قائم مقام معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران مطرح كرد

نقش طب سنتی در جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت، قانون اجرا شود

نقش طب سنتی در جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت، قانون اجرا شود آقای هویج: قائم مقام معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: توجه به طب سنتی یكی از راهكارهای كشورها برای جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت و عوارض ناشی از داروهای شیمیایی است.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر داوود حاج قاسمعلی بر لزوم توجه به طب سنتی در كشور تصریح كرد و اضافه كرد: سال ها بود كه طب سنتی در كشور مهجور مانده بود و كمتر كسی به آن توجه داشت، در حالیكه خیلی از كشورها همچون هند و پاكستان بیش از ۱۰۰ سال كتاب های فارسی طب سنتی را تدریس كرده و حكیم پرورش می دادند تا اینكه در دهه اخیر مجموعه ای از مدیران اجرایی، اساتید و دانشمندان برای گسترش این علم تلاش كردند تا طب سنتی را دوباره زنده كنند.
وی افزود: طب سنتی، طبی سلامت نگر و كل نگر بوده و همواره رویكرد این طب این بوده كه مردم كمتر بیمار شوند. در خیلی از كشورهای پیشرفته همچون آلمان و كانادا بیش از ۵۰ درصد داروهای مورد استفاده مردم داروهای گیاهی است. اغلب مردم چین با داروهای گیاهی درمان می شوند؛ چون كه اگر داروهای شیمیایی مصرف كنند با عنایت به جمعیت این كشور باید نصف اقتصادشان را به دارو اختصاص دهند. ازاین رو توجه به طب سنتی یكی از راهكارهای كشورها برای جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت و عوارض ناشی از داروهای شیمیایی است.
حاج قاسمعلی با اشاره به تربیت متخصصین طب سنتی از سال ۸۶ در دانشگاه های كشور اشاره نمود و اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته، این طب رایج شده و سالانه بیش از ۱۰۰ متخصص طب سنتی در كشور فارغ التحصیل می شوند. اكنون در سطح تهران حدود ۱۰ سلامتكده تاسیس شده است كه بیش از پنج مورد آن دانشگاهی است كه متخصصین طب سنتی حضور فعالی دارند، ولی با عنایت به جمعیت كشور تعداد آنها كافی نیست و باید گسترش یابد.
وی افزود: اكنون عطاری ها شبكه گسترده ای دارند و مردم بیشتر به این سمت حركت می كنند. این در شرایطی است كه خیلی از ادعاهای طب سنتی واقعیت ندارد و مصرف غیر اصولی داروهای گیاهی عوارض بسیاری برای افراد داشته كه در نهایت هزینه های درمان آنان به نظام سلامت و بیمه ها تحمیل شده است. در صورتیكه متخصصین طب سنتی در كشور این مسئولیت را بر عهده داشته باشند نه تنها شاهد این اتفاقات نخواهیم بود بلكه از عوارض سایر داروهای شیمیایی هم جلوگیری می گردد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت ایران، قائم مقام معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران همینطور به سیستم نظام ارجاع اشاره نمود و اظهار داشت: واقعیت این است تا زمانی كه بیمار به هر متخصصی رجوع كند، نمی توانیم ادعا نماییم كه هزینه های سلامت كنترل می گردد. تا زمانی كه نظام سطح بندی و پزشك خانواده كه تكلیف قانونی است، خوب عمل نشود، طب سنتی و هیچ روش دیگری نمی تواند كمكی به نظام درمانی داشته باشد. باید تكلیف قانونی اجرا شود و پس از آن پزشك عمومی مشخص نماید كه فرد به كدام یك از متخصصین رجوع كند و مردم در كنار طب نوین از طب سنتی هم بهره مند شوند.
وی بر تنظیم قوانین و تعریف جایگاه متخصصین علوم مختلف همچون طب سنتی تصریح كرد و اضافه كرد: باید این اعتقاد در جامعه و نظام درمانی كشور وجود داشته باشد كه طب سنتی در كنار طب مدرن می تواند اثرگذار باشد. طب سنتی لزوما از داروهای گیاهی استفاده نمی كند، بلكه با اقداماتی در تغییر سبك زندگی سبب می گردد كه افراد زندگی سالمتری داشته باشند كه در نهایت این مورد به نفع نظام سلامت و بیمه خواهد بود.



1397/04/19
13:06:04
5.0 / 5
4382
تگهای خبر: بیمار , بیمه , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری