مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

استفاده زلزله زدگان از غذاهای كنسروی

استفاده زلزله زدگان از غذاهای كنسروی به گزارش آقای هویج مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد سفارش های بهداشتی تغذیه ای به زلزله زدگان تصریح كرد كه ساكنان این مناطق باید تا حد امكان از غذاهای كنسرو شده استفاده نمایند.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: با عنایت به نیاز تنوع مصرف مواد غذایی، از كنــسروهای مخـتلف و مـناسب (لوبیا، عدس، تن ماهی و... ) و ترجیحا از كنسروها بر پایه حبوبات مثل كنسرو لوبیا و عدس استفاده گردد.

وی اضافه كرد: در این شرایط از انواع كمپوت ها می توان به جای میوه ها استفاده كرد، از كنسروها و كمپوت های صدمه دیده (قوطی كج شده، سوراخ شده، بادكرده) به هیچ وجه استفاده نشود، از مواد غذایی بسته بندی شده كه بسته های آنها صدمه دیده اجتناب شود.

وی بیان كرد: از مواد غذایی بسته بندی شده كه دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای است، توزیع شود تا افراد پر خطر با آگاهی و با درنظر گرفتن حداقل قند، نمك و چربی استفاده كنند. پیش از تهیه و مصرف غذاهای كنسرو شده حتما به تاریخ تولید و انقضاء آن دقت شود.

وی اضافه كرد: در ماه های سرد توام با بارندگی، باید مواد غذایی را از انجماد محافظت كرد و مواد غذایی خشك را از رطوبت حفظ كرد. همینطور ازنگهداری غذاهای پخته شده در چادر جدا خودداری شود. در صورت سرد بودن هوا (دمای پایین تر از ۴+ درجه سانتی گراد) مواد غذایی باقیمانده را در هوای سرد بیرون نگهداری كنید.

وی بیان داشت: زلزله زدگان گوشت چرخ شده به هیچ وجه نگهداری نكنند، غذای پرانرژی، قاشق و نی برای معلولین فراهم گردد و از مصرف غذاهای كپك زده و آلوده به حشرات خودداری شود.

وی اضافه كرد: تخم مرغ با پوسته سالم را می توان در شرایط معمولی نگهداری كنید و در صورت گرم بودن هوا، بهتر است در عرض ۱۵ روز مصرف شود. برای پیشگیری از سوء تغذیه مادران آبستن و كودكان زیر دو سال باید مكمل های آهن و مولتی ویتامین مینرال برپایه دستورالعمل در اختیار آنان قرار گیرد. در برنامه ریزی تغذیه همگانی باید نیازهای اضافی زنان آبستن و شیرده مد نظر قرار گیرد. برای كودك زیر ۲ سال به ازای هر دو روز یك بسته غذای كمكی آماده تهیه شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام نمود: واكسیناسیون كودكان مطابق جدول واكسیناسیون به موقع باید انجام شود. زمانی كه غذاهای پخته شده در دمای اتاق سرد شوند، باكتری ها آغاز به رشد می كنند و هر چه زمان مصرف به تعویق افتد، خطر افزایش می یابد، بنابراین غذاهای پخته شده هر چه سریع تر باید مصرف شوند.

وی اضافه كرد: مواد غذایی پخته شده تا زمانی كه هنوز گرم هستند، خورده شوند و غذای از قبل آماده شده مجددا بطور كامل گرم شود. پیش از آماده كردن غذای كمكی و غذا دادن به بچه، دستهای شان را بشویید، سبزی و میوه های خام را پیش از مصرف بایئ به دقت شسته و سالم سازی كنید.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبداللهی ادامه داد: جهت استفاده از میوه و سبزیجات پیش از مصرف باید پوست كنده شوند. پیش از تهیه و پیش از سرو غذا باید دست ها شسته شوند، به خصوص بعد از اجابت مزاج و تعویض لباس بچه و بعد از دست زدن به حیوانات باید دست ها شسته شود.

وی اضافه كرد: ترجیحا" از خرما و كشمش به مقدار كم بجای قند در كنار چای استفاده كنید. تلاش شود خرماهای بسته بندی توزیع شود. مصرف میوه، سبزی تازه، شیرو لبنیات كم چرب استریلیزه و پاستوریزه سفارش می گردد.



 

1396/08/27
21:30:47
5.0 / 5
4584
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری