پزشك و متخصص طب ایرانی عنوان كرد راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری و رفع گرمازدگی به گزارش آقای هویج، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به این که در گرم ترین روزهای سال قرار داریم، تدابیر طب ایرانی در مورد پیشگیری و رفع گرمازدگی را شرح داد. به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دکتر مهشید چایچی با اشاره به این که در گرم ترین روزهای سال قرار داریم و ممکنست افراد گرفتار گرمازدگی شوند، اشاره کرد: بهتر است تا جای ممکن کودکان، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماریهای خاص در ساعات اوج گرما از منزل بیرون نیایند و در صورت ضرورت از وسایل نقلیه دارای تهویه مناسب و کلاه نقاب دار استفاده و اهتمام کنند بیش از محل های سایه تردد کنند. وی با اشاره به برخی علایم گرمازدگی همچون ضعف شدید و خستگی، سردرد، استفراغ و حالت تهوع، رنگ پریدگی، بالا رفتن دمای بدن، کاهش فشار خون، افزایش ضربان قلب و...، اظهار داشت: شایع ترین علایم گرمازدگی سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می شود و حتی ممکنست در اثر کم آبی شدید فرد مبتلا به اختلال حواس شود. کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افزود: در حالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خودرا دفع کند، در نتیجه دمای بدن بیشتر می شود که می تواند موجب لطمه به سایر اندام های بدن شود و شایع ترین علامت آن سر درد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی نیز با حالت تهوع و سنگینی سر هم راه است. چایچی اشاره کرد: در این حالت از گرفتن دوش آب خیلی سرد به سبب ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. همین طور از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، فرد گرما زده بایستی در فضای سرد قرار گیرد تا به تدریج و آهسته بدن خودرا خنک کند و کم کم مایعات خنک بنوشد تا گرفتار معده درد نشود. وی ادامه داد: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباس های وی را کم کنید. ماساژ دادن گونه ها، پیشانی و پشت گوش ها با روغن بنفشه و بادام نیز به پیشگیری و رفع گرمازدگی کمک می نماید. همین طور اسپری کردن گلاب بر سر، صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در رفع گرمازدگی موثر است. این کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افزود: در گرمای شدید و در حالت گرمازدگی می توان از دوغ و شربت های گلاب، سکنجبین، بیدمشک با افزودن مقداری گلاب، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و آب لیمو ترش تازه استفاده نمود. همین طور می توان سکنجبین را با تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کرد؛ البته خانم های حامله باید در مصرف تخمه های لعاب دار احتیاط کنند. بنابراعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، این پزشک و متخصص طب ایرانی در خاتمه با تکیه بر این که در فصل گرما نباید از خوراکی های سنگین و خیلی چرب و شیرین استفاده نمائیم، اظهار داشت: بهتر است در این فصل بیش از سوپ ها و غذاهای آبکی استفاده نمائیم. 1402/05/14 08:46:17 5.0 / 5 312 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط خواص اعجاب انگیز هسته زردآلو مشکل کمبود شیرخشک رژیمی آپتامیل پپتی ویتامینی برای نجات مو، پوست و ناخن تنها مکمل ضروری که همه باید مصرف کنند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۳