بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران:

39 درصد ایرانیان حداقل یك بار به انگل توكسوپلاسماگوندی مبتلا شدند

39 درصد ایرانیان حداقل یك بار به انگل توكسوپلاسماگوندی مبتلا شدند آقای هویج: بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این كه طبق تحقیقات انجام شده 39 درصد جمعیت ایران حداقل یك بار به انگل ˮتوكسوپلاسماگوندیˮ مبتلا شدند، اظهار داشت: انگل توكسوپلاسما با استفاده از گربه به انسان منتقل و در بعضی مواقع باعث سقط جنین مادران آبستن می گردد.


دكتر بهادر حاجی محمدی، بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در گفت وگو با خبرنگار ایسنا- با بیان این كه طبق تحقیقات انجام شده یك عامل انگلی به نام «توكسوپلاسما گوندی» در نمونه فرآورده های گوشتی شناسایی شده است، اظهار نمود: گربه میزبان اصلی این انگل است.
وی با اشاره به این كه انگل توكسوپلاسماگوندی، یكی از شایع ترین بیماری های مشترك بین انسان و حیوانات است، اضافه كرد: گربه های ولگرد به علت شكار موش میزبان این انگل هستند و با مدفوع خود علف های مصرفی حیوانات علف خوار را هم مسموم می كنند.
رییس مركز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد، علف های مسموم یكی از مهمترین راه های ورود انگل توكسوپلاسماگوندی به مواد گوشتی است، اظهار داشت: این بیماری با استفاده از دهان و مصرف علف به حیوانان حلال گوشت نظیر گاو و گوسفند منتقل می گردد. نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و تماس با آن خطر بزرگی برای افراد است و تحقیقاتی كه انجام شد نشان داد به صورت میانگین 30 درصد گربه های آپارتمانی آلوده به توكسوپلاسما هستند.
حاجی محمدی با اشاره به این كه 50 درصد گربه های ولگرد هم به این بیماری مبتلا بودند، اظهار نمود: این گربه ها با آلوده كردن سبزی های خانگی انسان ها را بیمار می كنند پس ضروری می باشد كه افراد به نكات بهداشتی بیشتر توجه نمایند، ازاین رو یكی از مهمترین راه های پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری، شستشوی كامل سبزیجات پیش از مصرف است. گربه های مبتلا به این انگل می توانند از طریق مدفوع خود آن را دفع كنند كه برخی افراد در اثر بی دقتی و تماس با این عامل بیمار می شوند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این كه انگل توكسوپلاسما می تواند خیلی از انسان ها را آلوده كند، خاطرنشان كرد: تحقیقات نشان داده كه 39 درصد جمعیت ایران كنونی حداقل یك بار به این انگل مبتلا شدند.
وی با بیان این كه علائم این بیماری شبیه آنفلوانزاست، اظهار داشت: تب، لرز، درد عضلانی و تورم گره های لنفاوی مهمترین علایم آن است. امكان دارد علائم انگل توكسوپلاسما در افرادی كه سیستم ایمنی قوی دارند مشخص نشود. این میكروب در افرادی كه دچار نقص سیستم ایمنی هستند بسیار خطرناك تر است.
حاجی محمدی در ادامه به تكسوپلاسمای مادرزادی اشاره نمود و اظهار داشت: این نوع از توكسوپلاسما موقعی اتفاق می افتد كه مادر آبستن باشد. این عامل بیماری در دوران حاملگی فقط منجر به تب و لرز نمی گردد. توكسوپلاسمای مادرزادی در زنان حاملگی كه برای نخستین مبتلا می شوند خطر سقط جنین را به دنبال دارد. مادرانی كه پیش از حاملگی سابقه مبتلا شدن به این انگل را دارند بدنشان مقاوم شده و خطری آن ها را تهدید نمی كند.
وی به انجام تحقیقی در زمینه انگل تكسوپلاسما بر روی مادران آبستن اشاره نمود و اظهار داشت: این تحقیق كه بر روی 600 مادر آبستن انجام شده نشان داد سه نفر از این مادران برای نخستین بار به این میكروب مبتلا شدند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این كه درصد خطر این عامل بیماری در سه ماهه اول حاملگی زیاد است و در صورت عدم سقط جنین منجر به ناهنجاری های مادرزادی می شود، اظهار نمود: ناهنجاری های مادرزادی نقص های تولد است كه نوزاد حین تولد به آن ها مبتلا می گردد.
مدیرگروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی یزد با اشاره به این كه مبتلا شدن به توكسوپلاسما در سه ماهه آخر حاملگی عوارض كمتری را به دنبال دارد، اضافه كرد: در این دوره از حاملگی سبب اختلالات چشمی نظیر تاری دید، آب مروارید، ضعف چشم و دو بینی می گردد. این اختلالات اغلب در دوران نوجوانی كه تغییرات هورمونی زیاد است، خویش را نشان داده است اما اگر مادر در دوران حاملگی مكرر و منظم به پزشك رجوع كند قابل كنترل است.
حاجی محمدی به راه های انتقال توكسوپلاسماگوندی اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به مطالعات انجام شده، مصرف گوشت و شیرخام بخصوص شیرخام بز از نظر انتقال بیماری بسیار حائز اهمیت می باشد ازاین رو باید همواره از مصرف كباب نیم پخته یا خونی، جگر آبدار و شیر غیر پاستوریزه پرهیز كرد.
«توكسوپلاسماگوندی» یكی از گونه های خطرناك انگلی است كه با استفاده از گربه بیمار به علف و منابع گوشتی انسان ها منتقل می گردد و مهمترین دلیل عوارض جسمی در افراد بخصوص زنان آبستن است. زنان حاملگی كه برای نخستین بار در سه ماهه اول حاملگی به این انگل مبتلا می شوند امكان دارد جنین خویش را از دست بدهند.



1397/07/03
14:04:53
5.0 / 5
91
تگهای خبر: ایمنی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری