اینجا خبری از تفكیك نیست

كوه زباله های خطرناك بیمارستانی در آرادكوه بعلاوه فیلم

كوه زباله های خطرناك بیمارستانی در آرادكوه بعلاوه فیلم آقای هویج: پسماندهای پزشكی، پسماندهای خطرناكی هستند كه اگر بی خطر نشوند محیط زیست، آب های زیرزمینی، خاك و سلامت افراد را تهدید می كنند این روزها عكس ها و فیلم هایی از محل دفن پسماندهای پزشكی در آراد كوه منتشر می گردد كه نشان داده است این پسماندها وضعیت مناسبی ندارند و بخش زیادی از آن ها بی خطرسازی و تفكیك نشده وارد این سایت دفن پسماند می شوند.



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، این روزها مبحث دفن پسماندهای عادی و عفونی پزشكی در آراد كوه و بی خطر سازی آن ها از جانب مراكز بیمارستانی و درمانی داغ شده است. ماجرا از آنجا آغاز شد كه اخباری در خصوص وجود بخش هایی از بدن انسان، لباس های خونی، تجهیزات اتاق عمل، كیسه های خون، شیشه های دارو و باندهای عفونی بی خطرسازی نشده در محل دفن پسماندهای پزشكی در آرادكوه منتشر گردید.
شهرداری تهران مقصر است؟
محسن فرهادی - معاون فنی مركز سلامت محیط كار وزارت بهداشت- تقصیر را بر گردن شهرداری تهران می اندازد. وی در گفت و گو با ایسنا اظهار كرده بود كه موثر بودن اقدامات مربوط به دفع زباله های بیمارستانی، مشروط به ایجاد سیستمی مستقل توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری برای جمع آوری پسماندهای پزشكی است.

طبق قانون مدیریت پسماند، مراكز درمانی موظف می باشند كه زباله های خویش را به صورت تفكیك شده جمع آوری و بی خطر و به پسماند عادی تبدیل كنند و در نهایت به سیستم دفع پسماند شهری تحویل دهند.
كامیون جمع آوری، پسماند عفونی و غیرعفونی را مخلوط می كند
اما به قول فرهادی یكی از اشكالات در این زمینه در بعضی استان ها بخصوص تهران این است كه سازمان مدیریت پسماند سیستمی مجزا برای جمع آوری پسماند پزشكی ندارد؛ بدین سان یك كامیون، پسماند عفونی و غیرعفونی را با یكدیگر مخلوط می كند و در نتیجه بیمارستانی كه زباله ها را تفكیك و بی خطر می كند، انگیزه لازم را برای تداومانجام این كار از دست می دهد.
نرخ تحویل پسماندهای بی خطر شده و نشده به شهرداری یكی است
آن طور كه از صحبت های معاون فنی مركز سلامت محیط كار وزارت بهداشت برمی آید بیمارستان هایی كه پسماند عفونی خویش را از اتاق عمل خارج و با استفاده از برق، دستگاه بخار و نیروی انسانی آن را بی خطر می كنند باید برای دفن پسماندهای خود همان نرخی را به شهرداری بپردازند كه بیمارستان های دیگر كه زباله خویش را بی خطر نمی كنند، می پردازند. با عنایت به این مورد امكان دارد به محض اینكه نظارت ها انجام نشود، بیمارستان هم دستگاه اتوكلاو را خاموش كند و زباله را تفكیك نكند.

با وجود این، این مقام مسئول مدعی است كه هم اكنون ۹۳.۸ درصد بیمارستان ها در كشور اتوكلاو دارند و این اقدام بر خلاف آنچه سازمان حفاظـت محیط زیست اعلام نموده است، در ۱۰۰ درصد بیمارستان های تهران انجام می گردد اما زمانی كه تفكیك پسماندهای بیمارستانی به خوبی صورت نگیرد یا به شكل تفكیك شده حمل نشود، بیمارستان ۱۰۰ درصد زباله ویژه پزشكی خواهد داشت و تفكیك سازی بی اثر می گردد.
بخش زیادی از پسماندهای پزشكی در آرادكوه بی خطر نشده اند
اما محمدحسین بازگیر - رئیس اداره محیط زیست شهر تهران- تاكید می كند كه در بازدیدی كه حدود دو هفته پیش از مركز دفن پسماندهای پزشكی در آرادكوه داشته، مشاهده كرده است كه بخش زیادی از این پسماندهای پزشكی بی خطر نشده اند چون كه ظاهر كیسه حرارت دیده و اتوكلاو شده متفاوت با ظاهر كیسه ای است كه دارای پسماندهای بی خطرسازی نشده است.

شرایط در آرادكوه تغییری نكرده است و آنطور كه رییس اداره محیط زیست شهر تهران به خبرنگار ایسنا، می گوید: طی این بازدید چندین كیسه پسماند پزشكی را باز كردم و دیدم كه داخل كیسه های مختلف پسماندهای عفونی و اتوكلاو شده با یكدیگر مخلوط شده اند.

بازگیر وجود اعضای بدن انسان در زباله های بیمارستانی آراد كوه را تایید نمی كند و در این باره توضیح می دهد: طی بازدید از این مركز دفن پسماند پزشكی، اعضای بدن انسان مشاهده نشد ولی انوع زباله های عفونی، كیسه های خون، لباس های آغشته به مواد ضدعفونی، پسماندهای عفونی اتوكلاو شده و نشده و... وجود داشت.

بر اساس اعلام اداره محیط زیست شهر تهران در مركز دفع پسماندهای پزشكی در آراد كوه یك سلول بهداشتی برای دفع این زباله ها در نظر گرفته شده است كه دیوارها و كف آن ایزوله شده است، همینطور روزانه حدود ۱۰۰ تن پسماند پزشكی به مركز دفن آراد كوه آورده می گردد كه روی آن ها آهك و خاك ریخته و دفع می شوند. طبق قانون مدیریت پسماند، پسماندهای پزشكی باید كاملا تفكیك شده وارد سایت شوند، همینطور كیسه های آن ها لیبل گذاری شوند و مشخص باشد كه از كدام مركز درمانی آمده است.

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در ادامه اظهار می كند كه رنگ بندی كیسه های پسماندهای پزشكی با یكدیگر متفاوت می باشد و این رنگ ها باید نشان دهد كه چه نوع پسماندی داخل آن ها است. متاسفانه بعضی از پسماندهای پزشكی آراد كوه لیبل گذاری نشده اند و مشخص نمی باشد كه از كدام بیمارستان یا مركز درمانی آمده اند. برخی پسماندها هم بی خطرسازی نشده اند.

پسماندهای عفونی خطر جدی برای محیط زیست هستند و اگر به روش های استاندارد بی خطر نشوند سبب آلودگی آب های زیرزمینی و خاك شده و خطر گسترش بعضی از بیماری ها را به دنبال دارد. بازگیر در این باره تاكید می كند كه نباید مراكز درمانی و بیمارستانی عامل بیماری را از یك بیمار بگیرند ولی آن را به شكل دیگری وارد محیط كنند و افراد دیگری را در معرض آن قرار دهند.


1397/06/19
13:51:43
5.0 / 5
4104
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری