با روش ابداعی محققان كشورمان میسر شد؛

شناسایی یون رادیواكتیو در منابع آب با چشم غیرمسلح، اندازه گیری آلایندگی آب در كمترین زمان

شناسایی یون رادیواكتیو در منابع آب با چشم غیرمسلح، اندازه گیری آلایندگی آب در كمترین زمان آقای هویج: پژوهشگران كشور روشی را عرضه كردند كه بدون نیاز به دستگاه های پیشرفته آزمایشگاهی و تنها با چشم غیر مسلح نوعی از آلایندگی آب ها را اندازه گیری می كند.



محمد بهبهانی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار كرد: امروزه مهندسان محیط زیست و صنایع غذایی برای كنترل كیفیت و مجاز بودن غلظت فلزات سنگین و سموم در نمونه های غذایی و محیط زیستی، نیاز به روش های جداسازی كارا و موثر برای استخراج یون ها و مواد در مقادیر كم از ماتریكس های نمونه دارند. علاوه بر آن شركت های دارویی و كارشناسان علوم جنایی برای شناسایی داروها در نمونه های بیولوژیكی بدن مانند خون و ادرار نیاز به روش های جداسازی موثر دارند.

وی از عرضه روش های نوین در این زمینه اطلاع داد و خاطرنشان كرد: در این مطالعات كه با عنوان "شناسایی و اندازه گیری مقادیر كم فلزات سنگین، سموم و داروها در نمونه های زیست محیطی با روش های نوین استخراج" اجرایی شد، راهكارهایی برای رفع چالش شناسایی مقادیر كم سموم عرضه دادیم.

مجری طرح با تاكید بر اینكه در این پژوهش از روش های نوین جداسازی بهره گرفتیم، ادامه داد: در این روش ها از نانو مواد جدیدی چون نانو ذرات پلیمر قالب مولكولی و یونی، نانوذرات مغناطیسی و ماتریكس های پیچیده بیولوژیكی، محیط زیستی و غذایی استفاده شده است.

بهبهانی، هدف از انجام این تحقیقات را عرضه سنسور چشمی دانست كه به كمك نانوذرات یون اورانیل را شناسایی می كند و ادامه داد: با استفاده از نانوذره پلیمری سنتز شده در این طرح، می توان به ساده ترین و سریع ترین شكل ممكن و با چشم غیرمسلح از وجود یون اورانیل در محلول آبی آگاه شد.

به گفته وی، با بهره گیری از این روش، هزینه انجام آنالیز كاهش می یابد؛ ضمن آنكه نیازی به انتقال نمونه به آزمایشگاه نیست و فرایند را می توان در محل انجام داد.

بهبهانی، سنتز و مهندسی نانو ذرات پلیمری را از دستاوردهای این پژوهش نام برد و اظهار داشت: ساختار این نانوذرات به نحوی است كه هنگام برهمكنش با یون اورانیل، تغییر رنگ می دهد و بدین صورت می توان از تغییر رنگ، غلظت یون مذكور را تشخیص داد؛ به علت سطح زیاد نانوذرات، برهمكنش یون اورانیل و این پلیمر در زمان كوتاهی اتفاق می افتد و این مورد سبب می گردد كه شناسایی در زمان كوتاهی صورت بگیرد.

وی مرتبط با نحوه انجام این طرح اظهار داشت: پلیمر تولید شده تحت شرایط بهینه و با استفاده از روش پلیمریزاسیون رسوبی سنتز شد، به نحوی كه با جذب مقادیر مختلف یون اورانیل، رنگ آن از زرد تا بنفش تغییر می كند.

بهبهانی با اشاره به اینكه جداسازی فلزات سنگین، سموم و داروها در نمونه های زیستی در این طرح با چشم غیر مسلح و بدون نیاز به دستگاه های پیشرفته انجام می شود، خاطرنشان كرد: در این طرح از نانو ذرات مغناطیسی پلیمر قالب مولكولی برای جداسازی داروی "لاماتروژوین" در نمونه های ادرار و خون به منظور كنترل غلطت دارو در بدن بهره بردیم.

به گفته این محقق داروی "لاماتروژوین" (Lamotrigine) یك داروی ضد افسردگی است كه برای درمان افسردگی استفاده می گردد.

وی خاطرنشان كرد: با استفاده از این نانومواد همینطور توانستیم برای ساخت نانوسنسورهای موثر برای جداسازی گزینش پذیر و شناسایی الكتروشیمیایی نمونه های یاد شده در ماتریكس های پیچیده استفاده نماییم.

بهبهانی با اشاره به یافته های این تحقیقات، تصریح كرد: با استفاده از روش عرضه شده ماده ای طراحی كردیم كه به صورت گزینش پذیر، یون "اورانیل" را از محیط جداسازی كرده و با تغییر رنگ واضح آلودگی احتمالی اورانیل را در كمترین زمان ممكن مشخص می كند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اورانیوم یك عنصر رادیواكتیو است كه به صورت طبیعی در طبیعت موجود است. قرار گرفتن در معرض اورانیوم تأثیرات مخربی را بر سلامت انسان می گذارد. اورانیوم یكی از منابع اصلی انرژی هسته ای است.

اورانیوم دارای اشكال مختلفی در محلول های آبی است. قابل حل ترین شكل اورانیوم، یون اورانیل است. بیشینه غلظت مجاز یون اورانیل در آب آشامیدنی ۷-۱۰*۱/۳ مول بر لیتر است. ازاین رو دسترسی به روشی كه مقادیر بسیار اندك یون اورانیل را در محلول های آبی تعیین كند، از لحاظ زیست محیطی ضروری به نظر می رسد.




1396/10/22
22:32:47
5.0 / 5
4892
تگهای خبر: خون , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری