نقشه ناامنی غذایی کشور باید بروزرسانی شود آقای هویج: نشست بروزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تامین امنیت غذایی، در فرهنگستان علوم پزشکی ایران اجرا شد. به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور با موضوع «به روزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تامین امنیت غذایی بر حسب منطقه، چالش ها و راهبردها» اجرا شد. در شروع جلسه، علی میلانی مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه ها در سال ۱۴۰۳ و مقایسه هزینه های مقرون بصرفه بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱ گانه کشور عرضه داد. این گزارش بر مبنای فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده بود. میلانی اظهار داشت: هزینه تامین ریزمغذی ها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در بعضی اقلیم ها با اختلال جدی مواجه می باشد. وی بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزه های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در چارچوب مطالعات علمی تاکید کرد. در ادامه، نمایندگان نهادهای اجرایی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره ای؛ - ضرورت بروزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور بعد از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تامین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از طرف نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - پیشرفت فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، بخصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور بعنوان ظرفیت پیشرفت امنیت غذایی و تأکید بر توجه به اثر گذاری تورم در انتها جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بروزرسانی شود. سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر مبنای اقلیم ها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد. سند دانش بنیان غذاهای بومی و سنتی نیز با همکاری انستیتو تهیه شود. به طور خلاصه، وی بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزه های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی تأکید نمود. در ادامه، نمایندگان نهادهای اجرایی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره ای؛ - ضرورت به روزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تامین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از سوی نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - پیشرفت فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، به خصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور به عنوان ظرفیت پیشرفت امنیت غذایی و تاکید بر توجه به اثر گذاری تورم در پایان جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به روزرسانی شود. منبع: mrhavij.ir 1404/06/27 13:41:31 5.0 / 5 8 تگهای خبر: آنلاین , بهداشت , پزشك , تغذیه این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط سالاد نمی تواند جایگزین شام باشد کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده ورود اقلام غذایی تاریخ گذشته از مسیر ملوانی سفارش های تغذیه ای برای کودکان دبستانی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۱