هشدار این نمک را نخورید! آقای هویج: به گزارش آقای هویج، رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران گوشزد نمود که مصرف نمک دریا به سبب آلودگی های احتمالی، می تواند تهدیدی جدی برای سلامت باشد. محمدرضا سلمانی ندوشن رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با مضرات نمک دریا و فواید نمک ید دارد توضیحاتی داد و اظهار داشت: بخش عمده نمک های موسوم به نمک دریا که در بازار عرضه شده، از اقیانوس ها گرفته نشده و از منابع داخلی مانند دریاچه نمک قم یا دریاچه سلطان استخراج شده که این منابع به علت تماس با فاضلاب و وجود فلزات سنگین، حاوی عوامل بیماری زا هستند و مصرف نمک تهیه شده از آنها می تواند مشکلات جدی برای بدن ایجاد نماید. وی افزود: با وجود این که برخی فروشندگان سودجو این محصول را با عنوان طب ایرانی یا طب اسلامی ایرانی سفارش می کنند، اما در منابع معتبر طب سنتی، همچون کتاب مخزن الادویه نوشته حکیم خراسانی، نمک دریا را بدترین نوع نمک معرفی کرده است. ضرورت مصرف نمک یددار تصفیه شده سلمانی ندوشن اذعان کرد: یکی از عناصر ضروری برای بدن، ید است که اهمیت بالای ی در تولید هورمون های تیروئید و تنظیم متابولیسم دارد، باآنکه ید از راه مصرف مواد غذایی مانند ماهی، میگو، شیر، تخم مرغ و غلات هم وارد بدن می شود، اما این مقدار غالباً نیاز روزانه را تأمین نمی نماید. کمبود ید می تواند سبب اختلال در عملکرد غده تیروئید و بروز بیماری هایی همچون کم کاری تیروئید شود. وی ادامه داد: نمک یددار تصفیه شده که تحت نظارت و پایش مداوم سازمان غذا و دارو تولید می شود، روشی مطمئن برای جبران نیاز روزانه به ید است؛ در این فرایند مواد مضر از نمک جدا شده و ید به آن افزوده می شود. نکات مهم در نگهداری و مصرف نمک یددار سلمانی ندوشن گفت: نمک یددار در ظروف غیرشفاف و به دور از نور و رطوبت نگهداری شود تا ید موجود در آن از بین نرود، همینطور بهتر است نمک را در مراحل پایانی پخت غذا اضافه کرد تا ید آن تخریب نشود. استفاده از نمک یددار در تمام سنین، همچون در کودکان، ایمن و ضروری می باشد. محدودیت مصرف نمک برای جلوگیری از بیماری ها رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در ادامه اظهار داشت: با وجود مزایای نمک یددار، مصرف بیش از اندازه نمک، شامل یددار یا بدون ید می تواند خطر ابتلاء به فشار خون بالا و سرطان معده را افزایش دهد؛ نمک تنها در فرایند پخت وپز و به میزان استاندارد باید استفاده گردد و افراد از قرار دادن نمکدان بر سر سفره باید اجتناب کنند. وی مطرح کرد: رعایت نکاتی در مورد مصرف نمک می تواند ضمن تأمین ید مورد نیاز بدن، از بروز بیماری های ناشی از مصرف بی رویه نمک پیشگیری کند. محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو و نشان سیب سلامت، تحت نظارت مستمر آزمایشگاهی قرار دارند و مصرف آنها ایمن تر از فرآورده های فاقد مجوز است. سلمانی ندوشن متذکر شد: نمک دریا اغلب از منابعی تهیه می شود که به فاضلاب و آلاینده های صنعتی آلوده است و فرایند خشک کردن آب این منابع، نمکی تولید می کند که همراه با شن و ماسه و مواد مضر وارد بازار شده و به عنوان نمک سالم به مردم عرضه می شود. مقایسه این محصولات با نمک تصفیه شده استاندارد که تحت نظارت و پایش آزمایشگاهی قرار دارد، به هیچ عنوان منطقی نیست. پایش سالانه ید در دانش آموزان رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران خاطرنشان کرد: بر مبنای برنامه های وزارت بهداشت، هر سال بخشی از دانش آموزان کشور تحت آزمایش سنجش ید ادرار قرار می گیرند تا وضعیت ید در جامعه بررسی شود. نتایج این پایش ها نشان میدهد که گروهی از دانش آموزان گرفتار کمبود ید هستند و در عین حال، تعداد اندکی هم با مازاد ید در بدن مواجه اند. بررسی ها از آن حکایت می کند که تنها علت این افزایش، مصرف بیش از اندازه نمک است. پیامدهای مصرف بی رویه نمک سلمانی ندوشن در انتها تصریح کرد: مصرف بیش از حد نمک، علاوه بر برهم زدن تعادل ید در بدن، می تواند منجر به بروز بیماری هایی مانند فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و بیماری های قلبی شود؛ همینطور شهروندان از نمک تصفیه شده یددار استاندارد بهره برده و میزان مصرف آنرا به حداقل برسانند. حذف نمکدان از سفره و افزودن نمک در مراحل پایانی پخت غذا همچون اقداماتی است که می تواند به حفظ سلامت کمک نماید. به اجمال، علیرغم این که برخی فروشندگان سودجو این محصول را با عنوان طب ایرانی یا طب اسلامی ایرانی سفارش می کنند، اما در منابع معتبر طب سنتی، همچون کتاب مخزن الادویه نوشته حکیم خراسانی، نمک دریا را بدترین نوع نمک معرفی کرده است. کمبود ید می تواند سبب اختلال در عملکرد غده تیروئید و بروز بیماری هایی همچون کم کاری تیروئید شود. محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو و نشان سیب سلامت، تحت نظارت مستمر آزمایشگاهی قرار دارند و مصرف آنها ایمن تر از فرآورده های فاقد مجوز است. منبع: آقای هویج 1404/05/24 11:43:27 5.0 / 5 18 تگهای خبر: آلودگی , استاندارد , بهداشت , بیمار این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط زائرین اربعین از غذاهای خشک و کنسروی استفاده نمایند زائرین اربعین مراقب افت قند خون باشند سفارش طلایی برای گوارش سالم در پیاده روی اربعین زوار اربعین از غذاهای خشک و کنسروی بهره گیرند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۲