ارتباط افزودنی های غذایی با خطر ابتلای نوزادان به آلرژی

ارتباط افزودنی های غذایی با خطر ابتلای نوزادان به آلرژی به گزارش آقای هویج، کارشناسان دریافته اند برخی افزودنی های غذایی احیانا از سد جفت عبور می کنند، وارد شیر مادر می شوند و امکان دارد به ابتلای نوزادان به آلرژی منجر شوند.



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، آلرژی غذایی یک بیماری شایع و بالقوه جدی است و زمانی بروز می کند که سیستم ایمنی بدن با نشانه هایی از خارش خفیف گرفته تا تنگی نفس شدید به اجزای خاصی از غذاها واکنش نشان دهد.

در یک مطالعه جدید که اخیرا در نشریه Frontiers in Allergy انتشار یافت، کارشناسان آنس (Anses) یا اداره غذای فرانسه دریافتند نانوذرات غیرآلی که به جای افزودنی های غذایی استفاده می شوند از سد جفت عبور می کنند و جنین را در معرض خطر بالاتر مبتلا شدن به آلرژی های بالقوه خطرناک در نوزادی قرار می دهد.

"کارین ادل ــپیشنت" - نویسنده همکار این مطالعه - در اطلاعیه ای اظهار داشت: با عنایت به خواص ایمونوتوکسیک و مرگبار نانوذرات، قرار گرفتن در معرض آنها امکان دارد تبادلات مفید ریزاندامگان [میکروبیوتا] میزبان ــ روده را مختل کند و در سد روده و رشد سیستم ایمنی در رابطه با روده در جنین و نوزاد تداخل بوجود می آورد.

وی اضافه کرد: این با همه گیری اختلال های در ارتباط با سیستم ایمنی در کودکان مانند آلرژی های غذایی ـ که نگرانی مهمی برای سلامت عمومی است ــ ارتباط دارد.

غالبا برخی پروتئین های موجود در طیف وسیعی از موادغذایی مانند بادام زمینی، آجیل، شیر، تخم مرغ، سویا و گندم به بروز آلرژی های غذایی منجر می شوند. معمولاً چند سال طول می کشد تا بدن کودکان مقاومت پیدا کند و بتواند آن پروتئین را بی آنکه تهدید بداند، مصرف کند اما درصورتیکه سیستم ایمنی یا سد روده به مخاطره بیفتد، حساس می شود و واکنش آلرژیک نشان داده است.

عوامل محیطی در بروز آلرژی نقشی مهم ایفا می کنند و عوامل محیطی اوایل عمر احیانا کلیدی هستند. تحقیقات نشان می دهد که عادت های غذایی و محیط بر سلامت روده کودکان خردسال اثرگذار است و محروم کردن باکتری های مفید روده بدن از انواعی از پروتئین ها احیانا بر تحمل برخی غذاها تأثیر می گذارد.

مواد افزودنی معمولاً با نام مواد تشکیل دهنده با عملکردهایی مختلف مثل تأمین ایمنی غذا، بهبود طعم و ظاهر، ایجاد بافت یا تضمین دوام محصول به آنها اضافه می شوند. به قول کارشناسان، نانوذرات (NP) موجود در افزودنی های غذایی در روده جذب نمی شوند بلکه آنجا جمع می شوند.

از بین حدود ۳۵۰ افزودنی غذایی مجاز در اتحادیه اروپا، حدود ۱۰ درصد مواد غیرآلی هستند که از نانوذرات تشکیل شده اند. این ذرات فرا کوچک با تغییر تعداد گونه های [باکتریایی] موجود و نسبت آنها، روی باکتری های موجود در روده تأثیر می گذارند.

کارشناسان توضیح دادند که این ذرات بر سد روده ـ یکی دیگر از اجزای ضروری واکنش سالم به پروتئین های رژیم غذایی ــ هم اثر می گذارند.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، این کارشناسان گفتند: نتایج زودهنگام قرار گرفتن در معرض نانوذرات در ۱۰۰۰ روز اول عمر، مستلزم مطالعات بیشتر است تا مشخص شود آیا قرار گرفتن در معرض نانوذرات در دوران حاملگی به غیر از سایر اختلال های در ارتباط با سیستم ایمنی، زمینه ساز بروز آلرژی غذایی می شود یا خیر؟




1401/10/22
18:29:13
5.0 / 5
393
تگهای خبر: آجیل , ایمنی , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری