مسائل تغذیه ای عامل نیمی از مرگ ومیرهای بیماری های غیرواگیر
تفاهم نامه همكاری وزارت آموزش وپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور به امضاء رسید.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، آیین امضای تفاهم نامه همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با رویکرد سبک زندگی سالم دانش آموزان برگزار و در مورد همکاری اجرای هر چه بهتر پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان گفتگو شد.
در این مراسم که در محل انستیتوی تغذیه ایران برگزار شد، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش اظهار داشت: امضای تفاهم نامه با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور کمک شایانی به همکاری پایدار در جهت تغییر سبک زندگی دانش آموزان دارد.
ایشان در ادامه با اشاره به طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان اضافه کرد: این طرح چند هدف مهم را مدنظر دارد که مهم ترین آن برنامه لقمه سالم و تغذیه سالم دانش آموز است که ۴۰هزار پایگاه تغذیه سالم در کشور را تحت پوشش قرار می دهد.
حمیدی اجرای این طرح را در جهت مداخله تغذیه ای ۱۴میلیون دانش آموز دانست و اظهار داشت: این طرح همه اقشار جامعه را ازجمله افراد لاغر، چاق و متناسب را مشخص و تحت بررسی قرار می دهد.
وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در جهت انجام طرح های ملی آموزش وپرورش بیان داشت: با این همکاری ها در چارچوب کمپین ها و مشاوره ها و مواردی که در تفاهم نامه قید شده است می توان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم وزندگی سالم اجرایی کرد.
حمیدی در ادامه هدف از اجرای طرح را کاهش ۳درصدی چاقی بین دانش آموزان اعلام نمود و اظهار داشت: در این راستا کوشیده ایم خانواده ها را در این طرح وارد کرده و ۱۶الگوی مشارکتی برای آنها تعریف کرده ایم.
حمیدی اضافه کرد: غربالگری دانش آموزان چاق، مشارکت مؤثر خانواده در کنترل چاقی و اضافه وزن را ازجمله برنامه های سال جاری مدارس عنوان نمود و اظهار داشت: مدرسه می تواند با اجرای دقیق برنامه های سلامت، به چاقی دانش آموزان آخر دهد.
وی اظهار داشت: مشکل اضافه وزن در دوران قرنطینه کرونایی را هم باید در نظر گرفت و طرح کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان هم بر همین مبنا طراحی شده است.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش های رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی۶۰درصد مبتلا شدن به دیابت و ۱۸درصد مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی براثر اضافه وزن و چاقی است و همینطور ۲تا ۹درصد هزینه های سلامت صرف نتایج چاقی افراد جامعه می شود.
وی از آغاز طرح غربالگری دانش آموزان خبرداد و اضافه کرد: بعد از درج BMI دانش آموزان در سامانه سناد که تا 15 آبان ادامه خواهد داشت، در اسفند باردیگر پایش صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان با کمک خانواده های خود می توانند از راه برنامه هایی که در شبکه شاد بارگذاری شده است وزن خویش را کنترل کنند و به انجام فعالیتهای ورزشی بپردازند، ازاین رو آموزش خانواده ها یکی از برنامه های معاونت تربیت بدنی و سلامت در شرایط کرونا است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در همین رابطه اظهار داشت: با پیگیری و جدیت طرفین درنهایت این تفاهم نامه با وزارت آموزش وپرورش به امضا رسید و توانستیم در همکاری دوطرفه جمعیت ۱۴میلیونی دانش آموزان و یک میلیونی معلمان که به همراه خانواده های آنها نیمی از جمعیت کشور را می سازند برای اجرای برنامه های تغذیه ای، پوشش دهی نماییم.
جلال الدین میرزای رزاز با تاکید بر اینکه دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان ها و نهادهای دیگر که تأمین مایحتاج اولیه را به عهده دارند باید مهم ترین هدف آنها ترویج تغذیه سالم باشد، اظهار داشت: وقتی که آمار بیماری های غیر واگیر بالای 65 درصد است یعنی سلامت عمومی جامعه خوب نیست.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش وی اظهار داشت: با مطالعات صورت گرفته 55 تا 60 درصد عامل مرگ ومیر بیماری های غیر واگیر مسائل تغذیه ای هستند اگر ما در این بخش ورود پیدا نماییم و سواد تغذیه مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماری ها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب