به گزارش آقای هویج به نقل از همشهری آنلاین، سوراب ستی، متخصص گوارش که در دانشگاه های هاروارد و استنفورد آموزش دیده، بتازگی در پستی در اینستاگرام، بعضی از عادات در رابطه با چای را که برای سلامت روده و کبد خوب نیستند، به اشتراک گذاشته است. به قول سوراب، باید چای را در حد اعتدال نوشید و همین طور باید به میزان کافئین و زمان مصرف آن توجه داشت.
چای با معده خالی
باعث تحریک پوشش معده و منجر به رفلاکس، حالت تهوع و ناراحتی می شود.
شکر و چای های شیرین
به گفته سوراب، چای سرد یا چای همراه شیر و شکر منجر به کبد چرب و خطر دیابت می شود.
مصرف بیش از اندازه عصاره چای سبز
مصرف بیش از اندازه مکمل چای سبز، نه چای دم کرده، با سمیت کبدی نادر اما واقعی مرتبط می باشد.
چای سم زدا یا لاغری
این چای ها اغلب منجر به کم آبی بدن، عدم تعادل الکترولیت ها می شوند و در بلند مدت امکان دارد به روده لطمه برسانند.
چای خیلی داغ
طبق گفته سوراب، نوشیدن چای خیلی داغ یا هر چیزی که دمای آن بالای ۶۵ درجه سانتی گراد باشد، می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان مری را افزایش دهد.
نوشیدن چای آخر شب
اگر شب چای بنوشید، کافئین ساعت ها در بدن باقی می ماند، خواب را مختل می کند و این امر بر سلامت کبد تأثیر بیشتری می گذارد.
چگونه مضرات چای را کاهش دهیم؟
مصرف به اندازه: مصرف چای را در حد معقول نگه دارید. در مجموع، مصرف ۳ تا ۴ فنجان چای در روز برای بیشتر افراد بی خطر است. مصرف بیش از اندازه امکان دارد منجر به مشکلات گوارشی یا دیگر عوارض جانبی شود.
کاهش مصرف کافئین: چای حاوی کافئین است که می تواند منجر به مشکلاتی نظیر بی خوابی، اضطراب و افزایش ضربان قلب شود. برای کاهش مصرف کافئین، می توانید از چای های بدون کافئین یا چای های گیاهی استفاده کنید.
پرهیز از مصرف چای با غذا: چای می تواند جذب برخی مواد معدنی مانند آهن را کم کند. بهتر است چای را حداقل ۱ ساعت بعد از وعده غذایی بنوشید تا جذب آهن تحت تأثیر قرار نگیرد.
کاهش مصرف قند و شکر: اگر چای را با قند و شکر زیاد مصرف کنید، امکان دارد به مشکلاتی مانند افزایش وزن و دیابت مبتلا شوید. اهتمام کنید از شیرین کننده های طبیعی یا کاهش میزان قند استفاده کنید.
خرید چای با کیفیت: بعضی از چای ها امکان دارد حاوی مواد شیمیایی یا آلودگی های زیست محیطی باشند. برای کاهش خطرات، چای های باکیفیت و ارگانیک را انتخاب کنید.
مصرف بیش از حد عصاره چای سبز مصرف بیش از حد مکمل چای سبز، نه چای دم کرده، با سمیت کبدی نادر اما واقعی مرتبط می باشد. در مجموع، مصرف ۳ تا ۴ فنجان چای در روز برای بیشتر افراد بی خطر است.
منبع: mrhavij.ir