در گفت وگو با ایسنا تشریح شد

۳ درخواست تعرفه ای نظام پزشكی، اخطار درباره كاهش كیفیت خدمات پزشكی

۳ درخواست تعرفه ای نظام پزشكی، اخطار درباره كاهش كیفیت خدمات پزشكی آقای هویج: معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی سه درخواست این سازمان برای تعیین تكلیف تعرفه های پزشكی ۹۷ را اعلام نمود و اظهار داشت: با واقعی دیده نشدن تعرفه های پزشكی، بطور قطع مسائلی را در زمینه افت كیفیت خدمات خواهیم داشت كه به صلاح مردم و نظام سلامت نخواهد بود.



دكتر محمد جهانگیری در گفت وگو با ایسنا، درباره درخواست های سازمان نظام پزشكی برای تعیین تكلیف تعرفه های پزشكی سال ۱۳۹۷، اظهار داشت: با نگاه به مصوبه شورای عالی نظام پزشكی و با عنایت به شرایط كل كشور و با تحت نظر قرار دادن ضرورت ارتقاء كیفیت عرضه خدمات و توسعه ناوگان عرضه خدمات، مبحث تعرفه ها را در سه سرفصل بیان كرده ایم؛ نخستین مبحث این است كه در حوزه فنی باید حداقل رشد در زمینه تعرفه ها در سال ۹۷ مانند نرخ تورم باشد.
تعرفه های پزشكی متناسب با نرخ تورم و رشد دستمزد، افزایش یابد
وی با اشاره به اینكه در سال ۹۶ با رشد پنج درصدی تعرفه ها، مشكلات زیادی برای ما در حوزه های فنی و در زمینه عرضه خدمات به وجود آمد، اضافه كرد: اگر امسال تدابیر لازم برای رشد متناسب تعرفه های پزشكی را در نظر نگیریم، دچار مشكل خواهیم داشت. ازاین رو به نظر سازمان نظام پزشكی حداقل رشد تعرفه ها باید با نرخ تورم كشور كه در آینده اعلام می شود، متناسب باشد تا ما بتوانیم موسسات پزشكی را سرپا نگه داریم. در غیر این صورت نظر تمام كارشناسان بر این است كه از كیفیت خدمات كاسته شده و امكان بروزرسانی تجهیزات و ناوگان عرضه خدمات سلامت وجود ندارد. متاسفانه تاخیرهای یكساله سازمان های بیمه گر در پرداخت مطالبات شان هم، مزید بر علت شده و موسسات را با مشكلات بیشتری مواجه كرده است.
مطب هایی كه تعطیل شدند
جهانگیری با اشاره به اینكه از آنجایی كه در سال ۹۶، شاهد رشد پنج درصدی تعرفه ها بودیم، از نظر مبنایی هم با مشكلاتی مواجه شدیم، اظهار داشت: مبحث دومی كه باید مورد توجه قرار گیرد این است كه در سال ۹۶، هزینه مطب ها، اجاره بها، حقوق منشی و... رشد آنچنانی داشت، حال اگر نتوانیم تعرفه ای متناسب را بر مبنای قیمت تمام شده خدمات در نظر بگیریم، خطر تعطیلی مطب ها و مراكز وجود دارد. در سال ۹۶ تعدادی از مطب هایمان در نقاط نیازمند و محروم تعطیل شدند؛ چراكه صرفه هزینه ای نداشتند و مباحث مالیاتی هم برایشان پیش آمده بود.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی با اشاره به اینكه این اتفاق دسترسی مردم به خدمات را تحت تاثیر قرار می دهد، اظهار داشت: از طرفی هم پزشكی كه سرمایه و وقتش را برای عرضه خدمت می گذارد با این اتفاق دچار مشكل می گردد. از طرفی ما باید روزبروز كیفیت عرضه خدمات را افزایش دهیم و اگر قرار باشد تعرفه ها متناسب نباشند و نتوانیم حداقل با میزان رشد حقوق و دستمزد آن را رشد دهیم، بطور قطع نمی توانیم مبانی استاندارد را پیش بریم. این مورد واقعیتی است كه باید در حوزه خدمات به آن فكر نماییم و همان میزان رشدی كه در حوزه حقوق و دستمزد برای همه اقشار دیده می شود، باید در حوزه تعرفه های پزشكی هم دیده شود. بعنوان مثال اگر حقوق و دستمزد در سال ۹۷، ۱۰ درصد رشد می كند، تعرفه ها هم به همین میزان رشد داشته باشند. ازاین رو هرچه هیات دولت برای سایر اقشار مصوب كرد، همان میزان رشد را برای جامعه پزشكی هم نظر بگیرد.
تعرفه ها پیش از آغاز سال ابلاغ شوند
جهانگیری از روند ابلاغ تعرفه ها پس از آغاز سال گلایه و اظهار نمود: مبحث سومی كه باید مورد توجه قرار گیرد این است كه طبق قانون، پیش از آغاز سال جدید باید قانون جدید تعرفه ها ابلاغ شود. این درحالیست كه همواره شاهدیم كه چهار و پنج ماه پس از آغاز سال تعرفه ها را اعلام و ابلاغ می كنند. درحالیكه از روز اول پس از سال جدید، اعمال رشد حقوق و دستمزدهای كاركنان لازم الاجراست و پرداخت می گردد. ازاین رو اگر موسسات به همین میزان درآمد نداشته باشند، از كجا می خواهند این حقوق و دستمزد را پرداخت كنند.

وی ادامه داد: طبق قانون، تعرفه ها باید پیش از سال جدید و در زمان طرح ریزی بودجه مشخص شوند. بر این اساس خواهش می نماییم كه سال ۹۷ مصوبات در این حوزه انجام و پیش از آغاز سال ابلاغ و اجرایی شوند تا بتوانیم ساماندهی خوبی در این حوزه داشته باشیم. ضمن اینكه اذعان داریم باید با شرایط فعلی میزان بهره وری را افزایش دهیم و بتوانیم در حوزه ارزش نسبی خدمات كه سازمان نظام پزشكی در حال انجام كارهای آن است، بهینه سازی كرده و امكانات مان را افزایش دهیم و از تمام امكانات مان به صورت موثر بهره مند شویم.

جهانگیری درباره میزان تعطیلی موسسات و مطب های پزشكی به علت مشكلات مالی، اظهار داشت: در حوزه پاراكلینیك و آزمایشگاه ها تعداد زیادی از مراكز متاسفانه به علت مشكلات مالی تعطیل شدند و گفته می شد حدود ۱۰ درصد از آزمایشگاه ها و پاراكلینیك ها یا تعطیل شدند یا در شرف تعطیل شدن هستند. من اطلاع دارم كه بیش از ۵۰ درصد موسسات ما در بخش خصوصی برای پرداخت حقوق و دستمزد در این ماه ها با مشكلات جدی رو به رو شده اند و دارند برای پرداخت حقوق و دستمزد تسهیلات دریافت می كنند. از طرفی در بخش دولتی پرداخت كارانه ها بیش از ۱۰ ماه عقب مانده و در بعضی قسمت ها این زمان بیشتر هم هست.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی تصریح كرد: ازاین رو در این روزهایی كه مجلس در حال بررسی لایحه بودجه است، انتظار داریم تا منابع مناسب را برای حوزه سلامت ببیند تا شیرینی كه طی این سال ها در حوزه سلامت برای مردم به ارمغان آمده و خدمات خوبی دریافت نمودند، به صورتی كه در عرضه خدمات سلامت زبانزد منطقه بوده ایم، ادامه و ارتقاء یابد و این فراغت همچنان برای مردم تداوم داشته باشد. بطور قطع زمانیكه كاستی وجود دارد، بعضی از دستاوردها زیرسوال می رود و حتی تحت الشعاع قرار می گیرد، ازاین رو در صورت واقعی دیده نشدن تعرفه ها بطور قطع مسائلی را در زمینه افت كیفیت خدمات خواهیم داشت كه نه به صلاح مردم و نه به صلاح نظام سلامت است.
از ترجمه كتاب ارزش گذاری نسبی خدمات پزشكی چه خبر؟
جهانگیری درباره آخرین وضعیت ترجمه و بازنگری كتاب ارزش گذاری نسبی خدمات، اظهار داشت: با همت اساتید نظام پزشكی و آقای دكتر فاضل هم اكنون بازنگری كتاب ارزش گذاری نسبی مراحل نهایی كار را می گذراند و این اقدام با مشاركت خوب انجمن های علمی و تخصصی در حوزه های تخصصی خودشان اتفاق افتاده است كه از آن تشكر می نماییم. بر این اساس ترجمه اولیه كتاب كامل شده و مقداری از ویرایش مانده است كه با همكاری انجمن ها در حال انجام می باشد و بزودی به دبیرخانه شورای عالی بیمه برای بررسی ابلاغ می گردد.




1396/11/22
17:06:13
5.0 / 5
4387
تگهای خبر: بیمه , پزشك , خدمات , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری