شرایط نامطلوب مصرف لبنیات و سبزیجات

شرایط نامطلوب مصرف لبنیات و سبزیجات به گزارش آقای هویج عضو كمیته ملی پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر وضعیت مصرف میوه، سبزیجات، ماهی و... در ایرانی ها را شرح داد.



دكتر امیرحسین تكیان در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت مصرف میوه، سبزیجات و لبنیات در ایرانیان، اظهار داشت: هم اكنون به صورت میانگین تنها كمتر از نیمی از مردم كشورمان به صورت صحیح میوه و سبزیجات مصرف می كنند. باید توجه كرد كه طبق استانداردها افراد باید روزانه حداقل سه واحد میوه و سبزیجات مصرف كنند. این درحالیست كه ۴۲.۵ درصد زنان و مردان ایرانی به صورت صحیح میوه و سبزیجات مصرف می كنند. این عدد در مردان ایرانی ۴۱.۵ درصد و در زنان ایرانی هم ۴۳ درصد است.
وضعیت نامطلوب ۲ استان در مصرف سبزیجات
وی با اشاره به اینكه بعضی از استان های ما از نظر مصرف میوه و سبزیجات وضعیت خوبی ندارند، اضافه كرد: بعنوان مثال وضعیت دو استان خراسان رضوی و ایلام از نظر مصرف میوه و سبزیجات مناسب نمی باشد.

عضو كمیته ملی پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سلامت سبزیجات و صیفی جات در تهران، اظهار داشت: در بعضی از سبزیجات و صیفی جاتی كه خصوصا در جنوب تهران كشت می شوند شاید به این دلیل كه به صورت غیرقابل كنترلی فضولات انسانی در آنها هست، دیده شده كه درصد نیترات شان زیاد و تا چندین برابر حد مجاز هم بوده است.
چند درصد از ایرانی ها لبنیات می خورند؟
وی درباره وضعیت مصرف لبنیات هم اظهار داشت: سفارش می گردد كه روزنه دو واحد لبنیات مصرف شود، اما متاسفانه كمتر از ۲۰ درصد جمعیت كشور ما به صورت صحیح لبنیات می خورند. حال در مردان میزان مصرف صحیح لبنیات ۲۱ درصد و در زنان ۱۷ درصد است. این آمارها بسیار اخطار دهنده بوده و به این مفهوم است كه تنها یك پنجم جمعیت كشور ما به صورت صحیح لبنیات مصرف می كنند. این وضعیت بویژه در زنان بدتر است. زیرا زنان بواسطه شرایط خاص جسمی باید برای پیشگیری از پوكی استخوان كلسیم بیشتری مصرف كنند و یكی از منابع اصلی كلسیم در زنان و مردان، لبنیات است.

تكیان با اشاره به اینكه نداشتن سواد سلامت درست منجر به این موضوعات می شود، اظهار داشت: باید توجه كرد كه میوه، سبزی و لبنیات در ایران نسبت به سایر مناطق گران نیست، اما از آنجایی كه ذائقه مردم ما بیشتر به سمت مصرف مواد كربوهیدرات، شیرینی و... است، كمتر از میوه، سبزی و لبنیات استفاده می نمایند.
مصرف ماهی و پیشگیری از سكته قلبی
وی درباره مصرف ماهی هم اظهار داشت: مصرف صحیح ماهی برای پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی بسیار مناسب می باشد و باید حداقل دو واحد ماهی در هفته مصرف نماییم، اما در این زمینه هم مشكلاتی داریم. به طوریكه مصرف ماهی در كشور زیر ۱۰ درصد است و این وحشتناك است. بر مبنای آمارها ۹.۷ درصد مردان و ۹.۶ درصد زنان به صورت مناسب و صحیح ماهی مصرف می كنند. این درحالیست كه ماهی منبع اصلی امگا ۳ است و در پیشگیری از سكته قلبی می تواند اثرگذار باشد. متاسفانه بر مبنای پژوهش های انجام شده اگر از افراد كشورمان بپرسیم طی دو هفته گذشته چقدر از فست فود بهره برده اید؟، حدودا ۱۳ درصد هر دو جنس حداقل یكبار در خلال دو هفته این كار را انجام دادند كه در مردان ۱۵ و در زنان ۱۱ درصد است. این درحالیست كه فست فودها موادی هستند كه نه تنها ارزش غذای ندارند، بلكه می توانند به فرد ضرر بزنند.
مصرف نمك در ایران؛ ۳ برابر حد مجاز
عضو كمیته ملی پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر در ادامه با اشاره به اینكه مصرف نمك ایرانی ها هم بسیار بالاست، اضافه كرد: متاسفانه میانگین مصرف نمك در كشور حدود سه برابر میزان مجاز است. باید بدانیم كه مصرف زیاد نمك با بروز بیماری هایی چون فشار خون مرتبط می گردد.

تكیان با اشاره به كم تحركی ایرانی ها هم اظهار نمود: میانگین فعالیت فیزیكی در كشور ما كم است و حدود ۵۷ درصد جمعیت كشور كمبود فعالیت فیزیكی دارند كه این میزان در مردان ۴۷ درصد و در زنان ۶۵ درصد است. یعنی این میزان از زنان و مردان در كشور فعالیت فیزیكی كافی ندارند.



 

1397/03/26
11:27:32
5.0 / 5
4316
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پیشگیری , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری