زرشک چطور به تعادل صفرا و سلامت کبد کمک می کند؟ به گزارش آقای هویج، یک متخصص داروسازی سنتی اظهار داشت: زرشک می تواند به تعادل صفرا و تقویت عملکرد کبد کمک نماید البته منوط به آنکه در مقدار مناسب و به صورت منطقی مصرف شود. به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا دکتر محمدمهدی زرشناس اضافه کرد: زرشک با نام علمی Berberis vulgaris یکی از گیاهان بومی ایران است که در مناطق کوهستانی به شکل درختچه ای با میوه های قرمز و ترش مزه رشد می کند. در منابع معتبر طب ایرانی، زرشک به عنوان داروی مقوی کبد، کاهنده صفرا و تصفیه کننده خون معرفی شده است.وی خاطرنشان کرد: حکمای این طب معتقد بودند که زرشک با کاهش حرارت کبد و پاکسازی مجاری صفراوی، به رفع احساس سنگینی، تلخی دهان و زردی پوست کمک می نماید. این دیدگاه غیر مستقیم با برخی نتایج جدید در داروسازی هم همسو است، در سالهای اخیر هم تحقیقات جدید نشان داده اند که یکی از مواد مهم مؤثره این گیاه با نام بربرین (Berberine)، با خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی خود می تواند از سلول های کبدی محافظت کند.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بربرین با تنظیم ترشح صفرا، مهار تولید رادیکال های آزاد و کاهش التهاب می تواند نقش حمایتی در سلامت کبد داشته باشد و طبق گزارش های برخی مطالعات، این گیاه دارویی توانسته است به کاهش آنزیم های کبدی در بیماران دچار کبد چرب کمک نماید.اهمیت مصرف صحیح زرشکاین متخصص داروسازی سنتی با تاکید بر این که مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، سفارش کرد: برای مصرف خانگی، دم کرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. خانواده ها بهتر است از آب زرشک های صنعتی که ممکنست حاوی رنگ یا افزودنی باشد، پرهیز کنند. در موارد درمانی هم فرآورده های استاندارد حاوی عصاره زرشک یا بربرین قابل اعتمادتر هستند چونکه دوز مشخص دارند.عوارض مصرف زیاد زرشکزرشناس با اعلان اینکه مصرف زیاد زرشک ممکنست در بعضی افراد سبب افت فشار خون، اسهال، تحریک معده و ضعف شود، اظهار نمود: زنان آبستن و شیرده باید حتماً با پزشک و داروساز مشورت کنند و بیماران دیابتی هم به سبب اثر کاهنده قند خون زرشک باید نسبت به هم افزایی آن در مصرف مداوم با داروهای خود توجه داشته باشند.خود درمانی با زرشک صحیح نیستوی با اعلان اینکه زرشک جای درمان مرسوم را نمی گیرد، اظهار داشت: این گیاه می تواند مکملی طبیعی در کنار تغذیه سالم و سبک زندگی درست باشد، اما نباید جایگزین درمان بیماری هایی مانند هپاتیت یا نارسایی کبدی شود.به گزارش وبدا، زرشناس در آخر تاکید کرد: قبل از مصرف هر نوع فرآورده گیاهی، مشورت با پزشک یا داروساز لازم است تا دوز مناسب و احتمال تداخل داروها بررسی شود.اهمیت مصرف صحیح زرشک این متخصص داروسازی سنتی با تأکید بر اینکه مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، سفارش کرد: برای مصرف خانگی، دم کرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. عوارض مصرف زیاد زرشک زرشناس با اشاره به اینکه مصرف زیاد زرشک ممکنست در بعضی افراد سبب افت فشار خون، اسهال، تحریک معده و ضعف شود، اظهار داشت: زنان آبستن و شیرده باید حتما با پزشک و داروساز مشورت کنند و بیماران دیابتی هم به جهت اثر کاهنده قند خون زرشک باید نسبت به هم افزایی آن در مصرف مداوم با داروهای خود توجه داشته باشند. منبع: mrhavij.ir 1404/09/01 09:55:07 5.0 / 5 7 تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط اظهارات وزیر بهداشت درباره ی موفقیتهای سفر به کرمان و برنامه های توسعه حوزه سلامت در جنوب شرق کشور ۱۱ درصد از جمعیت دنیا به صورتی از دیابت مبتلا هستند نوسانات خلقی عادی را با اختلال دوقطبی اشتباه نگیریم ۳ گام ضروری برای کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۳