مهر بررسی می كند؛

بیمارانی که منو غذا ندارند

بیمارانی که منو غذا ندارند به گزارش آقای هویج، شاید یکی از چالش های بیمارستان ها در عرضه خدمات باکیفیت به بیماران بستری، نحوه تغذیه باشد که گاها مورد توجه قرار نمی گیرد.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، تغذیه بیماران بستری در بیمارستان ها، یکی از ده ها خدمتی است که نمی توان نسبت به اهمیت آن بی تفاوت بود. زیرا، تغذیه، رکن اساسی در روند بهبود و درمان بیماران بستری به حساب می آید. اما، با نگاهی به وضعیت برنامه غذایی بیمارستان ها بخصوص بیمارستان های دولتی، متوجه چالش های تغذیه بیماران می شویم.
وجود برنامه غذایی متنوع در کنار توجه به وضعیت بیماران، دو نکته اساسی در تغذیه بیماران بستری در بیمارستان ها است که متأسفانه آن طور که باید و شاید، مورد ارزیابی و تحلیل مدیران بیمارستانی و…، قرار نمی گیرد. در حالیکه تغذیه یک بیمار نوجوان، با بیمار جوان و حتی بیمار سالمند، می بایست متفاوت باشد. وضعیت سنی بیماران هم باید مورد توجه قرار گیرد. در کنار این موضوعات، کیفیت تغذیه هم از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
با رصد چند بیمارستان دولتی، به این مورد پی می بریم که غذای اغلب بیمارستان ها، یکسان است و تفاوت چندانی به لحاظ تنوع و…، مشاهده نمی گردد.
امیرحسین اورندی معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، تغذیه بیماران را معضلی کشوری خواند و اظهار داشت: این مهم به لحاظ استانداردهای اعتباربخشی، کانون توجه وزارت بهداشت و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در یکی دو سال قبل اقدامات مهمی برای شکل گیری و توسعه آن در مجتمع انجام شده است که باید با قوت ادامه یابد.
وی اضافه کرد: تفاوت نیاز بیماران هر بخش با عنایت به نوع بیماری و درمان آن با بخش دیگر، خود مبین اهمیت تغذیه بالینی است.
اورندی افزود: با حضور نیروهای متخصص و جوانی که در تغذیه بالینی مجتمع با انگیزه در تلاش هستند، امیدوارم شاهد موفقیت های خوبی در این عرصه باشیم. این مفهوم که چه غذایی باید به بیمار بدهیم مستلزم همکاری درمانگران و مشاوران تغذیه بالینی است که جلسات گراند راند بخش ها، کرسی خوبی برای طرح مباحث مربوطه، ایجاد وحدت رویه و تعامل بیشتر هر دو گروه است.
وی اظهار داشت: طبیعتاً مستندسازی مشاوره های تغذیه بالینی و تأیید آن از جانب پزشک معالج از منظر قانونی و اجرایی حائز اهمیت می باشد.
معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام، همینطور همکاری گروه فارماکوتراپی بالینی را در پیشبرد اهداف تغذیه بالینی و جلوگیری از خطاهای احتمالی کمک کننده خواند و اضافه کرد: مشاوره های تغذیه علاوه بر رژیم های غذایی، برخی دستورهای دارویی را هم در بردارد که هم به لحاظ درمان بیمار و هم اقتصاد درمان باید به آن دقت شود.
علیرضا استقامتی رئیس بخش غدد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با تکیه بر اهمیت تغذیه بالینی بیماران دیابتی، اظهار داشت: پیش از هر چیز باید این لزوم را ایجاب نماییم که همه پزشکان برای بیماران بستری درخواست مشاوره بگذارند. در ادامه مهم می باشد که پزشکان معالج و متخصصان تغذیه بالینی برای تغذیه مورد نیاز بیماران خود به یک ادبیات مشترک برسند و در نهایت دستور تغذیه ای مناسب بیمار در پرونده ثبت و اجرا شود.
وی اضافه کرد: مبحث تغذیه بالینی بخصوص در بیمارانی که دارای چند بیماری نظیر دیابت و بیماری کلیه و…، هستند؛ بسیار مهم بوده و بخشی از فرایند درمان این بیماران تلقی می شود.
علی گنجعلیخان مدیر درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با تکیه بر لزوم شکل گیری و تقویت جایگاه علمی تغذیه بالینی در مجتمع، اظهار داشت: ما حدود ۱۲۰۰ بیمار بستری داریم و در برابر تک تک این بیماران مسئولیم. تغذیه بالینی و توانبخشی بعنوان بخش مهمی از فرایند درمان بیماری ها خیلی مهم است و باید به آن توجه گردد. برای توسعه خدمات تغذیه بالینی هم کمیت برای ما مهم می باشد و هم کیفیت، ولی آنچه قبل از هر چیز باید اصلاح گردد فرهنگ تغذیه بالینی و آموزش آن در تمامی سطوح درمانی است.
مدیر درمان مجتمع تأمین نیروی متخصص و کارشناس تغذیه بالینی را در توسعه خدمات این حوزه ضروری دانست و اظهار داشت: با این حجم بالای رجوع در مجتمع همه کارکنان، متناسب با نیازهای موجود درحال خدمت رسانی هستند و زحمات همه دیده می شود. در بحث اختصاص فضای فیزیکی مناسب هم باید اولویت هایمان را مشخص نماییم. اگر اولویتمان درمان است باید پیش از هر چیز فضاهای درمانی را ساماندهی نماییم.
شیما هادوی مسئول واحد تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بحث صلاحیت عرضه خدمات مشاوره ای تغذیه انترال طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت توضیحاتی داد و اظهار داشت: با عنایت به تاکید وزارت بهداشت بر تغذیه بالینی تمام تلاش ما اینست که بتوانیم خدمات بیمارستان های دانشگاه را در این عرصه ارتقا دهیم. هدف غایی اینست که رژیم غذایی پیشنهادی در سینی غذای بیمار دیده شود.
حسین خلیلی رئیس بخش مراقبت های دارویی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، ضمن اشاره به دستورالعمل وزارت بهداشت در تغذیه وریدی و انترال، اظهار داشت: باید تمرکز ما بر اصول پایه و اساسی تغذیه بیمار باشد و با وجود محدودیت ها، لازم است از موارد غیرضروری اجتناب نماییم.
وی افزود: فرآورده های دارویی تغذیه ای از نظر استاندارد جزو مکمل ها هستند که بر مبنای شرایط فیزیولوژیکی بیمار شامل اختلالات آب و الکترولیت، بیماری های کلیوی و…، برای بیمار در نظر گرفته می شود و فراهم آوری آن نیازمند دانش و مهارت زیادی دارد.
مهسا ملک احمدی مسئول تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن عرضه گزارشی از روند رو به رشد مشاوره های تغذیه بخش های بالینی از آغاز سال ۱۴۰۰ تاکنون، به اهمیت رؤیت و ممهور کردن فرم های ارزیابی تغذیه بالینی از جانب پزشکان معالج از ابعاد اعتباربخشی و به کارگیری آن در تغذیه بیماران بستری اشاره نمود و در ادامه اضافه کرد: ما در مشاوره بیماران بستری بالای ۲۴ ساعت که مشکل تغذیه ای دارند، منتظر درخواست پزشک نمی مانیم و پیشنهادهای تغذیه ای لازم را در برگه های ارزیابی تغذیه، ثبت می نماییم ولی اجرای آن از جانب کادر پرستاری مربوطه، منوط به اینست که پزشک معالج بعد از بررسی و تأیید برنامه تغذیه پیشنهادی، دستور آنرا در پرونده بیمار درج و مهر کند.

1401/08/27
14:24:26
5.0 / 5
352
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری