ساخت دستگاهی برای شناسایی بافت چربی در دانشگاه امیركبیر

ساخت دستگاهی برای شناسایی بافت چربی در دانشگاه امیركبیر آقای هویج: از طرف محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر دستگاهی به منظور مشخصه یابی خواص مكانیكی بافت چربی زیر پوستی ساخته شد كه به قول آنها با استفاده از این دستگاه پزشكان متخصص طب سنتی ایرانی با دقت بالایی قادر به شناسایی خواص مكانیكی بافت چربی برای تشخیص بیماری و ارزیابی روند درمان در بیماران خواهند بود.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، بهزاد سیفی، دانش آموخته دكتری دانشگاه صنعتی امیر كبیر با اشاره به اهمیت شناسایی خواص مكانیكی بافت نرم برای طراحی و ساخت اندام های مصنوعی و پروتزها، اظهار داشت: علاوه بر آن از دیدگاه طب سنتی ایرانی خواص مكانیكی بافت چربی زیرپوستی در بعضی نقاط بدن كه در رابطه با میزان تجمع مایع میان بافتی است، بیان كننده میزان سطح سلامت یا علائم بیماری است و با توجه به این مهم، درحال حاضر، پزشكان متخصص طب سنتی برای ارزیابی خواص مكانیكی بافت، از روش معاینه با دست بهره می برند.

وی دقت معاینه با دست را مستلزم تخصص و تبحر پزشك دانست و افزود: از این رو این روش از دقت كافی برخوردار نیست و بر این اساس در این مطالعات مبادرت به نمایش روشی برای كمی سازی فرآیند معاینه با دست كردیم.

سیفی این تحقیق را شامل دو بخش "نرم افزاری" و "سخت افزاری" در تشخیص و درمان دانست و تصریح كرد: در مقوله تشخیص در بخش سخت افزاری، دو نسخه از یك دستگاه برای انجام تست های آزمایشگاهی و بالینی طراحی و ساخته شد كه موفق به دریافت تائیدیه ثبت اختراع باز شدیم.

مجری طرح با اشاره به دستاوردهای این مطالعات در فاز درمان، اظهار نمود: در این بخش ۸ دستگاه برای كار بر روی نمونه حیوانی طراحی و ساخته شده است. در بخش نرم افزاری كه شامل مدل سازی و مشخصه یابی خواص مكانیكی با استفاده از داده های آزمایشگاهی است، فرآیند آزمون تشخیصی بر روی حدود ۵۰ نفر از افراد سالم جامعه انجام شده است.

به قول وی به منظور تكمیل بانك داده ها برای طراحی استاندارد و دامنه پارامترهای تشخیصی برای افراد سالم، نیاز است در آینده آزمون بر روی تعداد بیشتری از افراد صورت گیرد.

وی با بیان این كه این طرح با همكاری دكتر ناصر فتورایی از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر و دكتر مهدی علیزاده عضو هیأت علمی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی تهران انجام شده است، چالش اصلی این تحقیقات را مطالعات در "این ویو" (انجام تست بر روی بافت زنده) دانست و افزود: به سبب اغتشاشات ناشی از فعالیت های فیزیولوژیك بدن مانند ضربان قلب و تنفس اندازه گیری پاسخ بافت نرم به تحریك مكانیكی دارای چالش است.

وی غیرتهاجمی بودن، فاقد عوارض جانبی و كاهش هزینه درمان را همچون مزایای این طرح نام برد و افزود: این تحقیق آغازین رساله دكتری در رشته های فنی است كه هدف آن استفاده از ابزارها و روش های مهندسی در طب سنتی ایرانی تعریف شده است.

سیفی، تشخیص و درمان با رویكرد كل نگری با استفاده از منابع طب سنتی ایرانی را از كاربردهای دستاورد این تحقیقات نام برد.

وی با اشاره به فاز توسعه ای این تحقیقات، توضیح داد: به منظور تجاری سازی فناوری نیاز است ابتدا نمونه بالینی از نسخه درمانی دستگاه به تعداد حداقل ۲۰ عدد ساخته و بر روی بیماران تست شود. سپس این مرحله مجوزهای مرتبط ستاندن شده و محصول وارد بازار خواهد شد.




1397/11/06
15:24:52
5.0 / 5
4103
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , چربی
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری