محققان می گویند؛

شیرمادر از نوزاد در مقابل مبتلاشدن به آلرژی ها محافظت می کند

شیرمادر از نوزاد در مقابل مبتلاشدن به آلرژی ها محافظت می کند به گزارش آقای هویج، یک مطالعه جدید نشان میدهد مولکول های کوچکی که در شیر مادر یافت می شود ممکنست احتمال ابتلای نوزادان به شرایط آلرژیک مانند درماتیت آتوپیک و آلرژی های غذایی را کم کند.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، اعتقاد بر این است نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، از شرایط آلرژیک کمتری مانند اگزما و آلرژی های غذایی رنج می برند. هنوز علت آن به خوبی درک نشده است.
اکنون، یک مطالعه جدید توسط پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان میدهد که مولکول های کوچکی که در شیر مادر یافت می شود، ممکنست احتمال ابتلای نوزادان به شرایط آلرژیک مانند درماتیت آتوپیک و آلرژی های غذایی را کم کند.
شرایط آتوپیک، مانند آلرژی های غذایی، آسم و یک بیماری پوستی به نام درماتیت آتوپیک حدودا در یک سوم کودکان در نتیجه فعال شدن نامناسب سیستم ایمنی بدن در برخورد با محیط رخ می دهد.
دکتر «استیون هیکس»، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «شیرخوارانی که بیش از سه ماه با شیر مادر تغذیه می شوند ممکنست خطر کمتری برای ابتلاء به این مشکلات داشته باشند، اما ما بطور کامل بیولوژی پشت این رابطه را نمی دانیم.»
تحقیقات هیکس بر رابطه بین محیط، زیست شناسی و رشد عصبی و رشد در کودکان متمرکز است. مطالعات قبلی او نشان میدهد که چطور میتوان از «میکرو ریبونوکلئیک اسیدها» (miRNAs)، مولکول های کوچکی که می توانند بیان ژن را در سراسر بدن تنظیم کنند، برای تشخیص بیماریهای خاص مانند ضربه مغزی یا اوتیسم استفاده نمود.
هیکس می گوید: «نزدیک به ۱۰۰۰ نوع مختلف miRNA در شیر مادر انسان وجود دارد و ترکیب آن به سبب خاصیت های مادر مانند وزن، رژیم غذایی و ژنتیک متفاوت می باشد. برمبنای تحقیقات قبلی که ارتباط بین این miRNA ها و برخی شرایط آلرژیک را نشان می دهد، فرض کردیم که چهار مورد از این miRNA ها می توانند اثر محافظتی در مقابل آلرژی های نوزادان داشته باشند.»
محققان ۱۶۳ مادر را که قصد داشتند حداقل به مدت ۴ ماه به نوزادشان شیر دهند و نوزادان آنها از بدو تولد تا ۱۲ ماهگی را دنبال کردند. آنها مدت زمان شیردهی هر نوزاد را ردیابی کردند و ترکیب miRNA شیر مادر هر مادر را در طول دوره شیردهی (۰، ۴ و ۱۶ هفته) اندازه گرفتند. این تیم میزان برخی miRNA های مصرف شده توسط نوزادان را برمبنای الگوهای گزارش شده شیردهی و غلظت miRNA های خاص در نمونه های شیر مادر محاسبه کردند. پژوهشگران در طول مطالعه، نوزادان را از نظر درماتیت آتوپیک، آلرژی غذایی و خس خس سینه ارزیابی کردند.
از نوزادان مورد مطالعه، ۴۱ نفر (۲۵%) گرفتار درماتیت آتوپیک، ۳۳ نفر (۲۰%) آلرژی غذایی و ۱۰ نوزاد (۶%) خس سینه داشتند.
نوزادانی که آتوپی نداشتند بطور متوسط مقادیر بیشتری miR-۳۷۵ در شیر مادرشان نسبت به نوزادانی که آتوپی داشتند مصرف کردند. پژوهشگران همین طور دریافتند که سطح این miRNA در طول دوره شیردهی بالا رفته و مادرانی که شاخص توده بدنی کمتری دارند، غلظت miR-۳۷۵ بالاتری دارند.
هیکس اظهار داشت: «این واقعیت که میزان miR-۳۷۵ در طول دوره شیردهی بالا رفته است، ممکنست توضیح دهد که چرا تغذیه مداوم با شیر مادر با کاهش آتوپی در بعضی مطالعات مرتبط بوده است.»
وی اشاره کرد که بیشترین افزایش miR-۳۷۵ در ماه اول بعد از تولد اتفاق افتاد، اما روند صعودی بین ماه های اول تا چهارم ادامه داشت. برخلاف شیر خشک، که حاوی miRNA های انسانی نیست، miR-۳۷۵ در بیش از ۹۹ درصد نمونه های شیر انسان وجود دارد و کمتر از ۱ درصد از کل miRNA های موجود در شیر مادر را تشکیل می دهد.
به گفته هیکس، یافته های این مطالعه می تواند به مداخلات جدیدی برای مساعدت با جلوگیری از ابتلای نوزادان به آلرژی منجر شود.


منبع:

1401/08/29
14:33:52
5.0 / 5
340
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری