رییس انستیتو تغذیه خبر داد

آغاز پایش سبد غذایی خانوارهای ایرانی، كاهش ۳ درصدی شكر در شیركاكائو

آغاز پایش سبد غذایی خانوارهای ایرانی، كاهش ۳ درصدی شكر در شیركاكائو آقای هویج: رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور ضمن تشریح برنامه های غذایی این مركز در سال جاری، اظهار داشت: بررسی سبد غذایی خانوارهای ایرانی در سال ۹۷ شروع شده و در سراسر كشور انجام می گردد.



دكتر هدایت حسینی در گفت وگو با ایسنا، درباره مهم ترین اقدامات انستیتو تحقیقات تغذیه ای كشور در جهت ارتقاء سلامت غذایی در كشور و كاهش عوامل خطر، اظهار داشت: انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور بعنوان یكی از زیرمجموعه های وزارت بهداشت در حوزه سلامت غذا، به صورت بسیار جدی در چند سال اخیر ورود پیدا كرده و هم اكنون حدود شش برنامه ملی را در حوزه سلامت غذا تدوین كرده است.

وی اضافه كرد: یكی از مهم ترین برنامه های ما در سال جدید بحث پایش عوامل خطر تغذیه ای در مواد غذایی صنعتی و صنفی است. بر این اساس در برنامه پایش عوامل خطر تغذیه ای، پنج ریسك فاكتور و عامل خطر شامل نمك، شكر، چربی و اسیدهای چرب ترانس و اشباع را در مواد غذایی صنعتی و صنفی در سراسر كشور مورد ارزیابی قرار داده و این اطلاعات را به سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت ارسال می نماییم تا در سیاست گذاری ها مورد استفاده قرار گیرد.
كاهش ۳ درصدی شكر در شیرهای طعم دار و شیركاكائو
حسینی با اشاره به اینكه هم اكنون بعضی از استانداردهای مواد غذایی در حال تغییر است، اضافه كرد: بعنوان مثال با همكاری سیاست گذاران حوزه غذا اقدامی در جهت كاهش شكر در شیرهای طعم دار و شیركاكائوها انجام دادیم كه با این اقدامات میزان شكر در این محصولات به میزان قابل توجهی كاهش پیدا كرد و از حدود ۸ تا ۹ درصد به شش درصد می رسد.
بررسی سبد غذایی ایرانیان
وی با اشاره به اینكه به صورت همزمان اسیدهای چرب ترانس و اشباع را هم طی این برنامه پایش كردیم، اظهار داشت: برنامه دیگری كه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای تدوین شده، بسیار مهم است و امسال در حال انجام آن هستیم، تعیین سبد غذایی مردم ایران است. تعیین مواد غذایی مردم از نظر كمی و پاسخ به اینكه آیا مردم به اندازه كافی پروتئین، انرژی، ویتامین و... دریافت می كنند، از اهداف این برنامه و از مسائل مهم در حوزه سلامت است. بر این اساس بررسی سبد غذایی خانوارهای ایرانی در سال ۹۷ شروع شده و در كشور انجام می گردد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اضافه كرد: بررسی سبد غذایی ایرانی ها آمار، اطلاعات و شواهدی را برای سیاست گذاران حوزه اقتصاد، كشاورزی، واردات و صادرات مواد غذایی و سلامت و بهداشت تامین می كند تا بدانیم كه خانواده های ایرانی چه كمبودها یا پُربودهایی در حوزه مواد غذایی دارند. هرچند كه این پایش ها بیشتر جنبه تغذیه ای و سلامت تغذیه ای دارد، اما جزو آمارها و اطلاعات پرارزش ما در حوزه وزارت بهداشت به حساب می آید. این اطلاعات با حضور در خانه های مردم و مصاحبه با خانم خانواده كه مسوول تهیه غذا است، جمع آوری می شوند و در تمام كشور و سراسر استان ها صورت خواهد گرفت. سپس آمار و اطلاعات این بررسی ها در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور مورد بررسی قرار می گیرد و نتایج آن برای سیاست گذاران استفاده می گردد.

حسینی با اشاره به برنامه كاهش نمك در نان، اظهار داشت: خوشبختانه برنامه كاهش نمك در نان به شكل خوبی اتفاق افتاده است. در واقع میزان نمك مجاز نان ۱.۸ درصد است كه به نظر می رسد این كار از نظر ضوابط و مقررات به خوبی پیش رفته است. البته نتایج پایش های ما نشان داده است كه میزان نمك در بعضی نان ها همچنان بالاتر از میزان مجاز است. ازاین رو هنوز باید توجه بیشتری به كنترل كیفیت نان داشته باشیم.
سه منبع دریافت نمك ایرانیان
وی با اشاره به اینكه معمولا میزان نمك در نان های صنعتی در حد مجاز است، اضافه كرد: البته باید توجه كرد كه حدودا ۸۵ تا ۹۰ درصد نان های مصرفی كشور، نان های سنتی و صنفی هستند و این نشان داده است كه هنوز مهم ترین منبع دریافت نمك ما ایرانی ها پس از نمكی كه سر سفره قرار می گیرد، نان است. ازاین رو پس از نمك سر سفره، نان بعنوان مهم ترین ماده دریافت نمك در رتبه اول قرار دارد. رتبه دوم و سوم دریافت نمك هم در كشور به ترتیب پنیر و دوغ است كه مهم ترین منابع دریافت نمك با استفاده از مواد غذایی محسوب می شوند.
چه نانی بخوریم؟
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور در ادامه در زمینه برخی اظهارنظرها در خصوص استفاده بیشتر از نان صنعتی، اظهار داشت: درباره استفاده بیشتر از نان صنعتی یا سنتی تاكیدی وجود ندارد، بلكه تاكید ما استفاده از نان سالم می باشد. باید توجه كرد كه بعضی از نان های سنتی ما بسیار سالم هستند؛ به طوریكه میزان نمك شان بسیار كم و حتی زیر یك درصد است، از مواد اولیه مرغوب تهیه شده اند و فرایند تخمیر آنها به درستی انجام شده است. ازاین رو تاكید ما بر مصرف نان سالم می باشد حال چه در صنعت تولید شود چه در صنف.




1397/02/29
13:51:10
5.0 / 5
4341
تگهای خبر: بهداشت , تغذیه , سلامت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری