اهداف توسعه طب سنتی به روایت معاون كل وزارت بهداشت

اهداف توسعه طب سنتی به روایت معاون كل وزارت بهداشت آقای هویج: معاون كل وزارت بهداشت، اهداف توسعه طب سنتی را تشریح نمود.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی ظهر امروز در همایش ملی «طب سنتی ایرانی؛ یك دهه فعالیت آكادمیك، نقد گذشته و افق آینده» كه در دانشگاه علوم پزشكی مشهد برگزار شد، با اشاره به سیاست های كلی درباب طب سنتی، اظهار نمود: بند 12 سیاست های كلی سلامت، بندی مهم و پرحجم است كه به طب سنتی اختصاص دارد.
وی افزود: اولین ماده این بند به بازشناسی، تبیین، ترویج و نهادینه كردن طب سنتی ایران اختصاص دارد. بر این اساس طب سنتی باید بازشناسی و پالایش شود و سپس به تبیین و ترویج پرداخته و سپس آن توسعه پیدا كرده و نهادینه شود.
حریرچی اشاره كرد: در ذیل این بند، ترویج گیاهان دارویی زیر نظر وزارت جهاد كشاورزی است و پشتیبانی از توسعه نوآوری های علمی و فنی در تولید و عرضه فرآورده های دارویی سنتی زیر نظر وزارت بهداشت است. گیاهان دارویی در كشور ما یكی از زمینه های بسیار عالی برای توسعه است. متأسفانه در كشت خیلی دقت نمی نماییم و عمده سود آنچه برداشت می نماییم به شركت های بسته بندی و عرضه كننده خارجی می رسد.
وی استانداردسازی و روزآمد كردن روش های تشخیصی و درمانی طب سنتی و فرآورده های سنتی را از دیگر بندهای سیاست های كلی سلامت درباب طب سنتی برشمرد و اشاره كرد: قاعدتا هم اكنون باید ضمن استفاده از گنجینه طب سنتی باید به روزآمد كردن آن باز اقدام نماییم و به یك سئوال صریح پاسخ دهیم كه پدران واقعی طب سنتی اگر الان بودند، چه موضعی درباره طب ایرانی و طب سنتی می گرفتند؟
معاون كل وزیر بهداشت اظهار داشت: بند بعدی این سیاست ها به تبادل تجربیات با سایر كشورها در زمینه طب سنتی پرداخته است. عمده بحث هایی كه درباب طب سنتی می نماییم درباره طب مكمل می نماییم و این پتانسیل در كشورهای دیگر به صورت بالقوه موجود است و می توانیم با همكاری با آنها به این پتانسیل ها دست پیدا نماییم.
وی با اشاره به تاكید بر نظارت وزارت بهداشت بر نمایش خدمات طب سنتی و داروهای گیاهی در چارچوب سیاست های كلی نظام سلامت، اظهار داشت: این فصل الخطاب است و نمی توان درباب آن بحث كرد كه وزرات بهداشت نمی تواند بر طب سنتی نظارت كند. بند دیگر به برقراری تعامل و تبادل منطقی میان طب سنتی و مدرن برای هم افزایی تجربیات و روش ها اشاره دارد. روشن است هم اكنون نه طب مدرن می تواند همه نیازهای درمانی را براورده كند و نه طب سنتی می تواند تمام بیماری ها را درمان كند. بر این اساس می توان تعامل منطقی بین طب سنتی و طب مدرن احداث كرد.
وی با اشاره به اینكه درباب طب اسلامی باید به مردم سالاری و دموكراسی هم توجه كرد، اشاره كرد: در هر حال عده ای از مردم طب سنتی را می خواهند. همین طور بسیاری باز از عوارض داروها خسته شده اند كه طب سنتی گزینه مناسبی برای این افراد است.
معاون كل وزارت بهداشت اظهار داشت: یكی از پتانسیل های طب سنتی درمان بیماری ها و ارزان سازی درمان است. یكی از گلایه های ما از افرادی كه در حوزه طب سنتی فعال می باشند، گران بودن این نوع طب است. اصلاح سبك زندگی با عنایت به تغذیه، یكی دیگر از بندهای سیاست های كلی سلامت است كه باید به آن توجه گردد. در هر اقدامی كه در طب سنتی انجام می شود باید ایمن بودن، كیفیت و كارایی ثابت شود.
وی با اشاره به برخی سفارش ها و اهداف سازمان بهداشت جهانی درباب طب سنتی، اضافه كرد: ادغام مناسب طب سنتی در سیستم بهداشتی و درمانی كشورها یكی از این سفارش هاست كه باید به آن توجه گردد. همین طور به تعیین و تضمین ایمنی، كارایی و كیفیت طب سنتی و فرآورده ها و روش های درمانی سفارش شده است.
معاون كل وزارت بهداشت افزود: در این زمینه باید توجه داشت خیلی از فرآورده ها مفید هستند، اما مصرف زیاد آن می تواند مضر باشد. یكی از علل شایع نارسایی كبد در كشور و پیوند كبد مصرف داروهای گیاهی بیشتر از میزان استاندارد است. افزایش دسترسی به امكانات سلامت یكی دیگر از اهداف توسعه طب سنتی است.



1397/11/04
13:05:31
5.0 / 5
4190
تگهای خبر: ایمنی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری