یك مسوول:
زمانی سرنگ هم از خارج می آمد
آقای هویج: رییس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان اظهار داشت: اگر بخواهیم برای دور زدن تحریم ها تجهیزات درمانی را با 10 برابر قیمت خریداری نماییم بازنده خواهیم بود، اما اگر برای ساخت تجهیزات مورد نیاز به خود باوری برسیم توسعه خواهیم یافت. فراموش نكنیم زمانی سرنگ باز از خارج وارد می شد.
طاهره چنگیز در گفت وگو با خبرنگار ایسنا و با حضور در دفتر این خبرگزاری اظهار نمود: تاثیری كه تحریم های آمریكا بر روی تامین دارو یا نمایش خدمات سلامت گذاشته، ساده ترین تاثیری است كه سبب اعمال فشار بر روی بیماران میگردد.
وی افزود: تجهیزات درمانی گرچه امكان دارد به صورت مستقیم در فهرست تحریم ها عنوان نشده باشند اما با وجود تحریم های آمریكا عملا دسترسی به آنها محدود میگردد. به خصوص تجهیزات و داروهایی كه آمریكایی هستند. یعنی نبود امكان ارسال و انتقال ارز سبب لطمه رسیدن به بیماران میگردد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان اضافه كرد: گروهی از تجهیزات باز هم اكنون در كشور وجود دارند اما لوازم جانبی، قطعات و نگهداری آنها باز نیاز به ارتباطات بانكی با جهان دارد. بخش عمده ای از خدمات پزشكی در بخش بستری دولتی است. یعنی 65 درصد از تخت های بیمارستانی در اصفهان توسط دولت اداره میگردد.
چنگیز اظهار داشت: گردش مالی بخش دولتی در بهداشت و درمان وابسطه به درآمد دولت می باشد و این درآمد باز وابسته فروش نفت می باشد. بنابرین پیشگیری از درآمد دولت سبب ناتوانی دولت در نمایش خدمات بهداشتی میگردد. افزایش قیمت ارز باز قدرت خرید بخش دولتی را می كاهد.
وی ادامه داد: درباب تجهیزات و دارو باید لطمه پذیری شبكه بهداشت و درمان را كاهش دهیم. امكان تولید خیلی از تجهیزات درمانی در ایران امكان دارد و چندان سخت نیست. حتی تجهیزات با تكنولوژی بالا باز می توانیم تولید نماییم. تنها نیاز به قدری خودباوری داریم.
رییس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان افزود: میزان لطمه ایران از تحریم ها با عقلانیت و همت متخصصان ایرانی رابطه دارد. اگر تلاش نماییم برای دور زدن تحریم یك ابزار را با 10 برابر قیمت خریداری نماییم بازنده خواهیم بود. اما اگر تلاش نماییم همان ابزار و نیاز را تولید نماییم تحریم ها سبب توسعه خواهند شد.
چنگیز اظهار داشت: یك زمانی باند و گاز یا سرنگ هم از خارج می آمد و اگر كسی می گفت می خواهد سرنگ تولید نماید همه فكر می كردند كه چه كار پیچیده ای خواهد بود. امروز خیلی از تجهیزات و وسایل مصرفی را می سازیم. ساخت مولكول دارو باز امروز در ایران صورت نمی گیرد.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، طاهره چنگیز همین طور از تحریریه این خبرگزاری بازدید كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب