مدیركل فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو توضیح داد؛
ماجرای نیترات سیب زمینی، مشكل ردیابی محصولات كشاورزی
آقای هویج: مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در مورد نیترات سیب زمینی در بعضی مناطق توضیح داد.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، وحید مفید، در مورد نیترات سیب زمینی، اظهار داشت: نمونه برداری های معاونت های غذا و دارو برمبنای روش های علمی بوده و اگر در نمونه ای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمی توانیم حكم نماییم كه كل سیب زمینی های كشور این مشكل را دارد. امكان دارد در بعضی مناطق به نمونه هایی برخورد نماییم كه میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این سوژه به این معنا نیست كه میزان باقی مانده سموم روی همه محصولات تولیدی در كشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.وی اضافه كرد: هم اكنون سازمان غذا و دارو براحتی می تواند فراورده های غذایی را به واسطه پروانه ساخت آن از كارخانه تولیدی رهگیری كند، اما این امكان درمورد محصولات كشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامه دار نشده اند و ما صرفا در صورت بالا بودن باقی مانده سموم، موارد را به وزارت جهادكشاورزی اعلام می نماییم.مدیركل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی غذا» است، اظهار نمود: با برنامه ریزی صورت گرفته و قول جهاد كشاورزی در اوایل زمستان، آغازین گروه از كدهای شناسه مزارع به ما اعلام میگردد و ما می توانیم محصولات كشاورزی را باز ردیابی و پایش نماییم.مفید افزود: بر طبق طرحی كه در چند پارسال سازمان غذا و دارو آنرا پیگیری می كند، پایش میزان باقی مانده سموم كشاورزی همچون نیترات و نیترید و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است كه در سال های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ میزان باقی مانده سموم به ترتیب روی ۷، ۱۵، ۱۷ و ۱۸ قلم محصول اندازه گیری شده كه بر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته امسال نیز، میزان باقی مانده سموم روی ۳۰ قلم محصول پایش خواهد شد.وی اشاره كرد: مشكل اصلی در مورد محصولات كشاورزی این است كه هم اكنون امكان ردیابی و پیگیری این محصولات به سبب عدم شناسنامه دار شدن باغات كشاورزی وجود ندارد. در نظارت ها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند كه با هماهنگی جهاد كشاورزی مقرر شده است كه زمین های كشاورزی شناسه گذاری شده و مزارع و باغات شناسنامه دار شوند.به گفته مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به جهت اینكه موارد پیشگیرانه در كنترل محصولات كشاورزی را داشته باشیم، «سند ایمنی غذا» در حال تدوین است كه چكیده آن تكمیل زنجیره نظارت از مزرعه تا سفره است، به گونه ای كه یك سازمان هماهنگ كننده و مسئول وظیفه فرماندهی كنترل ها را بر عهده بگیرد تا مطمئین شویم تمام حلقه های زنجیره تولید از مزرعه تا سفره تحت نظارت و كنترل است.وی در مورد نشانه های تشخیص نیترات در محصولات غذایی، توضیح داد: اینكه گفته شده سیب زمینی كه نیترات بیشتری دارد، شیرین تر بوده و به ماهی تابه می چسبد، به صورت علمی ثابت نشده و بعید می دانیم صحت داشته باشد. آنچه مبنای سازمان غذا و دارو است، نمونه برداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب