استفاده بهینه از فریزر در قرنطینه خانگی
به گزارش آقای هویج حدودا در تمام كشورهای جهان انتشار كرونا سبب ایجاد محدودیت های شدید در رفت و آمد به خارج از خانه شد و بنابراین چاره ای نیست جز اینكه كمتر به خرید برویم و در هر بار خرید، مواد غذایی بیشتری خریداری نماییم.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، بعد از خرید مواد غذایی، بحث چگونگی ذخیره سازی آنها مطرح می شود كه بخصوص برای خانواده های پرجمعیت كه مجبور به انجام خریدهای بیشتر هستند، یك چالش مهم می باشد.
در ادامه به نقل از "یورونیوز" پیشنهادهایی مطرح می شود تا ضمن ذخیره درست مواد غذایی، كیفیت آنها را هم حفظ كنیم:
گوشت پرندگان
گوشت خام پرندگان را تنها می شود برای یك یا دو روز در یخچال نگه داشت؛ آنهم در دمای ۵ درجه سانتیگراد یا سردتر از آن. اما امكان نگهداری آنها در فریزر تا یك سال آنهم در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد یا سردتر وجود دارد.
گوشت پخته شدهی پرندگان را می توان برای كمی بیشتر از دو روز هم در یخچال نگه داشت. اما برای مدتی طولانی تر باید حتما آنها را در فریزر منجمد كرد. دوره انجماد این گوشت ها در فریزر هم نباید بیشتر از شش ماه طول بكشد.
گوشت های قرمز
این گوشت ها را می توان تا پنج روز در یخچال و تا یك سال در فریزر نگهداری كرد.
گوشت های پخته شده را هم می توان تا سه یا چهار روز در یخچال و حداكثر تا شش ماه در فریزر نگه داشت.
نگهداری تخم مرغ
تخم مرغ های خام را می توان حتی برای مدت یكماه در یخچال نگهداری كرد. اما اگر آنها پخته شده اند نباید آنها را بیشتر از یك هفته در یخچال نگه داشت.
اگر می خواهید تخم مرغ ها را در فریزر قرار دهید، باید آنها را شكسته و زرده و سفیده را با یكدیگر مخلوط كنید و سپس این مخلوط را در ظرفی بریزید كه هوا به داخل آن راه نیابد. در این صورت مخلوط زرده و سفیده تا یكسال در فریزر قابل نگهداری است.
سالادهای حاوی گوشت
اگر در سالادی كه تهیه كرده اید گوشت مرغ، تن، تخم مرغ یا كالباس وجود دارد، این سالادها را باید در یخچال گذاشت و حداكثر باید طرف سه روز مصرف كرد. البته بعضی از سالادها را می توان تا پنج روز هم در یخچال گذاشت و هیچكدام از انواع این سالادها را نمی توان در فریزر منجمد كرد.
كدام مواد غذایی را نباید در فریزر گذاشت؟
فریزر وسیله خوبی برای ذخیره غذا بخصوص در روزهای قرنطینه خانگی است اما همه مواد غذایی را هم نمی توان در فریزر گذاشت چونكه گاه یخ زدگی سبب خراب شدن مواد غذایی می شود. برخی از غذاهایی كه هیچگاه نباید در فریزر نگهداری شوند حتی در دوران قرنطینه های طولانی مدت عبارتند از:
- شیر و پنیر: یخ زدگی سبب جدا شدن مواد تشكیل دهنده شیر و پنیرها از یكدیگر می شود.
- سیب زمینی: از آنجائیكه این ماده غذایی آب زیادی دارد، یخ زدگی سبب می شود كه سیب زمینی بسیار شل شود.
- غذاهای سرخ شده: یخ زدگی سبب می شود كه تُردی این غذاها از بین برود.
- سبزیجات و میوه های خام: هر سبزی یا میوه ای كه آب زیادی داشته باشد مانند كرفس، خیار، هندوانه و سبزهای سالادی در صورت منجمد شدن دوام نخواهند آورد. چونكه مولكول های آب درون آنها به كریستال های یخی تبدیل می شود و زمانی كه برای مصرف از حال انجماد بیرون بروند، شما با ظرفی از غذاهای له شده و غیرقابل مصرف روبرو خواهید شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب