سفارش های تغذیه ای در آلودگی هوا به گزارش آقای هویج، البرز یک کارشناس تغذیه اظهار داشت: با مصرف برخی مواد غذایی و میوه ها می توان خطرات ناشی از آلودگی هوا را تا حدودی کنترل کرد. به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، الناز دانشزاد که دارای دکترای تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز است، درباب خسارات ناشی از آلودگی هوا اظهار داشت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا پیوسته رو به افزایش است. در فصول سرد سال، اغلب با وارونگی هوا مواجه هستیم که این پدیده سبب به دام افتادن هوای آلوده و مضر در سطح زمین شده و با تنفس هوای آلوده، ذرات معلق و آلاینده ها وارد ریه ها شده و سبب التهاب می شود که این امر منجر به بروز بیماریهای تنفسی و بیماریهای در رابطه با آن مانند برونشیت مزمن، آمفیزم، بیماری قلبی، سرطان ریه، آسم، و مشکلاتی مانند خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه خواهد شد.این متخصص تغذیه اشاره کرد: بطور کلی، مصرف آن دسته از میوه ها، سبزیجات و دانه های روغنی که حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان، پلی فنول، ویتامین های آنتی اکسیدانی و یا اسیدهای چرب امگا۳ و ۶ هستند در از بین بردن اکسیدان ها و رادیکال های آزاد اکسیژن نقش دارند. برمبنای تحقیقات انجام شده، گروهی از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان شامل ویتامین C، ویتامین A و بتاکاروتن ها، ویتامین E و سلنیوم می توانند بدن را در مقابل دود و تاثیرات مخرب حاصل از آلاینده های سمی محافظت کنند.وی در ادامه مصرف غذاهایی همچون روغن زیتون، بذرکتان، اسفناج، کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز، گوجه، چغندر، زردچوبه، منابع ویتامین c ویتامین دی، هویج و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ و شیر و لبنیات را در هوای آلوده سفارش کرد.دانشزاد در ادامه به تشریح هریک از مواد غذایی سفارش شده پرداخت: روغن زیتون: حاوی ویتامین E، آلفا توکوفرول، ویتامین ایی و اسیدهای چربموثر در بهبود عملکرد ریه و کاهش التهاببهتر است این روغن همراه سالاد مصرف شود، برای اینکه روغن زیتون تحمل حرارت بالا را ندارد و در صورت حرارت زیاد اکسیده می شود.برخی دیگر از مواد غذایی که حاوی ویتامین E هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند عبارتند از: سایر روغن های گیاهی، بادام، گردو، جوانه گندم و سبزیجات دارای برگ سبزبذر کتان: حاوی مقادیر زیادی فیتواستروژن و اسیدهای چرب امگا ۳کمک به کاستن علائم آسم و سایر واکنش های آلرژیک. برای اینکه فیتواستروژن ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.بذر کتان را می توان همراه با انواع اسموتی ها و سالادها مصرف کرد.آووکادو و اسفناج: حاوی ویتامین Eتحقیقات ارتباط معکوسی بین سطح ویتامین E و بیماریهای ریوی نشان داده اند. بنابرین سفارش می شود در برنامه غذایی خود غذاهایی مانند آووکادو و اسفناج، که سرشار از این ویتامین هستند را بگنجانید.کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز: خاصیت ضد سرطانی به سبب داشتن سولفورافانافرادی که آنرا در رژیم غذایی خود مصرف می کنند سموم در رابطه با آلودگی هوا و ریزگردها را بهتر دفع می کنند.گوجه فرنگی: حاوی لیکوپن و آنتی اکسیداناز ابتلای افراد به بیماریهای تنفسی محافظت می کند.چغندر: حاوی نیترات (موثر در بهینه سازی عملکرد ریه)بعلاوه چغندر مملو است از ویتامین ها و مواد معدنی همانند منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و کاروتنوئید که موجب سلامت ریه می شوند.تحقیقات نشان داده است که چغندر می تواند عملکرد بدنی و عملکرد ریه را در افراد مبتلا به بیماریهای ریوی مانند فشار خون ریوی بهبود بخشند. زردچوبه: به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از بدن در مقابل سموم و آلاینده ها محافظت می کند.منابع ویتامین Cمواد غذایی حاوی ویتامین C نقشی موثر در افزایش و تقویت سیستم دفاعی بدن دارند. همچون این مواد غذایی: مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، گوجه فرنگی، کیوی، اسنفاج، طالبی و توت فرنگی.ویتامین دی: مصرف ویتامین دی به میزان کافی و مناسب در وضعیت آلودگی هوا بسیار بالاتر از قبل اهمیت دارد. هویج و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ: حاوی بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A که یک آنتی اکسیدان است.هم چنین سبزیجاتی مانند طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو به میزان قابل توجهی بتاکاروتن دارند.شیر و لبنیات: شیر به سبب دارا بودن منیزیم، کلسیم و فسفر، خنثی کننده سموم است. کلسیم موجود در لبنیات، منجر به کاهش جذب سرب و سایر فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می گردد. دقت کنید که در ایام آلوده غذاهای چرب نخورید.واکنش های زنجیروار تولید رادیکال های آزاد با مصرف زیاد چربی تشدید می شوند، بنابرین بهترست در زمان آلودگی هوا از مصرف بی رویه غذاهای سرخ کردنی جدا پرهیز کنید. منبع: آقای هویج 1401/09/28 21:03:38 5.0 / 5 533 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط تاثیر منفی تخریب محیط زیست و آلودگی هوا بر روی سلامتی افراد سامانه مراقبت از راه دور نوزادان در آستانه دریافت مجوز و ورود به بازار مصرف شکر در ایران فراتر از استاندارد های جهانی است تجمیع منابع بیمه های پایه سلامت لازم است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۵