وضعیت نامطلوب تغذیه در مردان

وضعیت نامطلوب تغذیه در مردان آقای هویج: مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، الگوی تغذیه ای مردان را نامطلوب اعلام نمود و اظهار داشت: ۵۹ درصد از مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله گرفتار كمبود ویتامین D هستند.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر زهرا عبداللهی در نشست خبری كه به مناسبت هفته سلامت مردان برگزار شد، اظهار داشت: قاعدتاً در بحث سلامت مردان یكی از اجزای مهم، بحث تغذیه است. هم اكنون در كشور مهم ترین علت مرگ و میر بیماری های غیر واگیری مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها هستند و باید بدانیم كه یكی از ریسك فاكتورهای این بیماری ها تغذیه و الگوی غذایی نامناسب است كه در كنار فعالیت بدنی كم، دو عامل اصلی محسوب می شوند كه موجب شیوع فزاینده بیماری های غیرواگیر شده اند.
وی با اشاره به اینكه الگوی غذایی مردان مطلوب نمی باشد، اظهار داشت: بعنوان مثال مردان در روز ۱۰ گرم نمك مصرف می كنند؛ در صورتی كه طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی باید كمتر از پنج گرم در روز نمك مصرف كرد. این مساله می تواند در مردان منجر به فشار خون و یا بیماری های قلبی و عروقی، پوكی استخوان و سرطان معده شود.
وی افزود: در عین حال در حوزه جلوگیری از بیماری های غیر واگیر مصرف پنج واحد میوه و سبزی در روز سفارش شده است، اما مطالعات ما نشان داده است در این زمینه هم الگوی غذایی مردان مناسب نمی باشد و ۱۷ درصد مردان ۱۸ سال به بالا حداقل دو بار در روز میوه و ۴۰ درصد مردان سه واحد در روز سبزی مصرف می كنند. همین طور اطلاعات موجود ما نشان داده است كه مردان ۱۸ سال به بالا ۷۵ درصد اضافه وزن و چاقی دارند. در این زمینه الگوی غذایی نامناسب یك عامل بسیار مهم شمرده می شود.
عبداللهی با اشاره به اینكه حدود ۴۰ درصد مردان تحرك بدنی كافی دارند، اظهار داشت: طبق بررسی های ما ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا مبتلا به فشار خون و كلسترول بالا هستند كه یكی از علل مهم آن تغذیه نامناسب است. همین طور در پسران بین هفت تا ۱۸ ساله باز حدود ۲۲ درصد اضافه وزن شان از دختران این سن بیشتر است و حدود ۲۰ درصدشان هم گرفتار چاقی شكمی هستند كه طبعاً مصرف بی رویه فست فود، مواد قندی و عدم تحرك علت این مشكلات است.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه حدود ۵۹ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله گرفتار كمبود ویتامین D هستند، اظهار داشت: همین طور میزان كمبود ویتامین D در مردان ۱۴ تا ۲۰ ساله ۵۸ درصد است. باید توجه كرد كه كمبود ویتامین D خطر پوكی استخوان را افزایش داده و عدم كمبود آن نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های غیر واگیر دارد.
وی اشاره كرد: هم اكنون بوسیله شبكه های بهداشتی درمانی كشور و در چارچوب طرح تحول سلامت خدمات و مراقبت های تغذیه ای وسیعی تدوین شده و بوسیله خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و … برای مردان نمایش می شود. یكی از اقدامات مان بكارگیری ۱۲۰۰ كارشناس تغذیه در این مراكز است كه تمام مردانی را كه بازگشت می كنند از نظر الگوی غذایی و نمایه توده بدنی ارزیابی كرده و مردانی را كه گرفتار دیابت، چربی خون و… هستند، به پزشك یا كارشناس تغذیه ارجاع می دهند.
عبداللهی همین طور اظهار داشت: یكی از اقدامات مان باز بحث مكمل یاری با ویتامین D است كه هم اكنون در تمام دبیرستان های پسرانه انجام می شود و ماهانه یك مكمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی به پسران دبیرستانی می دهیم.



1397/12/04
14:10:27
5.0 / 5
4180
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری