چرا به كلسیم نیاز داریم؟

چرا به كلسیم نیاز داریم؟ آقای هویج: كلسیم یك عنصر شیمیایی و ماده معدنی است كه برای زنده ماندن اندام ها یا ارگانیسم ها ضروری به شمار می آید.



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، كلسیم ۳۹ درصد از مواد معدنی بدن را شامل می شود. باید توجه كرد كه ۹۹ درصد كلسیم موجود در بدن در استخوان ها قرار می گیرد و یك درصد باقی مانده باز در بافت ها و اندام های دیگر است. همین طور كلسیم در خیلی از غذاها وجود دارد.

باید توجه كرد كه انسان به میزان معینی از كلسیم برای ساختن استخوان و حفظ سلامتی نیاز دارد. از آنجایی كه استخوان ها خود كلسیم نمی سازند، در صورت كمبود، كلسیم شان كم می شود. از طرفی بیشترین میزان جذب كلسیم در انسان برای تقویت استخوان ها، تا سن ۲۰ الی ۲۵ سالگی ادامه دارد كه آن زمان اوج توده استخوانی است، اما پس از آن سن، كلسیم به پیشگیری از اتلاف تدریجی ظرفیت استخوان كمك می نماید كه این یك بخش طبیعی از پردازش افزایش طول عمر است.

در عین حال ویتامین D هم به جذب و نگهداری كلسیم در استخوان كمك می نماید. افرادی كه تا پیش از سن ۲۰ الی ۲۵ سالگی كلسیم كافی دریافت نمی كنند، امكان دارد در زندگی شان با خطراتی چون شكستن استخوان مواجه شوند. برای اینكه عمده كلسیم در استخوان ها ذخیره می شود و اگر كلسیم ناكافی باشد، توده استخوانی كاهش یافته و در نتیجه ریسك شكستگی استخوان بالا می رود.

باید بدانیم كه كلسیم در بدن عملكردهایی چون تنظیم یا كنترل انقباض ماهیچه همچون تنظیم ضربان قلب، انعقاد طبیعی خون، پشتیبانی از سختی استخوان بندی، آزاد كردن هورمون ها و آنزیم ها، كمك به حركت خون در رگ های خونی بدن، كاهش بی خوابی و... و. را انجام می دهد.
تأثیر كلسیم بر لاغری
در سال ۲۰۱۰ با انجام مطالعاتی مشخص شد كه دریافت كافی كلسیم در ابتدای زندگی امكان دارد از چاق شدن فرد محافظت كند. مطالعات اخیر در دانشگاه آكسفورد باز نشان می دهند، مصرف كلسیم با شیوع كمتر اضافه وزن، چاقی و مقاومت به انسولین همراه می باشد. مصرف كم كلسیم و فراورده های لبنی موجب افزایش ریسك مبتلاشدن به فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و دیابت می شود.

باید توجه كرد كه كلسیم با منشأ لبنیات نسبت به مكمل های كلسیم موُثرتر عمل می كند. گرچه این تحقیقات بیان كننده اثر كلسیم در كاهش وزن هستند، اما باید بدانیم كه این ماده معدنی به تنهایی معجزه نمی نماید. به عقیده متخصصان اثر كلسیم زمانی مشاهده می شود كه فرد كالری دریافتی را كاهش داده و ورزش كند.
تأثیر كلسیم بر پوست
مزایای كلسیم بر پوست شامل نوسازی سلول، پیشگیری از عملكرد چربی و محافظت از تخریب DNA به واسطه آنتی اكسیدان ها است. می دانیم كه كلسیم برای سلامت دندان و استخوان مهم می باشد و در محكم كردن سیستم عصبی نقش دارد اما نقش كلسیم در سلامت پوست چیست؟

باید توجه كرد كه كمبود كلسیم در پوست موجب خشكی، خارش، چین و چروك زودرس، افزایش احتمال سرطان پوست و... می شود. كسانی كه از پوست خشك و خارش در طول سرما و ماه های زمستان رنج می برند باید دریافت كلسیم را در این ماه ها بالا برند.

مزایای كلسیم بر پوست شامل محافظت از بافت ها در مقابل صدمات خشكی در هوای سرد، پیشگیری از پیرشدن سریع پوست به واسطه تولید آنتی اكسیدان، كاهش آزار به بافت ها، تأثیر كافی كلسیم بر سیستم اعصاب مركزی در به حداقل رساندن استرس به بدن و پوست و برقرار كردن آرامش بر پوست است.
منابع غذایی كلسیم
شیر و محصولات لبنی كم چرب مانند ماست، پنیر، بستنی، دوغ، كشك و... از منابع غذایی كلسیم محسوب می شوند. باید توجه كرد كه چربی مانع از جذب كلسیم می شود. بدین سبب هر چه مواد غذایی مورد استفاده كم چرب تر باشد، میزان جذب كلسیم آن بیشتر است. در عین حال آجیل ها و مغزها مانند پسته، كنجد، مغز بادام، فندق و موادی چون باقالی، انجیر، بروكلی، اسفناج، شلغم، برگ های زرد رنگ، سبوس، حبوبات باز جزو منابع غذایی كلسیم دار محسوب می شوند.
میزان كلسیم محصولات لبنی
باید بدانید كه در یك لیوان شیر، بین ۲۹۱ تا ۳۰۰ میلی گرم كلیسم وجود دارد. همین طور یك لیوان ماست، بین ۳۴۵ تا ۴۱۵ میلی گرم، نصف لیوان بستنی بین ۸۰ تا ۹۰ میلی گرم، یك لیوان لوبیا پخته، ۹۰ میلی گرم كلسیم دارند.

مطالعات نشان داده است كه رژیم غذایی حاوی نمك زیاد، نوشابه، قهوه، شكلات، مكمل ویتامین A و غذاهای چرب و شیرین، استخوان ها را ضعیف می كند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مردم كمبود كلسیم را معمولا با دریافت مكمل كلسیم جبران می كنند. مكمل های كلسیم برای جذب بهتر باید با غذا مصرف شوند تا اثرات فرعی یا جانبی آنرا به حداقل ممكن برسانند. مصرف مكمل ها نباید از ۶۰۰ میلی گرم در روز تجاوز كند؛ چراكه اگر بیشتر مصرف شود، به خوبی جذب نمی گردد. مكمل های كلسیم باید در كل روز با فاصله زمانی مصرف شوند. در خیلی از مكمل های كلسیم، ویتامین دی افزوده شده است. برای اینكه ویتامین دی موجب سنتز پروتئین هایی در بدن می شود كه جذب كلسیم را بیشتر می كند.




1397/12/16
12:59:22
5.0 / 5
38
تگهای خبر: آجیل , بهداشت , پیشگیری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری