به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، محمدرضا سلمانی اظهار داشت: باور به سالم تر بودن نمک دریا اشتباه است و می تواند عوارض جدی برای سلامت ما به همراه داشته باشد. وی ضمن اشاره به اهمیت یُد در عملکرد غده تیروئید و متابولیسم بدن، اضافه کرد: منابع طبیعی یُد مانند غذاهای دریایی، غلات، حبوبات و لبنیات کافی نیستند؛ به همین دلیل، افزودن یُد به نمک، راهکاری علمی و مؤثر برای جلوگیری از کمبود یُد در جامعه است. بگفته سلمانی، یُد موجود در نمک به نور و رطوبت حساس است و به مرور کاسته می شود. بدین سبب نمک باید در محیط خشک و تاریک نگهداری شود و هنگام خرید نیز به تاریخ تولید و انقضا توجه گردد. رییس مرکز بهداشت جنوب، ضمن اشاره به تبلیغات گسترده درباره ی نمک دریا، عنوان کرد: برعکس تصور عموم، نمک دریا سالم تر نیست و حتی در متون معتبر طب سنتی، از بدترین انواع نمک معرفی شده است. این نوع نمک به طور معمول تصفیه نمی شود و به علت ورود پساب ها و آلودگی های صنعتی، حاوی فلزات سنگین، شن و ماسه و ناخالصی های مضر است. وی افزود: رنگ های خاص برخی نمک ها نیز نشانه کیفیت نیست، بلکه حاصل ناخالصی های معدنی است. سلمانی با تاکید بر مصرف متعادل نمک، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه نمک می تواند خطر ابتلاء به فشارخون بالا، سرطان معده و پوکی استخوان را افزایش دهد. وی ادامه داد: بررسی ها روی دانش آموزان نشان داده است که قسمتی از آنها گرفتار کمبود ید هستند؛ علت اصلی این مشکل مصرف نکردن نمک یُددار یا نگهداری ناصحیح آنست. از طرفی، گروه کوچکی نیز به دلیل مصرف زیاد نمک گرفتار افزایش یُد شده اند که در آینده احتمال بیماری های قلبی و عروقی را بالا می برد. سلمانی سفارش کرد: بهتر است نمکدان از سفره ها حذف شود و تنها در آشپزخانه، در مراحل پایانی پخت غذا از نمک یُددار و استاندارد استفاده گردد.به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، محمدرضا سلمانی گفت: باور به سالم تر بودن نمک دریا اشتباه است و می تواند عوارض جدی برای سلامت ما بهمراه داشته باشد. این نوع نمک به صورت معمول تصفیه نمی شود و به سبب ورود پساب ها و آلودگی های صنعتی، حاوی فلزات سنگین، شن و ماسه و ناخالصی های مضر است.
منبع: آقای هویج