نقشه ناامنی غذایی کشور باید بروزرسانی شود

نقشه ناامنی غذایی کشور باید بروزرسانی شود آقای هویج: نشست بروزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تامین امنیت غذایی، در فرهنگستان علوم پزشکی ایران اجرا شد.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور با موضوع «به روزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تامین امنیت غذایی بر حسب منطقه، چالش ها و راهبردها» اجرا شد. در شروع جلسه، علی میلانی مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه ها در سال ۱۴۰۳ و مقایسه هزینه های مقرون بصرفه بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱ گانه کشور عرضه داد. این گزارش بر مبنای فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده بود. میلانی اظهار داشت: هزینه تامین ریزمغذی ها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در بعضی اقلیم ها با اختلال جدی مواجه می باشد. وی بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزه های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در چارچوب مطالعات علمی تاکید کرد. در ادامه، نمایندگان نهادهای اجرایی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره ای؛ - ضرورت بروزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور بعد از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تامین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از طرف نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - پیشرفت فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، بخصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور بعنوان ظرفیت پیشرفت امنیت غذایی و تأکید بر توجه به اثر گذاری تورم در انتها جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بروزرسانی شود. سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر مبنای اقلیم ها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد. سند دانش بنیان غذاهای بومی و سنتی نیز با همکاری انستیتو تهیه شود. به طور خلاصه، وی بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزه های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی تأکید نمود. در ادامه، نمایندگان نهادهای اجرایی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره ای؛ - ضرورت به روزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تامین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از سوی نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - پیشرفت فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، به خصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور به عنوان ظرفیت پیشرفت امنیت غذایی و تاکید بر توجه به اثر گذاری تورم در پایان جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به روزرسانی شود.


منبع:

1404/06/27
13:41:31
5.0 / 5
8
تگهای خبر: آنلاین , بهداشت , پزشك , تغذیه
این مطلب آقای هویج را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری
آقای هویج، با رژیم های غذایی متنوع و مقالات علمی، شما را در رسیدن به اندام ایده آل یاری می کند