خواندن این مطلب را از دست ندهید؛

چقدر با خواص اعجاب انگیز خاكشیر آشنا هستید

چقدر با خواص اعجاب انگیز خاكشیر آشنا هستید به گزارش آقای هویج خاكشیر از قدیم بعنوان اشتهاآور، تقویت كننده معده، ضد تب، ملین بوده و در مشكلات سوء هاضمه و حتی درمان اسهال خونی استفاده می شده است.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، رزیتا كمیلی كارشناس تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی كشور ضمن اشاره به مصرف خاكشیر در فصل تابستان بعنوان نوشیدنی خنك اظهار داشت: مهمترین تركیبات خاكشیر شامل گلوكز اینولات ها بوده و تركیبات دیگری نظیر اسیدهای چرب پالمتیك، لینولنیك، لینولئیك و استئاریك دارد. املاح موجود در دانه شامل گوگرد، كلر، فسفر، آهن، پتاسیم، كلسیم، سدیم، منیزیم است و دانه حاوی پروتئین، صمغ، موسیلاژ، چربی و تركیبات نیتروژن دار است. وی ادامه داد: خاكشیر از قدیم بعنوان اشتها آور، تقویت كننده معده، ضد تب، ملین بوده و در مشكلات سوء هاضمه و حتی درمان اسهال خونی استفاده می شده است. این كارشناس انستیتو تغذیه در مورد اثرات درمانی خاكشیر اظهار داشت: در طب سنتی از دانه های خاكشیر برای درمان اسهال، تب بر، رفع التهاب كلیه، دفع كرم و درمان آب آوردن بافت (ادم) به صورت جوشانده استفاده می شده است. از قدیم در ایران خاكشیر را با آب سرد مخلوط و بعنوان ملین و خنكی مصرف می كرده اند. فعالیت ضد التهابی، ضد تب و ضد درد خاكشیر به وجود تركیبات فنولیك در آن نسبت داده می شود. تركیبات قندی (گلیكوزیدهای كاردیاك) جدا شده از دانه های خاكشیر می توانند در درمان بیماری های قلبی-عروقی نقش داشته باشند. در بعضی تحقیقات به خاصیت ضد سرطانی و مهار التهاب مزمن مصرف آن هم اشاره می كنند. كمیلی افزود: مطالعات در مورد خاكشیر نشان داده است كه صمغ و موسیلاژ روی دانه خاكشیر با جذب آب متورم می شود و ژل حجیمی تولید می كند كه باعث نرم شدن مدفوع و سهولت خروج آن از بدن می شود. از آنجائیكه ایزوتیوسیانات های موجود در آن دارای خاصیت ضد میكروبی است، خاصیت ضد تب خاكشیر را به آنها نسبت می دهند. از طرفی چون هورمون تیروئید سبب تنظیم درجه حرارت بدن می شود، مصرف خاكشیر امكان دارد باعث كاهش ترشح تیروكسین، و در نتیجه كاهش متابولیسم پایه و در نتیجه كاهش درجه حرارت بدن شود. به قول وی، خاكشیر گرفتگی صدا را باز می كند و برای از بین بردن كهیر و التهابات پوستی، خارش پوست، جوش های صورت استفاده می شود. در كنترل فشار خون نقش دارد، خاكشیر برای كاهش آلرژی و كند كردن رشد سلولهای سرطانی هم می تواند موثر باشد. كمیلی اضافه كرد: امروزه بیماری كبد چرب به علت داشتن استرس، مصرف زیاد دارو، مصرف الكل و مصرف زیاد فست فودها نظیر سوسیس، كالباس و پنیر پیتزا، كاهش تحرك و زندگی ماشینی و هم كاهش وزن ناگهانی و گرسنگی های طولانی رو به افزایش است. و مصرف گیاهان دارویی نظیر خاكشیر، كاسنی، عرق خارشتر، عرق بید، عرق شاه تره و رژیم غذایی مناسب و ورزش و كنترل وزن می تواند در پاكسازی كبد موثر باشد. وی در مورد نحوه مصرف خاكشیر، اظهار داشت: خاكشیر را می توان با آب سرد چندین ساعت خیسانده و میل شود ویا به صورت جوشانده (به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و بعد از سرد شدن) میل شود. كمیلی اضافه كرد: باید توجه داشت كه شكل مصرف خاكشیر در اثرات دارویی آن دخالت دارد مثلاً خاكشیر مخلوط با آب سرد خاصیت ملین (ضد یبوست) و خاكشیر به صورت جوشانده دارای خاصیت ضد اسهال است. تخم خاكشیر ریز، كمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یكی قرمز دارای طعم كمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است.

1398/05/11
15:50:03
5.0 / 5
4249
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تغذیه , چربی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری