متخصص تغذیه و رژیم درمانی مطرح كرد؛

عوارض سوءتغذیه در افرادی که جراحی داشته اند

عوارض سوءتغذیه در افرادی که جراحی داشته اند آقای هویج: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در رابطه با عوارض سوءتغذیه در افرادی که عمل جراحی انجام داده اند، نکاتی را متذکر شد.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، غزاله اسلامیان اظهار داشت: برمبنای یافته های مطالعات، میزان مرگ و میر در بیمارانی که در وضعیت سو تغذیه پس از عمل جراحی قرار می گیرند حدود ۳۳ درصد است. وی ادامه داد: این در حالیست که در افراد غیر مبتلا به سو تغذیه این میزان ۳، ۵ درصد گزارش شده است. عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی به عوارض سوءتغذیه در افرادی که جراحی انجام داده اند، پرداخت و اظهار داشت: این عارضه ها شامل افزایش ابتلاء به عفونت ها، افزایش تعداد زخم های بستر، بهبود آهسته زخم ها و افزایش رشد باکتری های دستگاه گوارش است. اسلامیان با اعلان اینکه بیمارانی که جراحی می شوند، بواسطه شرایط بیماری و جراحی، نیازمند مراقبت های خاصی هستند اشاره کرد: برای جراحی هایی که با برنامه ریزی به انجام می رسد، تغذیه پیش از جراحی نیز می تواند تأثیر زیادی بر روند بهبود بیمار، بعد از جراحی داشته باشد. به گفته ی ایشان، روند تغذیه در بیماران تحت عمل باید از زمان بستری شدن آنها و پیش از عمل شروع شود و تا دوره بهبود پس از عمل نیز ادامه داشته باشد. متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: یک تا دو روز پیش از جراحی بهتر است بیمار از رژیم های غذایی کم فیبر یا رژیم های غذایی مایع پیروی کند، چونکه پیش از جراحی، برمبنای دستور پزشک تغذیه بیماران متوقف می شود تا روده بزرگ فاقد باقی مانده باشد و خطر ابتلاء به عفونت ها کم شود. اسلامیان افزود: برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار، ممکنست مدت زمان این وضعیت در بیماران متفاوت باشد و حتی در جراحی های اورژانسی این شرایط مهیا نباشد بدین سبب بعد از جراحی برمبنای نوع جراحی و عملکرد دستگاه گوارش نوع تغذیه تعیین می شود و بهتر است در صورت امکان در اسرع وقت تغذیه از راه دهان شروع شود. وی اشاره کرد: بعد از جراحی، تغذیه با رژیم غذایی مایع صاف شروع می شود و در ادامه رژیم غذایی مایع کامل، رژیم غذایی پوره و نیمه جامد و رژیم غذایی معمولی تجویز می شود، ممکنست برخی بیماران نیاز به تغذیه حمایتی داشته باشند که برمبنای شرایط بیمار تغذیه با لوله (انترال) یا تغذیه وریدی (پرنترال) به انجام می رسد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: نوع تغذیه بیمارانی که بعد از جراحی به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شوند نیز برمبنای وضعیت عملکرد دستگاه گوارش، وضعیت سو تغذیه و نارسایی های ارگانی توسط کارشناسان تغذیه بیمارستان تنظیم و پایش می شود. اسلامیان با اشاره به این که مقدار کالری و میزان پروتئین دریافتی برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار تعیین می شود افزود: تامین کافی پروتئین نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار خصوصاً عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم ها و ترمیم بافت ها دارد، همین طور ممکنست برخی بیماران نیاز به دریافت مکمل های پروتئین، مولتی ویتامین و املاح داشته باشند که بعد از ترخیص از بیمارستان بسته به نوع جراحی و شدت لطمه و جراحات بیمار ممکنست با دستور پزشک برای مدت مشخصی تجویز شود. وی افزود: مقدار الکترولیت و مایعات دریافتی نیز برمبنای شرایط بیمار و نتایج آزمایش ها با دستور پزشک بوسیله سرم درمانی و یا بصورت خوراکی تامین می شود.

1401/08/18
08:27:35
5.0 / 5
296
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری