با تستی بر روی موش ها انجام شد
درمان سرطان خون با واكسن جامد
به گزارش آقای هویج پژوهشگران ˮدانشگاه هارواردˮ (Harvard University) به تازگی موفق به توسعه واكسن جامد كرایوژل شده و توسط آن موفق به درمان و پیشگیری از نوعی از سرطان خون در موش ها شده اند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، برای افراد مبتلا به "لوسمی حاد مغز استخوان" (AML) شیمی درمانی شایع ترین درمان است، اما خطر بازگشت بیماری زیاد است به گونه ای كه این بیماری حتی بعد از شیمی درمانی تقریباً در نیمی از بیماران بازمی گردد.
لوسمی حاد میلوئیدی یكی از انواع سرطان خون است. این نوع لوسمی سلول های مغز استخوان یا میلوسیت ها را تحت تاثیر قرار می دهد و روندی حاد دارد. در این بیماری مغز استخوان، میلو بلاست ها (نوعی گلبول سفید)، گلبول های قرمز یا پلاكت های غیرطبیعی می سازد.
دانشمندان دانشگاه هاروارد در همین راستا تصمیم گرفتند تا درمانی نوین توسعه دهند. آنها در آخرین مطالعه خود موفق به توسعه واكسنی شده اند و آزمایش این واكسن بر روی موش ها هم موفقیت آمیز بوده است. پژوهشگران بعد از آزمایش واكسن مذكور دریافتند تركیبات شیمیایی این واكسن سبب از بین رفتن سلول های سرطانی و پیشگیری از بازگشت آنها در موش ها می شود.
واكسن درست مانند همه واكسن ها عمل می كند به این مفهوم كه به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا عامل خطر (سلول های سرطانی) را شناسایی كنند. در صورتی كه بیشتر واكسنهایی كه توسعه داده می شوند مایع هستند واكسنی كه آنها توسعه داده اند، جامد است و این واكسن برای مقابله با تومورهای مایع ساخته شده است.
"نیسارگ شاه" (Nisarg Shah) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما قبلا واكسن های سرطانی ضد تومورهای جامد بوجود آورده بودیم و كنجكاو بودیم كه ببینیم آیا این فناوری در درمان سرطان خون مانند لوسمی حاد میلوئیدی هم مؤثر است یا خیر؟!
واكسن مذكور با استفاده از مواد بیولوژیكی ساخته شده بر روی داربست به شكل دیسك "كرایوژل"، با بیومولكول ها و آنتی ژن های اختصاصی در رابطه با سلول های سرطانی لوسمی حاد میلوئیدی پر می شود تا در حضور آنها پاسخ ایمنی ایجاد كند.
یافته های این مطالعه در مجله" Nature Biomedical Engineering "منتشر شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب