احتمال منطقی سازی قیمت دارو در سال 98

احتمال منطقی سازی قیمت دارو در سال 98 به گزارش آقای هویج سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به مشكلات بودجه ای دارو، اظهار داشت: در حوزه دارو ارز دولتی فقط گروه های كالایی خاصی را شامل می گردد و هم اكنون خیلی از نهاده های تولید و تامین دارو عملا از ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج می باشند. ازاین رو هزینه های تولیدكننده و تامین كننده هم در حال افزایش می باشد. این موارد هم باید در بودجه دارو لحاظ شود. در غیر این صورت برای حفظ چرخه اقتصادی دارو، در قیمت گذاری دارو منطقی سازی انجام می گردد.



دكتر كیانوش جهانپور در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشكلات بودجه ای دارو در لایحه بودجه سال آینده، اظهار داشت: در صورتی كه مقرر است سرویس ها و خدماتی كه در گذشته به بیماران خاص عرضه می شد، حفظ شود و حتی ارتقاء هم پیدا نكنند، باید مسائل تورمی در بودجه لحاظ شود. برابر بودن یا رشد پایین تر بودجه از میزان نرخ تورم، در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی به این مفهوم است كه بسته های خدمتی را كوچك نماییم.
انتظارات دارویی با بودجه هماهنگ باشند
وی با اشاره به اینكه اگر انتظارات در عرضه خدمات با نرخ تورم و بودجه هماهنگ نباشد، نباید انتظارات جدیدی از سازمان غذا و دارو و نظام سلامت تولید شود، اضافه كرد: ازاین رو اگر انتظار است كه خدمات دارویی به بیماران مانند گذشته حفظ شده و یا حتی بر مبنای انتظارات موجود، ارتقاء یابند، باید در بودجه هم به منابع توجه گردد. همیشه در طول سال ها شاهد بوده ایم كه انتظاراتی حتی فراتر از بودجه تعیین شده و تصویب شده، برای نظام سلامت از گوشه و كنار مطرح می گردد كه به صورت مكرر هم در رسانه ها انتشار یافته، اما قاعدتا باید محل منابع این انتظارات و توقعات هم مشخص باشد.
بودجه ای كه روی كاغذ می آید، تخصیص هم داده شود
جهانپور با اشاره به اینكه از سوی دیگر، مساله تخصیص بودجه هم بسیار مهم می باشد، اضافه كرد: شاهدیم كه برخی اعتبارات روی كاغذ می آیند، اما اینكه چقدر از آن تخصیص پیدا كند، مبحث دیگری است. فكر می كنم بخشی از اعتراضات و مباحثی كه این روزها مطرح است، به نحوه تخصیص بودجه و تحقق آن بازمی گردد. ازاین رو باید دقیقا انتظاراتی كه از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت دارند، در بودجه تبیین و تصویب شود و ماموریت ها با نرخ تورم و منابع هماهنگ باشد. در غیر این صورت امكان دارد در مواردی لاجرم منجر به كاهش سرویس ها و خدمات شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو همینطور اظهار داشت: در طول سال از نواحی مختلف از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انتظار دارند كه داروهای مختلفی، در لیست دارویی كشور، در همه حوزه های بیماران خاص و نادر قرار گیرد و انواع حمایت ها صورت گیرد، اما تا زمانیكه محل و منابع این انتظارات دقیقا مشخص نشود، چنین اقدامی قابل انجام نیست. ازاین رو دقیقا باید مشخص شود كه به چه بیمارانی باید چه سرویس هایی داده شود و منابعش هم مشخص شده و تخصیص داده شود. در این صورت در طول یكسال نظام سلامت با بالاترین كیفیت و اثربخشی خدمات را عرضه می دهد.
امكان منطقی سازی قیمت دارو
جهانپور با اشاره به اینكه به هر حال امسال علاوه بر مواردی كه در سال قبل وجود داشته است، باید مابه التفاوت نرخ ارز هم افزایش یابد، اظهار نمود: ما یك یارانه برای بیماران خاص داریم و یك مابه التفاوت نرخ ارز. مجموعه این ردیف ها عموما برای بیماران خاص و صعب العلاج مصرف می گردد. از آنجایی كه به نظر می رسد، امسال باز هم نرخ ارز دارو در بودجه افزایش نمی یابد و هم اكنون اعلام شده است كه ارز ۴۲۰۰ تومانی باز هم به حوزه دارو و تجهیزات پزشكی تعلق می گیرد، این نكته مثبتی است، اما ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط گروه های كالایی خاصی را شامل می گردد و هم اكنون خیلی از نهاده های تولید و تامین دارو عملا از ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج می باشند. ازاین رو هزینه های تولیدكننده و تامین كننده هم در حال افزایش می باشد. این موارد هم باید در بودجه دارو لحاظ شود. در غیر این صورت برای حفظ چرخه اقتصادی دارو، در قیمت گذاری دارو منطقی سازی انجام می گردد كه این منطقی سازی باید محل و منابع مشخصی داشته باشد. چونكه خیلی از این داروها را نهایتا با واسطه و بی واسطه خود دولت خریداری خواهد نمود.




1397/10/12
14:06:59
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری