ویروسی كه قرن هاست جان می گیرد بعلاوه فیلم

ویروسی كه قرن هاست جان می گیرد  بعلاوه  فیلم آقای هویج: این روزها سراسر خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس، برخی كشورهای اروپایی و... درگیر ویروسی هستند كه قرن هاست بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است؛ ویروسی كه شاید نامش آنقدرها بزرگ به چشم نیاید، اما همانطور كه یك سر طیفش ممكنست آنقدر خفیف باشد كه بیمار اصلا متوجه مبتلاشدن نشود، اما سر دیگر طیفش علائمی بسیار پیش رونده و كُشنده دارد...


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، آنفلوآنزا این روزها حسابی در كشورهای مختلف همچون ایران جولان می دهد. هر چند كه هر سال در فصول سرد شاهد شیوع و بروز آنفلوآنزا هستیم، اما گویا امسال سرعت شیوعش بسیار شدید شده و ویروس H۱N۱ كه شدت بیماری زایی اش بیشتر است، سهم بالاتری را در شیوع آنفلوانزا به خود مختص كرده است. بطوریكه طبق اعلام وزارت بهداشتی ها تنها از نهم تا شانزدهم آذرماه ۸هزار و ۳۳۳ نفر از هموطنان به سبب این بیماری به مراكز درمانی بازگشت كردند كه نیمی از آنها نیز به سبب شدت بیماری تنفسی نیاز به بیشتر از دو روز بستری در بیمارستان داشته و سایرین نیز با مداوای سرپایی و یا بستری موقت ترخیص شده اند.
همچنین متاسفانه هفته گذشته تعداد ۲۵ مورد و دو هفته قبل هم ۱۹ مورد فوتی به سبب این بیماری از طرف وزارت بهداشت اعلام گردید كه اغلب این افراد نیز دارای بیماری زمینه ای بوده اند.

در هر حال آنفلوآنزا در حالی با شروع فصل سرد سال، همه گیر و خطرساز می شود كه ویروس آن به شدت مسری است و مسئولان و متخصصان سلامت، رعایت بهداشت را تنها راه پیش گیری از بروز و مبتلاشدن به آن می دانند. تب بالا، سرفه و بدن درد نیز از علائم اصلی مبتلاشدن به این بیماری است. برای پیش گیری از آن نیز تاكید ویژه بر شست وشوی مرتب دست ها، پرهیز از روبوسی و دست دادن و رعایت آداب تنفسی است.

دكتر محمدمهدی گویا - رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز تاكید دارد كه كمبودی در زمینه تشخیص و درمان آنفلوآنزا در كشور وجود ندارد و مانند سایر كشورهای منطقه اقدامات در حال انجام می باشد و امری غیرمعمول و غیرعادی رخ نداده كه نگران باشیم.

در همین راستا سری به بیمارستان امام خمینی (ره) زدیم و ضمن صحبت با بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و روند درمانی آنها، پای صحبت ها و سفارش های پرسنل این بیمارستان در زمینه آنفلوآنزا نشستیم كه به دنبال می خوانید:
آنفلوآنزا قرن هاست بشر را تحت تاثیر قرار می دهد
دكتر محمدرضا صالحی- متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران كه در بیمارستان امام خمینی(ره) فعالیت می كند، درباره روش های انتقال آنفلوآنزا به افراد، می گوید: ویروس آنفلوآنزا ویروسی است كه قرن هاست بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است. پایه آنفلوآنزا یك ویروس تنفسی است و بیشتر توسط قطرات تنفسی یا بوسیله دست آلوده به قطرات تنفسی منتقل می شود. شاید بتوان اظهار داشت كه شایع ترین و مهم ترین راه انتقال این ویروس بوسیله همین قطرات است.

وی اضافه كرد: یكی از عللی كه شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال بیشتر است، این است كه در این فصل درب و پنجره ها بسته است و همه در یك اتاق جمع می شویم، كمتر بیرون می رویم، تبادل هوا كاهش پیدا می كند و در نتیجه انتقال ویروس بوسیله قطرات تنفسی افزایش می یابد.
مهم ترین علایم آنفلوآنزا
صالحی با اشاره به مهم ترین علایم بیماری آنفلوآنزا، اظهار نمود: آنفلوآنزا طیفی از علایم را شامل می شود. یك سر طیف آن ممكنست آنقدر خفیف باشد كه بیمار اصلا تشخیص ندهد كه مبتلا به آنفلوآنزا شده است. درحالیكه سر دیگر طیف علایم بسیار پیش رونده و كشنده ای دارد. علائمی چون كوفتگی، بدن درد، سردرد، ضعف، درد عضلانی و... علایم اصلی و برجسته آنفلوآنزا است. معمولا در سرماخوردگی بیشتر علایم تحریك سیستم تنفسی مانند آبریزش بینی، عطسه، اشك ریزش و... است، اما در آنفلوآنزا عطسه و آبریزش چشم كم است. در عین حال در سرماخوردگی بدن درد خفیف است، اما در آنفلوآنزا این علائمش دیدی است.
توصیه به تزریق واكسن برای پرخطرها
وی با اشاره به اینكه مهم ترین نكته برای پیش گیری از مبتلاشدن به آنفلوآنزا شست وشوی دست است، اظهار داشت: از طرفی مدیریت ارتباطات نیز بسیار مهم است؛ نزدیك بیماران نرویم، ماسك بزنیم و... از طرفی واكسیناسیون را هم در اوایل فصل سرد سال سفارش می نماییم. در عین حال سفارش اكید تزریق واكسن به افراد پرخطر است؛ مانند افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، افراد مسن، كودكان زیر پنج سال، زنان حامله و...
علت فوت در مبتلایان به آنفلوآنزا
صالحی درباه علل فوت بیماران مبتلا به آنفلوآنزا، اظهار داشت: شاید باور اینكه آنفلوآنزا كشنده است برایمان سخت باشد، اما باید بدانیم كه آنفلوآنزا فقط در ایران نمی كشد، بلكه در دنیا می كشد. فقط امسال بیماران را از بین نبرده است، بلكه قرن هاست كه بیماران را از بین می برد. این ضعف سیستم ما نیست، بلكه در همه دنیا آنفلوآنزا كشنده است، اما شاید تصور مردم از آنفلوآنزا یك بیماری لوكس است و فكر نمی كنند كشنده باشد. در حالی كه آنفلوآنزا جمعیت بزرگی را درگیر می كند و قسمت اندكی را می كشد. این بیماری در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، افردی كه كورتون مصرف می كنند، افراد مبتلا به اچ آی وی و... خطرناك تر است. البته ممكنست در افرادی كه این ریسك فاكتورها را هم ندارند، مرگ ومیر ناشی از آنفلوآنزا رخ دهد، اما بسیار اندك است.
تزریق "دگزا" در آنفلوآنزا ممنوع
وی درباره تزریق دگزامتازون در مبتلایان به آنفلوآنزا، اظهار داشت: طبق اعلام وزارت بهداشت در كمیته كشوری آنفلوآنزا قسمت عمده ای از بیمارانی كه فوت شده اند، حداقل یك دوز دگزامتازون یا كورتون ها را مصرف كرده اند. ثابت شده است كه مصرف كورتون هایی چون دگزامتازون می تواند بیماران را مستعد به عارضه دار شدن و حتی مرگ كند. خواهشم از اطباء و متخصصین و پزشكان عمومی است كه در تزریق دگزامتازون دقت كنند. برای اینكه می توانند با جان بیمار بازی كنند. بدین سبب به راحتی دگزامتازون تزریق نكنند. توجه نمایند كه این كار می تواند افراد مبتلا به آنفلوآنزا را مستعد مرگ كند.
وضعیت تامین داروی آنفلوآنزا
صالحی درباره وضعیت تامین داروی اوسلتامیویر، اظهار داشت: كمبودی در زمینه داروی اوسلتامیویر در بیمارستان امام خمینی(ره) نداریم، اما ممكنست در سطح جامعه كمبودهایی وجود داشته باشد كه البته تا حد زیادی برطرف شده است. البته نباید برای تمام افرادی كه مبتلا به آنفلوآنزا می شوند، اوسلتامیویر استفاده نمود. برای اینكه اگر مقاومت دارویی اتفاق افتد، افرادی را با مقاومت به این دارو از دست می دهیم. مدیریت مصرف آن بسیار مهمست و باید توسط متخصصین عفونی، فوق تخصص های عفونی اطفال و ریه در موارد خاص كه بیمار یا مستعد عوارض است و یا آنفلوآنزای شدید دارد تجویز شود. در سایر افراد استفاده از مایعات، ویتامین سی و استراحت سفارش می شود. طول دوره بیماری آنفلوآنزا سه تا پنج روز است و فرد باید استراحت كند.

وی می گوید: نگرانی كه پس از اپیدمی های آنفلوآنزا وجود دارد، افزایش میزان مقاومت میكروبی است كه به سبب تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیك ها رخ می دهد. خیلی از بیمارانی كه با آنفلوآنزا به ما بازگشت می كنند حداقل یك تا دو قلم آنتی بیوتیك از مطب های بیرون گرفته اند كه نه تنها به آن نیاز نداشتند، بلكه گرفتار عارضه هم شده اند.

وی درباره امكان عارضه دار بودن واكسن آنفلوآنزا نیز به ایسنا می گوید: تمام داروها و واكسن ها می توانند عارضه داشته باشند. درباره واكسن آنفلوآنزا هم به همین صورت است. اما میزان عوارض آن نسبت به میزان عوارض و مرگ و میری كه بوسیله خود آنفلوآنزا به وجود می آید، قابل مقایسه نیست. بروز آنفلوآنزا یك مورد در هر ۱۰ تا ۱۱ میلیون تزریق امكان دارد، اما در آنفلوآنزا ۱۴ در میلیون مبتلا به عارضه آنفلوآنزا شده اند. تمام افرادی كه فوت كردند واكسن نزده بودند. هر مركزی كه زیر نظر وزارت بهداشت است و مورد تایید وزارت بهداشت، برای تزریق واكسن آنفلوآنزا مورد تایید است.
شتابزده عمل نكنیم
صالحی اشاره كرد: هم اكنون با طغیان آنفلوآنزا مواجهیم كه جدید هم نیست، نكته مهم این است كه شتابزده عمل نكنیم و فریب افرادی كه از نگرانی مردم در بیماری برای خرید و فروش واكسن یا دارو سوء استفاده می نمایند را نخوریم. اهتمام نماییم اگر مشكلی داریم در بالغین به متخصصین عفونی بالغین و در اطفال به متخصصین عفونی اطفال بازگشت نماییم. تا حد امكان بجای استفاده از آنتی بیوتیك استراحت كرده و مایعات و سبزیجات مصرف نماییم.
تب بالا و درد عضلانی در آنفلوآنزا
در ادامه اسفندیار عسگری - سوپروایزر بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) با اشاره به علایم بیماری آنفلوآنزا، به ایسنا می گوید: آنفلوآنزا با تب شدید بالای ۳۸ درجه و لرز و درد عضلانی شناخته می شود و افراد با دیدن این علایم باید به مراكز درمانی بازگشت كنند. حال اگر این علایم شدیدتر شد و با علایم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و... همراه باشد، حتما باید به مراكز درمانی رجوع كرد تا درمان های لازم برایشان صورت گیرد.
نسبت به سرماخوردگی های ساده هم بی تفاوت نباشید
وی می افزاید: مشكلی كه در بازگشت مردم داریم، این است كه مردم حتی نسبت به سرماخوردگی های ساده هم بی تفاوت نباشند و در همان مراحل ابتدایی به مراكز درمانی بازگشت كنند تا بیماری شان كنترل شود، نه اینكه صبر كنند تا بیماری علایم تنفسی به جایی بگذارد و درمانش سخت تر شود. در عین حال باید توجه كرد كه ما در كشور واكسیناسیون را انجام می دهیم، اما همواره سفارش می نماییم كه در محدوده اواخر شهریور تا اوایل پاییز واكسیناسیون را انجام دهند. در زمانی كه آلودگی وجود دارد و شیوع بیماری هم زیاد است، واكسیناسیون آنقدر تاثیر ندارد.

وی ادامه می دهد: با عنایت به رعب و وحشتی كه در جامعه به وجود آمده بهتر است كه مردم بیشتر پیشگیری را مدنظر اشته باشند. بطوریكه دست هایشان را بطور مداوم بشویند. زمان عطسه و سرفه جلوی دهان خودرا بگیرند، استفاده از ماسك حتی ماسك های معمولی، رعایت اصول بهداشتی و... می تواند از انتشار بیماری آنفلوآنزا بسیار موثر باشد. در عین حال اگر به این بیماری مبتلا شدند به مراكز درمانی مراجعه نموده و تحت درمان قرار گیرند.
پروتكل های درمان آنفلوآنزا در بیمارستان امام خمینی تهران
عسگری با اشاره به اینكه ما در بیمارستان امام خمینی (ره) پروتكل هایی را برای مبتلایان به آنفلوآنزا در نظر گرفتیم تا هم مشكل كمبود تخت را جبران نماییم و هم از آلوده كردن سایر بیماران و بازگشت كنندگان جلوگیری نماییم، اظهار داشت: یكی از اقدامات مان این است كه وقتی بیمار مبتلا به آنفلوآنزا بازگشت می كند، متخصص عفونی بیمار را معاینه می كند و اگر بیمار مبتلا به ویروس H۱N۱ باشد به بخش عفونی كه یك لاین كاملی را به این بیماران اختصاص دادیم، منتقل می نماییم. البته اگر بیمار گرفتار علایم تنفسی شده باشد، بیمار به اورژانس می آید و تحت مراقبت قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینكه وقتی كه بیمار مبتلا به آنفلوآنزا با علایم H۱N۱ بازگشت می كند یك آزمایش كشت حلق گرفته می شود تا مشخص شود كه بیمار به این نوع از آنفلوآنزا مبتلا است یا خیر، افزود: بطور متوسط روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا بازگشت می كنند كه البته همه آنها مبتلا به ویروس H۱N۱ نیستند و اكثرا هم زود مرخص می شوند. اما اگر بیماری علایم تنفسی داشته و به درمان های خاص نیاز داشته باشد، تحت نظر قرار می گیرند.
شرایط دشوار است اما بیماری را جواب نمی كنیم
عسگری تاكید می كند: با وجود كمبود نیرو و تختی كه وجود دارد، اما به هیچ بیماری جواب رد نداده ایم. هرچند كه شرایط دشوار است، اما بیمار را جواب نمی نماییم.

او همینطور می گوید: عموما فوتی ها بیماری زمینه ای مانند مشكلات تنفسی، قلبی و... داشته اند و یا با تاخیر بسیار زیادی به پزشك مراجعه نموده اند. بیماری كه بیماری زمینه ای نداشته و سریع بازگشت كند، درمان می شود. در عین حال از نظر داروی آنفلوآنزا، وسایل و تجهیزات فردی مانند دستكش و... هم در بیمارستان كمبودی نداریم.
چگونگی مراقبت بیمارستانی از مبتلایان آنفلوآنزا
در ادامه پرستو آریاملو- مدیر پرستاری بیمارستانی امام خمینی(ره) نیز درباره نحوه مراقبت از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا، به ایسنا می گوید: وقتی بیماری با علایم آنفلوآنزا به بیمارستان، درمانگاه بخش عفونی و اورژانس بازگشت می كند، ابتدا معاینه می شود و اگر مشكوك به آنفلوآنزای H۱N۱ باشد، كشت حلق از بیمار گرفته شده و در صورت مبتلاشدن به این نوع، دارودرمانی برایشان شروع می شود.

وی می افزاید: در عین حال ما بیماران آنفلوانزا را در دو بخش ایزوله كردیم و به پرسنل آموزش های لازم را عرضه كرده اند. افرادی هم كه علاوه بر مبتلاشدن به آنفلوآنزا بیماری زمینه ای دیگری دارند، بستری می شوند و به بیماران سرپایی هم آموزش های لازم ارائه داده می شود و به آنها می گوییم كه در چه شرایطی باردیگر بازگشت كنند.
واكسیناسیون پرسنل بیمارستان
آریاملو با اشاره به واكسیناسیون پرسنل بهداشت و درمان بیمارستان كه جزو گروه های در معرض خطر محسوب می شوند، ادامه می دهد: وزارت بهداشت برای ما واكسن تامین كرده و پرسنل واكسن تزریق كرده اند. تابحال هیچ یك از پرسنل مان هم به دنبال تزریق واكسن گرفتار مشكل نشده اند. در بخش هم محلول های ضدعفونی كننده وجود دارد و پرستاران از آن استفاده می نمایند و باید فاصله ایمن را با بیمار رعایت نماییم. بدین سبب جای نگرانی وجود ندارد. البته در مواردی همكاران مان هم مبتلا شده اند، اما مانند سایر بیماران تحت درمان قرار گرفته اند.

وی با اشاره به شرایط تامین دارو نیز می گوید: به هر حال درباره كمبود دارو نگرانی هایی وجود دارد، اما مدیریت می شود. در عین حال دارو به میزان مورد نیاز در اختیار بیمارستان ها گذاشته شده و همین الان هم هست و در كشیك های عصر و شب هم دارو در اختیار سوپروایزرها است و اگر پزشك تجویز كند، به بیمار ارائه می دهیم. در مجموع در بیمارستان این دارو در اختیار بیماری كه به آن نیاز دارد، قرار می گیرد.
اورژانسِ شلوغ
آریاملو درباره وضعیت پذیرش بیماران و كمبود احتمالی تخت نیز می گوید: مراجعات بیمارستان امام خمینی (ره) بسیار زیاد است و خیلی از افراد از شهرستان های دور به اینجا می آیند. در بحران ها و افزایش آلودگی هوا هم معمولا مراجعات مان بیشتر می شود. بر همین مبنا طی چند روز گذشته واقعا اورژانس بسیار شلوغ بود و كنترل كردن بیماران و جابجایی ها بسیار دشوار بود. در این شرایط ممكنست بیمارانی كه نوبت های الكتیو دارند، نوبت شان كنسل شود؛ برای اینكه اولویت با بیماران اورژانس است و همین سوژه ممكنست سبب نارضایتی بیمارانی كه نوبت شان كنسل شده، شود. از طرفی هم بیمارانی كه توانایی مالی برای مراجعه به بیمارستان های خصوصی را ندارند به بیمارستان های دولتی می آیند و اساسا ورودی هایمان بیشتر شده است، اما امكان ندارد كه بیماری به صورت اورژانسی نیاز به بستری داشته باشد، اما او را نپذیریم، بلكه در هر شرایطی او را می پذیریم و حتی در اورژانس چند برابر ظرفیت بیمار نگه می داریم تا بخش خالی شود و به بخش منتقل می نماییم. بدین سبب امكان ندارد بیمار اورژانسی را به سبب كمبود تخت، نیرو یا تجهیزات به بیمارستان راه ندهیم، مگر اینكه بیمار اورژانس نباشد.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4


منبع:

1398/09/17
21:22:40
5.0 / 5
4391
تگهای خبر: آموزش , آنتی بیوتیك , آنفلوآنزا , ایمنی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری