مدیرعامل سازمان انتقال خون:
آزمایشگاه های مرجع انتقال خون به دنبال كشف و ثبت گروه های جدید خونی باشند
آقای هویج: مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: آزمایشگاه های ایمنوهماتولوژی باید در بین كشورهای منطقه پیشرو باشند، استانداردهای كاری جدیدی را پدید آورند و به دنبال كشف و ثبت گروه های جدید خونی باشند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، جلسه بررسی برنامه های راهبردی سازمان انتقال خون در زمینه فعالیت های آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی و سرولوژی در سازمان انتقال خون و انتقال خون استان تهران در سالن اجتماعات این سازمان برگزار گردید.
در این همایش مدیر عامل سازمان انتقال خون ضمن تشكر از دستاوردهای این آزمایشگاه ها اظهار داشت: باید اهتمام نماییم رویه مكتوبی برای فرآیندهای كاری این حوزه پدید آوریم. متخصصان طبق رویه های استاندارد شده آموزش ببینند و این آموزه ها را به سایر كاركنان منتقل كنند.
دكتر علی اكبر پورفتح اله اضافه كرد: در هر سازمان نگاه ملی و فراملی باید بر ارتقای شخصی ارجحیت داشته باشد. پس بر همین اساس، سازمان انتقال خون از لحاظ شاخص های آماری به سمت كشورهای پیشرفته حركت می كند و آموزش های بین المللی و منطقه ای انتقال خون را در همكاری با سازمان جهانی بهداشت بر عهده دارد. آزمایشگاه های ایمنوهماتولوژی باز باید در بین كشورهای منطقه پیشرو باشند، استانداردهای كاری جدیدی را پدید آورند و به دنبال كشف و ثبت گروه های جدید خونی باشند.
وی اشاره كرد: سابقه ۴۵ ساله انتقال خون ملی و ۵۰ میلیون واحد خون اهدایی (از ابتدای تاسیس سازمان تا خرداد ماه سال آینده) تجربه و دانشی در اختیار ما قرار داده است كه به اتكای آن می توانیم در زمینه خون های نادر و آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی باز سرآمد شویم و در شان این سازمان و موسسه آموزشی پژوهشی طب انتقال خون كه دانشجویان دكترا و كارشناسی ارشد هماتولوژی تربیت می كند، عمل نماییم.
وی زبان علم را در عرصه بین الملل موثرترین و گویاترین زبان خواند و اضافه كرد: این ظرفیت در سازمان وجود دارد كه هویت علمی ایران را بیشتر از پیش به دنیا بشناساند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون اشاره كرد: باید آزمایشگاه های تخصصی انعقاد، هماتولوژی، كیت سازی و آزمایشگاه مولكولی و سرولوژی كه به صورت اختصاصی مربوط به حوزه كار انتقال خون است، تقویت شود و نقاط ضعف و قوت آن شناسایی و برنامه ای عملیاتی و كاربردی برای توسعه این آزمایشگاه ها طراحی شود كه برای ستاد، استان تهران، استان های منطقه ای و كشوری و حتی فراملی ظرفیت فعالیت داشته باشد.
بنابر اعلام وبدا، وی در این راستا به ارتباط با آزمایشگاه های مرجع بین المللی برای شناسایی موارد ناشناخته، تبادل نمونه و اطلاعات و ارتقای جایگاه منطقه ای و بین المللی اصرار كرد.
در این نشست همین طور دكتر امیرعلی نقی، رییس آزمایشگاه مرجع ایمنوهماتولوژی سازمان انتقال خون گزارشی از عملكرد سال ۹۶ و ۹۷ این آزمایشگاه نمایش كرد.
همین طور دكتر كریم شمس، معاون فنی و تكنولوژی های جدید سازمان به ضروریات مورد توجه آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی و سرولوژی اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون ۲۰ هزار بیمار تالاسمی با میانگین ۱۸ تا ۲۰ سال كه به خاطر تزریق خون مكرر درخون شان آنتی بادی ساخته شده است، با طول عمری كه در پیش دارند نیاز به خدمات ما در این آزمایشگاه ها دارند و برای آمادگی باید روی تخصص گرایی آزمایشگاه ها تمركز نماییم.
وی آموزش، ارزیابی، نظارت و توسعه استانی را از برنامه های پیش روی سازمان انتقال خون دانست و اضافه كرد: لازم است كنترل كیفی خارجی روی آزمایشگاه های سرولوژی انجام و اعتبارسنجی لازم در این مراكز كسب شود و كیفیت عملكرد با معیارهای مدون مورد ارزیابی و تایید قرار گیرد.
مسئول آزمایشگاه های ایمنوهماتولوژی اداره كل انتقال خون استان تهران باز در این نشست گزارشی از عملكرد این استان نمایش داد و مشكلات و دستاورها و تجربیات به دست آمده در سال های ۹۴ تا ۹۷ را به سمع و نظر حاضران رساند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب