متخصص تغذیه عنوان كرد؛

نقش پروبیوتیک ها در بهبود اختلالات گوارشی و عفونت های تنفسی

نقش پروبیوتیک ها در بهبود اختلالات گوارشی و عفونت های تنفسی به گزارش آقای هویج، دکترای تخصصی علوم تغذیه، ضمن اشاره به نقش موثر پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده موثر برشمرد.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، میکروبیوم را مجموعه ای از همه میکروب ها (باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و ژن های آنها) عنوان نمود که به صورت طبیعی روی پوست و درون بدن انسان زندگی می کنند. به نقل از ایشان، میکروبیوم ها با میکروسکوپ قابل رؤیت هستند و از جهات مختلف به سلامت و تندرستی انسان کمک می کنند. این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: روده بزرگ محیطی با اکسیژن کم و مناسب برای رشد میکروبیوم ها (باکتری های بی هوازی) مانند استروپتوکوک، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس و کلستریدیوم است. این دکترای علوم تغذیه تصریح کرد: این میکروب ها از رشد بیش از اندازه باکتری های مضر جلوگیری می کنند که برای مواد مغذی و مکانهای اتصال به غشاهای مخاطی روده که محل اصلی فعالیت ایمنی و تولید پروتیین های ضدمیکروبی است، رقابت می کنند. به نقل از ایشان، میکروب های مذکور از این طریق سیستم ایمنی را تحریک می شود، ترکیبات غذایی بالقوه سمی را تجزیه می کنند و ویتامین ها همچون ویتامین های B، ویتامین Kو اسید آمینه خاصی را سنتز می کنند. این استادیار دانشگاه، پروبیوتیک ها را میکروب های مفید عنوان نمود که مصرف آنها در تنظیم میکروبیوم روده نقش مؤثری داشته و برای بدن مفید می باشد. اسلامیان تصریح کرد: پره بیوتیک ها به مواد غذایی (اغلب کربوهیدرات های غیرقابل هضم) گفته می شود که بعنوان سوخت در دسترس میکروب های مفید روده قرار می گیرند و به تقویت آنها کمک می کنند. وی با بیان اینکه پروبیوتیک در زبان یونانی به معنای حیات بخش است اضافه کرد: پروبیوتیک به ارگانیسم های زنده و غیربیماری زایی اطلاق می شود که در صورت مصرف مقادیر کافی، اثرات سلامت بخشی ویژه ای برای میزبان دارند. اسلامیان خاطرنشان کرد: پروبیوتیک ها به شکل مکمل های غذایی یا به صورت طبیعی در بعضی مواد غذایی وجود دارند که مواد غذایی تخمیری شامل کفیر، ماست، ترشی های تخمیری، کیمچی، پنیرهای پروبیوتیک و چای تخمیری از آن جمله هستند. به نقل از ایشان، منابع غذایی پره بیوتیک ها شامل موز، پیاز، پیازچه، سیر، موسیر، سیب، تره فرنگی، غلات سبوس دار، جو دوسر و انواع حبوبات است. به قول این استادیار دانشکده علوم تغذیه، رژیم های سرشار از غلات سبوس دار، میوه، سبزی، مغزها و دانه ها می توانند فیبر کافی را برای بدن تأمین کنند و میکروب های مفید روده از این فیبر تغذیه می کنند. این دکترای علوم تغذیه اضافه کرد: افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، عدم تعادل میکروبیوم روده را تجربه می کنند و کاهش وزن اصولی به برگشت تعادل میکروب ها و بهبود جمعیت میکروبیوم روده کمک می نماید. اسلامیان تصریح کرد: رژیم های غذایی پرچرب با اسید چرب ترانس و اشباع بالا و رژیم های غذایی پرکربوهیدرات با میزان قند ساده بالا منجر به برهم خوردن تعادل میکروبیوم روده می شود. وی ادامه داد: چربی های ترانس در فست فودها، شیرینی ها، بیسکوئیت ها، کیک ها و مارگارین وجود دارند. چربی های اشباع در کره، گوشت های پرچرب، چربی های حیوانی و شیرینی های قنادی وجود دارند. این استادیار دانشکده علوم تغذیه تصریح کرد: برپایه نتایج پژوهشها مصرف پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها می توانند در بهبود برخی اختلالات گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست، ریفلاکس، سندرم روده تحریک پذیر، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده نقش درمانی و مفیدی داشته باشند.

1401/09/10
13:57:05
5.0 / 5
372
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری