تشخیص علت کم خونی فقر آهن نباید به تأخیر بیفتد به گزارش آقای هویج، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با تاکید بر ضرورت تشخیص دقیق علت کم خونی فقر آهن اظهار داشت: بروز کمبود آهن در مردان و زنان یائسه یک علامت هشداردهنده به حساب می آید و لازم است با انجام بررسی های تخصصی، خصوصاً از نظر خون ریزی های گوارشی، علت آن بطور دقیق مشخص شود. به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دکتر مریم مدنی، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به شیوع بیشتر فقر آهن در زنان در سنین باروری عنوان کرد: در تعدادی موارد، شدت کم خونی با میزان خون ریزی قاعدگی هم خوانی ندارد و در این شرایط انجام بررسی های تکمیلی و در صورت لزوم ارجاع بیمار به متخصص گوارش ضروریست. وی ادامه داد: در مردان و زنان یائسه، کم خونی فقر آهن می تواند نشانه ای از خون ریزی پنهان در دستگاه گوارش باشد و انجام اقدامات تشخیصی مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی در این گروه ها اهمیت زیادی دارد. این فوق تخصص خون، با اعلان اینکه نیاز بدن به آهن در سنین نوجوانی بیشتر می شود، اظهار داشت: در این نوبت نیز کمبود آهن شایع است و به طور معمول درمان با آهن خوراکی شروع می شود، اما انتخاب نوع درمان، چه خوراکی و چه وریدی، باید حتما توسط پزشک صورت گیرد. مدنی افزود: در بیمارانی که تحمل آهن خوراکی را ندارند، علایم شدیدی دارند، در آستانه جراحی هستند، سابقه جراحی بای پس معده دارند یا به بیماری های التهابی مانند سلیاک و بیماری های التهابی روده مبتلا هستند، به علت اختلال در جذب آهن، درمان وریدی ضرورت پیدا می کند. وی، با تاکید بر لزوم تکمیل دوره درمان خاطرنشان کرد: مصرف آهن نباید بصورت خودسرانه و کوتاه مدت قطع شود و بیماران باید مطابق نظر پزشک که به طور معمول چند ماه طول می کشد، درمان را ادامه داده و بعد از آن آزمایش های کنترلی انجام دهند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، درباره ی باورهای ناصحیح رایج در فضای مجازی اظهار داشت: مصرف هم زمان چای و قهوه با آهن سبب کاهش جذب آن می شود و باید بین مصرف این نوشیدنی ها و آهن فاصله زمانی رعایت شود، در حالیکه مصرف ویتامین C مانند آب پرتقال می تواند جذب آهن را افزایش دهد. وی ادامه داد: آهن نباید هم زمان با لبنیات یا مکمل های حاوی کلسیم مصرف شود و بهتر است بصورت جداگانه و در صورت امکان با معده خالی مورد استفاده قرار گیرد. بنابر اعلام وزارت بهداشت، مدنی، ضمن اشاره به منابع غذایی آهن بیان نمود: گوشت و سبزی هایی مانند اسفناج از منابع آهن محسوب می شوند، اما در بیماران دچار کم خونی فقر آهن، مصرف مواد غذایی به تنهایی کافی نیست و این افراد حتما باید تحت درمان دارویی قرار گیرند. او در آخر تاکید کرد: هر نوع کم خونی به معنای کمبود آهن نیست و تشخیص نوع کم خونی باید توسط پزشک متخصص و برمبنای آزمایش ها و فاکتورهای تخصصی صورت گیرد.بطور خلاصه، این فوق تخصص خون، با اشاره به اینکه نیاز بدن به آهن در سنین نوجوانی بیشتر می شود، گفت: در این نوبت نیز کمبود آهن شایع است و بطور معمول درمان با آهن خوراکی آغاز می شود، اما انتخاب نوع درمان، چه خوراکی و چه وریدی، باید حتماً توسط پزشک صورت گیرد. مدنی اضافه کرد: در بیمارانی که تحمل آهن خوراکی را ندارند، علائم شدیدی دارند، در آستانه جراحی هستند، سابقه جراحی بای پس معده دارند یا به بیماریهای التهابی مانند سلیاک و بیماریهای التهابی روده مبتلا هستند، به سبب اختلال در جذب آهن، درمان وریدی ضرورت پیدا می کند. منبع: mrhavij.ir 1404/09/28 17:07:18 5.0 / 5 5 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط موثرترین راه برای درمان فشار خون بالا تاثیر منفی تخریب محیط زیست و آلودگی هوا بر روی سلامتی افراد سامانه مراقبت از راه دور نوزادان در آستانه دریافت مجوز و ورود به بازار مصرف شکر در ایران فراتر از استاندارد های جهانی است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۳