از درمان زخم های پوستی تا ماسك های خانگی

از درمان زخم های پوستی تا ماسك های خانگی آقای هویج: عسل یك ضدعفونی كننده طبیعی است و شامل قندهایی چون گلوكز، فروكتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، كلسیم، كلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است.





به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، در استان خراسان جنوبی 19 هزار كلونی زنبور عسل وجود دارد كه 500 نفر برای بهره برداری از این كلونی ها فعالیت می نمایند.

تعداد كلونی های زنبور عسل خراسان جنوبی با عنایت به فصول مختلف سال و شرایط آب و هوایی از 19 تا 23 هزار كلونی تغییر می كند.

بر طبق فرهنگ لغت عسل ماده ای شیرین و زرد رنگ است كه زنبورهای مختلف از شهد گل ها تهیه می كنند. عسل از قدیمی ترین و اولین شیرین كننده هایی است كه انسان بهره برده است و شامل قندهایی چون گلوكز، فروكتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، كلسیم، كلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است.

عسل یك ضدعفونی كننده طبیعی است و ویتامین هایی همچون B1 ، B2 ، B ۶ ، B ۳ ، B ۵ و C باز بر طبق كیفیت و نوع عسل به نسبت های متفاوت در آن دیده میگردد و علاوه بر موارد ذكر شده در حد كمی مس، ید و روی باز در عسل وجود دارد.

ویژگی های شیمیایی عسل

محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به خبرنگار ایسنا اظهار داشت: مقدار رطوبت عسل از اهمیت خاصی برخوردار و میزان آن در انواع عسل متفاوت می باشد و به صورت تقریبی حدود 17 درصد تخمین زده میگردد.

وی با اشاره به اینكه میزان رطوبت در تخمیر و در تبلور عسل تأثیر به سزایی دارد، اضافه كرد: عسلی كه به صورت طبیعی در كندو رسیده باشد درصد رطوبت آن كمتر از 6.18 درصد است و عسل های حاوی رطوبت بیشتر استاندارد نیستند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: رطوبت عسل با اندازه گیری ضریب شكست نور انجام می شود، در صورتیكه رطوبت عسل زیادتر از حد طبیعی باشد مخمرهای خاصی فعال شده و موجب تخمیر عسل میگردد.

پویان اشاره كرد: مقدار مواد معدنی موجود در عسل به صورت متوسط 17.0 درصد است كه شامل كلسیم، گوگرد، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن و فسفر است.

وی با اشاره به اینكه میزان پروتئین عسل یك درصد برآورد شده است كه منشأ گیاهی و حیوانی دارد، اظهار نمود: همچون اسیدهای آمینه موجود در عسل آسپارتیك اسید، گلوتامیك اسید، پرولین، اورنیتین، هیستیدین، آرژنین، میتونین، و لوسین است.



مهم ترین آنزیم های عسل را بشناسید

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: در عسل آنزیم های فراوانی وجود دارد، آنزیم ها مواد پیچیده ای هستند كه در سلول های زنده تشكیل شده و در واكنش های مهم حیاتی نقش موثری دارند.

پویان افزود: اسیدهای موجود در عسل در مزه آن دخالت و اسیدی بودن عسل احتمالاً در عدم رشد میكروب ها در آن تأثیر دارد.

وی با اشاره به اینكه حدود 54 درصد وزن عسل را قندها می سازند، اظهاركرد: تابحال 20 نوع قند در عسل شناسایی شده كه قندها عمدتاً از نوع قندهای ساده یا منو ساكاریدها هستند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اضافه كرد: علاوه بر قندهای ساده قندهای دیگری چون مالتوز، ساكارز و لاكتوز كه از دو قند ساده تشكیل شده اند، باز در عسل وجود دارد و قندهای مذكور توسط آنزیم انور تاز به قندهای ساده تبدیل می شوند.

پویان اشاره كرد: هیچ میكروبی در عسل قادر به رشد نیست این واقعیت را قرن ها پیش انسان كشف كرده است و مصریان باستان در مومیای مردگان و برای حفظ و نگهداری مواد غذایی، میوه ها، دانه ها و مخصوصاً گوشت از عسل استفاده می كردند.

وی با اشاره به اینكه در عسل چند نوع آنتی بیوتیك خوراكی وجود دارد، افزود: میكروب ها در عسل قادر به رشد نبوده و سریعاً از بین می روند و دیاستاز موجود در عسل باز در انهدام میكروب ها و محیط اسیدی عسل باز در عدم رشد باكتری ها موثر است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اضافه كرد: عسل به سبب خاصیت ضد قارچ هیچ گاه فاسد نمی گردد و زنبور عسل به آن یك ماده ضد عفونی طبیعی می افزاید كه ضرر و زیان مواد ضد عفونی كننده شیمیایی را ندارد و این ماده اسید فرمیك است.

پویان اظهاركرد: از عجایب ذاتی عسل این است كه هیچ گاه فاسد نمی گردد و در صورت خوب نگهداری كردن هیچ گاه ترش نشده و كپك نمی زند و تغییر ماهیت نمی دهد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی درباب اینكه چرا مصرف عسل برای كودكان زیر یك سال منع شده است، اظهار داشت: این مسئله به بیماری بوتولیسم كودكان ارتباط دارد كه در دهه 1970 در آمریكا مورد مطالعه قرار گرفته است، عامل این بیماری در طبیعت وجود دارد و مطالعات انجام شده نشان دادند كه عسل و شربت ذرت تنها مواد غذایی هستند كه احتمال دارد حاوی اسپور این عامل بیماری زا باشند، به این علت مصرف عسل برای كودكان زیر یك سال احتیاط دارد.

سلامت پوست و عسل

پویان اشاره كرد: عسل یكی از ارزشمندترین تركیبات طبیعی برای سلامت پوست و رفع نارسایی های پوستی ناشی از تغذیه، عوامل محیطی و صدمات پوست و بیماری های مختلف عفونی به شمار می آید.

وی با اشاره به اینكه استفاده از عسل برای سلامت و شادابی پوست قدمتی به درازای تاریخ زندگی اجتماعی انسان دارد، اضافه كرد: عسل برای ناراحتی های پوستی مانند كهیر، پوست تخریب شده، خون ریزی پوست و خارش پوست مناسب می باشد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی درباب تاثیرات عسل در درمان سوختگی، اظهار داشت: عسل ضمن درمان سوختگی، اثر سوختگی روی پوست را باز از بین می برد.

پویان اظهاركرد: عسل به سبب خاصیت جذب آنی، ترشحات پوستی را جذب كرده و به بافت های پوششی یا اپی تلیال غذارسانی می كند و ناهمواری های آنرا برطرف كرده موجب صاف شدن پوست میگردد.

وی افزود: برای از بین بردن زگیل عسل طبیعی به همراه موم را گرم كنید و با برگ چغندر یا برگ گشنیز تازه بر روی یك پارچه تمیز قرار داده و محكم بر روی زگیل یا دمل ببندید و تا سه روز آنرا باز نكنید تا دمل یا زگیل از ریشه ساقط شود، در صورت نیاز این عمل را تكرار كنید.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینكه عسل برای درمان زخم های پوستی و رفع التهاب ناشی از آن موثر است، اظهار نمود: ماسك ها از ساده ترین تركیبات خانگی هستند كه با استفاده از عسل تهیه می شوند و حفظ رطوبت و شادابی پوست، پیشگیری از پیری و چین و چروك پوست و شفافیت پوست از این ماسك ها استفاده میگردد.

پویان اشاره كرد: عسل به سبب وجود املاح گوناگون و ویتامین های مختلف و باز قابلیت جذب رطوبت می تواند به زیبای پوست و مو كمك نماید.

وی بیان كرد: علاوه براین عسل دارای خاصیت ضد سرطانی یا آنتی اكسیدانی قوی است كه علاوه بر درخشندگی خاصی كه به پوست می دهد، در درمان اگزما و پزوریازیس اثرات مثبتی دارد.



وجود 652 كلونی زنبور عسل در درمیان

وحید ضیائیان احمدی، مدیرجهاد كشاورزی درمیان باز به ایسنا اظهار داشت: طبق آخرین سرشماری در شهرستان درمیان 652 كلونی زنبورعسل در این شهرستان فعال است.

مدیرجهاد كشاورزی درمیان با اشاره به اینكه از این تعداد، 50 درصد كلونی ها در گزیك، 35 درصد در درمیان و 15 درصد باقیمانده در سطح شهرستان پراكنده است، اضافه كرد: در این زنبورستان ها 36 نفر مشغول به كار هستند كه با عنایت به هزینه كم برای آغاز كار، سود زیادی برای تولیدكننده در بردارد.

ضیائیان احمدی اظهار نمود: عسل تولیدی از نظر طعم و خواص درمانی بی نظیر بوده از این رو استقبال مردم از عسل تولیدی شهرستان قابل توجه است.

وی بیان كرد: الان عمده ترین مشكل زنبورداران شهرستان، وجود عسل تقلبی در بازار، تغییرات محیطی، وزش بادهای موسمی و بروز بیماری های ناشناخته است.

مدیرجهاد كشاورزی درمیان افزود: سرشماری كلنی های زنبورعسل سطح شهرستان از 14 مهرماه آغاز میگردد و تا 30 مهرماه امسال ادامه دارد.

ضیائیان احمدی اظهار نمود: پیش بینی میگردد تا اختتام امسال 3700 كیلوگرم عسل 442 كلونی زنبور عسل تولید شود كه این میزان در پارسال 2600 كیلوگرم بوده است.

وی با اشاره به اینكه بسته های حمایتی شامل؛ شكر و خوراك زنبور عسل (اپی پاستا) به بهره برداران تعلق می گیرد، اضافه كرد: مهم ترین نوع عسل تولیدی شهرستان درمیان، عسل عناب و زرشك، آویشن و گون است.

توصیه هایی برای زمستانگذرانی زنبورداران

مدیرجهاد كشاورزی درمیان سفارش هایی باز به زنبورداران شهرستان برای زمستانگذرانی داشت و بیان كرد: زنبورداران باید زنبورهای خودرا از مناطق مرتفع به مناطق پایین دست و گرم تر كوچ دهند.

ضیائیان احمدی افزود: زنبورداران نباید از متراكم كردن فضای داخلی كندو داخل شوند به این شكل كه فضای داخل كندو را با موادی از قبیل فوم، روزنامه، برگ خشك درختان و گونیهای پلاستیكی پر كنند تا فضای داخل كندو كاملاً تنگ و متراكم شود.

وی اضافه كرد: همین طور باید سوراخ پرواز كندو را در فصل زمستان برای ممانعت از ورود جوندگان كوچك و كوران سرما كوچك تر كنند اما به هیچ عنوان بسته نشود.

مدیرجهاد كشاورزی درمیان با اشاره به اینكه سـوراخ پرواز نباید در راه و جهت وزش بـاد قرارگیرد، اشاره كرد: نیاز به مصرف شهد(انرژی) و گرده(پروتئین) در ماه های اسفند و فروردین افزایش می یابد پس در تأمین آن قصور نشود.

ضیائیان احمدی افزود: باید ازكیك و جانشین گرده در ضمن زمستانگذرانی به همراه قاب های عسل و گرده متناسب با جمعیت كندو استفاده كنند.

وی اضافه كرد: زنبورستان باید درطول زمستان گذرانی آفتابگیر باشد تا سوراخ پروازكندوها بیشترین ساعات تابش نورخورشید را داشته باشد.

مدیرجهاد كشاورزی درمیان بیان كرد: كندوهای ضعیف و كم جمعیت لازم است با كندوهای قوی ادغام شود و به هیچ عنوان نباید دو كندوی ضعیف با هم ادغام شود.

ضیائیان احمدی با اشاره به اینكه لازم است كندوی ضعیف با یك كندوی قوی ادغام شود، تصریح كرد: باید از استقرار كندو در محل هایی كه در معرض آب گرفتگی و جاری شدن سیلاب و وزش باد شدید می باشد، خودداری شود.



برداشت سالانه ۱۱۱ كیلوگرم عسل در بیرجند

محمدعلی محمدی، مدیر جهاد كشاورزی بیرجند باز به ایسنا اظهار داشت: برداشت سالانه عسل در شهرستان بیرجند ۱۱۱ كیلوگرم است.

وی بیان كرد: حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ كلنی در شهرستان بیرجند فعال است و تعداد زنبورستان ها حدود ۱۶۶ واحد است.

فعالیت 700 زنبوردار در خراسان جنوبی

سیدجلال مدرسی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی باز به ایسنا اظهار داشت: پیش بینی میگردد تا آخر سال 175 تن عسل از كندوهای زنبور عسل برداشت شود.

وی تعداد زنبورداران استان را 700 زنبوردار اعلام نمود و اضافه كرد: بیشترین تعداد كلنی زنبور عسل به شهرستان های بیرجند و قاین اختصاص دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی بیان كرد: پارسال اولین بار كندوهای زنبورعسل كد رهگیری دریافت نمودند و این كار با هدف سرشماری كلنی های زنبور عسل انجام شد.

مدرسی تصریح كرد: عسل خراسان جنوبی به سبب شرایط آب و هوایی، وجود گیاهان دارویی و محصولاتی همچون عناب و زرشك از مرغوبیت زیادی برخوردار می باشد كه نوع عسل عناب و زرشك این استان، در كشور منحصر به فرد است.


1397/10/09
14:08:42
5.0 / 5
4501
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , بیمار , بیماری , پیشگیری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری