محصولات لبنی نقش حفاظتی در مقابل دیابت نوع۲ دارند

محصولات لبنی نقش حفاظتی در مقابل دیابت نوع۲ دارند آقای هویج: نتایج یک پژوهش جدید، مصرف محصولات لبنی را با کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع 2 و مصرف گوشت های قرمز و فرآوری شده را با خطر بالاتر مبتلاشدن به این بیماری مرتبط دانست.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، دیابت نوع ۲، شایع ترین شکل دیابت، زمانی ایجاد می شود که بدن در مقابل انسولین تولید شده توسط پانکراس (لوزالمعده) مقاوم شود یا زمانی که پانکراس انسولین کافی تولید نمی نماید. انسولین هورمونی است که سطح گلوکز خون را تنظیم می کند.
در یک مطالعه جدید، پژوهشگران دانشگاه ناپل فدریکو در ایتالیا، شواهدی را جمع آوری کردند که نشان میدهد برخی غذاها می توانند خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ را کاهش دهند.
دستورالعمل های غذایی فعلی برای پیش گیری از دیابت نوع ۲، مصرف محدود بیشتر محصولات حیوانی را سفارش می کند.
با این حال، مطالعات نشان می دهد که تعدادی از محصولات حیوانی ممکنست برای کاهش خطر دیابت نوع۲ فواید سلامتی داشته باشند.
دیابت نوع ۲ یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی در سراسر جهان است.
دکتر «آنالیزا جیوسو»، عضو تیم تحقیق، اظهار داشت: «یادگیری بیشتر در مورد این که چگونه اجزای مختلف رژیم غذایی موجب افزایش یا کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ می شود، کلید پیش گیری از دیابت است.»
برای این منظور، پژوهشگران ۱۳ متاآنالیز موجود را در مورد این که کدام غذاها با افزایش ریسک دیابت نوع۲ مرتبط هستند، بررسی کردند.
بررسی ها نشان داد مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت با ۲۰ درصد خطر بیشتر ابتلاء به دیابت نوع۲ هم راه است.
مصرف ۵۰ گرم گوشت های فرآوری شده، مانند بیکن و سوسیس، ممکنست در افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ نقش داشته باشند.
به گفته جیوسو، «گوشت، خصوصاً گوشت های قرمز و فرآوری شده، منبع اسیدهای چرب اشباع، کلسترول، و آهن هِم [مشتق شده از حیوان] است که در تحریک التهاب مزمن و اختلال در حساسیت به انسولین نقش دارند.»
جیوسو همین طور توضیح داد: «سدیم، نیترات و نیتریت های موجود در گوشت های فرآوری شده ممکنست نه فقط به سلول های پانکراس تولیدکننده انسولین لطمه بزنند، بلکه موجب استرس اکسایشی و اختلال عملکرد عروقی شوند که به نوبه خود، حساسیت سلول ها به انسولین را کاهش می دهند».
از سوی دیگر، ۵۰ گرم گوشت سفید، که شامل مرغ و بوقلمون می شود، تنها با ۴ درصد بیشتر خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط می باشد.
این تیم تحقیق دریافت که غذاهای لبنی ممکنست در مقابل دیابت نوع۲ نفش محافظتی داشته باشند یا تأثیری در شروع آن نداشته باشند.
مصرف ۲۰۰ گرم (تقریباً ۱ فنجان) شیر با ۱۰ درصد کاهش و ۱۰۰ گرم ماست با کاهش ۶ درصدی خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط بود.
یک فنجان لبنیات پرچرب و لبنیات کم چرب هر کدام به ترتیب با ۵% و ۳% کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط بودند.
از نظر تغذیه ای، محصولات لبنی منبعی از مواد مغذی، ویتامین ها و سایر اجزا یعنی کلسیم، پروتئین ها، پپتیدها و غیره، با اثرات مفید بالقوه بر متابولیسم گلوکز هستند. به عنوان مثال، پروتئین آب پنیر موجود در شیر تأثیر شناخته شده ای بر تعدیل افزایش سطح گلوکز خون پس از غذا و همین طور بر کنترل اشتها و وزن بدن دارد.


1401/07/03
13:56:37
5.0 / 5
167
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تغذیه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری