10 علامت هشداردهنده آلزایمر

10 علامت هشداردهنده آلزایمر آقای هویج: حتما شما هم در اطرافیان خود با سالمندانی مواجه بوده اید كه یك خاطره از دوره كودكی خودرا بارها برایتان تعریف كرده باشند اما در پاسخ به سوال شما كه آیا داروی خودرا در زمان مقرر مصرف كرده اند یا نه، سر در گم بمانند و یا حتی به یاد نیاورند كه تحت درمان دارویی هستند. مواردی این چنینی همگی از نشانه های بروز بیماری آلزایمر است.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، بیماری آلزایمر شروع تدریجی و خاموش دارد، امكان دارد طولانی مدت جلب توجه نكرده و به اشتباه تصور شود كه این تغییرات قسمتی از روند طبیعی پیری است. عدم توجه به علایم بیماری سبب می شود كه بیماری دیر تشخیص داده شود و این در شرایطی است كه با تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر می توان سیر پیشرفت بیماری را كنترل كرد و معلولیت ناشی از بیماری را حداقل تا پنج سال به تعویق انداخت.
۱۰ علامت هشداردهنده آلزایمر ۱۰ علامت آگهی دهنده آلزایمر عبارتند از:
اختلال در حافظه
اختلال حافظه در حدی كه در انجام فعالیت های روزانه مشكل ایجاد كند؛ افراد معمولی امكان دارد یك قرار ملاقات، اسم همكار و یا شماره تلفنی را فراموش كنند و سپس به خاطر آورند، اما فرد مبتلا به آلزایمر اغلب مسائل خصوصاً مسائلی را كه اخیراً اتفاق افتاده فراموش می كند و هیچ گاه هم به خاطر نمی آورد.
اختلال در انجام كارهای عادی
فرد پرمشغله امكان دارد كه گاهی حواسش پرت شود مثلاً هویج را كه جهت استفاده در كنار غذای اصلی پخته بر روی اجاق گاز جا بگذارد و تا اختتام صرف غذا هم به خاطر نیاورد، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج توانایی پخت غذا را از دست می دهد و گاهی نیز فراموش می كند كه غذا خورده است.
ضعف بیان
برای همه افراد پیش می آید كه در پیدا كردن لغات مناسب گرفتار مشكل شوند ولی فرد مبتلا به بیماری آلزایمر گاهی كلماتی را از یاد می برد و لغات نامناسب جایگزین می كند كه در نتیجه جملاتش نامفهوم می شوند. اشتباهات دستوری و ناتوانی دنبال كردن، یك سوژه از دیگر نشانه های بیماری است.
گم كردن زمان و مكان
بطور طبیعی گاهی اوقات امكان دارد افراد روزهای هفته، تاریخ روز و یا مقصدشان را فراموش كنند ولی باردیگر با تمركز آنها را به خاطر بیاورند. فرد مبتلا به بیماری آلزایمر امكان دارد در خیابان، راه خودرا گم كرده و نداند كه چگونه به آنجا رفته است و یا نتواند از آنجا به خانه خود برگردد.
ضعف یا كاهش قضاوت
امكان دارد فرد مبتلا به بیماری عفونی مراجعه به پزشك را به تعویق بیاندازد ولی بالاخره این كار را انجام می دهد، اما فرد مبتلا به آلزایمر نه مشكلاتش را درك می كند و نه مراجعه به پزشك را ضروری می داند. اختلال در تصمیم گیری های ساده مانند پوشیدن لباس های زمستانی در گرمای تابستان از دیگر علایم آگهی دهنده بیماری است.
اختلال در تفكر ذهنی
گاه و بی گاه امكان دارد افراد رسیدگی به حساب های مالی خودرا مشكل بدانند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج ارقام را فراموش می كند و نمی داند با آنها چه كار كند.
جابه جا گذاشتن اجسام
هر كسی امكان دارد كه موقتاً كلید یا كیف پولش را سر جایش نگذارد، ولی فرد مبتلا به آلزایمر امكان دارد اجسام را در جاهای نامربوط بگذارد؛ مثلا گذاشتن كتاب در یخچال و یا ساعت مچی در قندان.
تغییرات در حالات و رفتار
همه امكان دارد گهگاهی غمگین و یا بداخلاق باشند، اما در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر، خلق بیمار می تواند سریع تغییر كرده و بدون هیچ دلیلی آرامش به اشك و خشم تبدیل گردد.
تغییرات در شخصیت
به صورت طبیعی امكان دارد شخصیت افراد با افزایش سن كمی تغییر كند، ولی تغییر شخصیت در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر می تواند شدیدتر باشد. این تغییرات شامل سردرگمی، ترس، بدبینی، منزوی شدن، بی تفاوتی و یا بروز رفتارهای نامناسب است.
از دست دادن انگیزه
بطور طبیعی افراد گاهی از كار در منزل، فعالیت های شغلی و یا وظایفی اجتماعی خسته می شوند، ولی در نهایت بعد از كمی استراحت باردیگر انگیزه خودرا باز می یابند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر امكان دارد نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده اش كاملا بی تفاوت به نظر آید.




منبع:

1398/04/28
11:14:36
5.0 / 5
4162
تگهای خبر: آرامش , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری