تشخیص زردی نوزادان و اختلالات كبدی در كمتر از 10 دقیقه با راهكار محققان كشور

تشخیص زردی نوزادان و اختلالات كبدی در كمتر از 10 دقیقه با راهكار محققان كشور آقای هویج: محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در فاز نیمه صنعتی به فناوری ساخت نانو كیت هایی دست پیدا كردند كه به قول آنها با استفاده از آن می توان با چند قطره خون نوزادان در كمتر از 10 دقیقه بیماری زردی نوزادان را تشخیص داد.



راضیه طباطبایی، دانشجوی دكتری شیمی تجزیه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مجری طرح در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت نانو سنسورهای تشخیص طبی اظهار داشت: این نانو سنسور به منظور تشخیص بیماری های زردی، هپاتیت و اختلالات كبدی طراحی شده است.

وی یكی از اصلی ترین نگرانی های والدین در اولین روزهای تولد نوزاد را خطر مبتلا شدن به بیماری زردی دانست و تصریح كرد: بیشتر از 60 درصد از نوزادان در اولین روزهای تولد به این عارضه مبتلا می شوند كه دلیل بروز این بیماری در نوزادان افزایش غلظت "بیلی روبین" در خون آنها است.

طباطبایی با تاكید بر اینكه تشخیص سریع و به موقع این بیماری، نخستین گام در راه درمان این بیماری به حساب می آید، اظهار نمود: هم اكنون تشخیص این بیماری با استفاده از آزمایشگاه های تشخیص طبی و یا با استفاده از سنسورهای پوستی كه از دقت و صحت كافی برخوردار نیستند، انجام می گردد.

مجری طرح افزود: نوزادان مبتلا مورد تست خون قرار می گیرند كه علاوه بر آنكه مقادیر زیادی خون از آنها دریافت می شود، نوزادان مورد آزار و اذیت قرار خواهند گرفت؛ از این رو در این مطالعات راهكاری برای رفع این چالش عرضه كردیم.

این محقق تصریح كرد: در این مطالعات با استفاده از كیتی كه طراحی كردیم، می توان میزان "بیلی روبین" موجود در سرم خون نوزادان را تنها با 2 تا 3 قطره خون اندازه گیری نمود.

وی فناوری مورد استفاده در این كیت را شیمی سبز دانست و افزود: در تولید این محصول هیچ ماده شیمیایی به كار نرفته و كاملا شیمی سبز است.

به گفته این محقق، این كیت در كمتر از 10 دقیقه با استفاده از تلفن همراه قادر به تشخیص بیماری زردی نوزادان و نارسایی های كبدی است.

مجری طرح با اشاره به عملكرد این كیت تشخیصی اظهار داشت: این كیت تشخیصی مبتنی بر تلفن همراه طراحی شده و بسیار ارزان، قابل حمل و سریع بوده و در ساخت پلت فرم های میكروسیالی سنسوری آن به صورت كامل از تركیبات غیر سمی و دوستدار محیط زیست استفاده شده است.

طباطبایی افزود: نانوحسگر طراحی شده همینطور به علت سهولت استفاده و عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، كاربر پسند بوده و می توان به راحتی از آن به منظور تشخیص بیماری های زردی، هپاتیت و نارسایی های كبدی در آزمایشگاه های تشخیص طبی و همینطور منازل بهره برد.

وی با تاكید بر اینكه با استفاده از نرم افزارهای تخصصی می توان سطح و میزان بیماری زردی نوزادان را محاسبه كرد، خاطرنشان كرد: روش تشخیص این كیت مبتنی بر فرآیندهای نوری است.

طباطبایی با اشاره به اینكه این محصول در فاز نیمه صنعتی تولید شده است، اضافه كرد: این محصول در صورت تأمین سرمایه و پشتیبانی مالی می تواند وارد فاز صنعتی شود.

به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، این طرح كه در برنامه تجاری سازی فناوری نانو (نانومچ) پذیرفته شده است، توسط دكتر حامد گل محمدی قانع، عضو هیات علمی و مدیر گروه تحقیقاتی بیوپلتفرم های نانوحسگر، راضیه طباطبایی، دانشجوی دكترای شیمی تجزیه و دكتر سید حمید احمدی عضو هیات علمی و مدیر قطب محیط زیست پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران اجرایی شده است.




1397/08/03
19:54:35
5.0 / 5
4167
تگهای خبر: بیمار , بیماری , خون , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری