برای لاغری غذای فرآوری شده نخورید به گزارش آقای هویج، آیا می خواهید کمی وزن کم کنید؟ یک مطالعه جدید می گوید غذاهای فوق فرآوری شده را کنار بگذارید. به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران گزارش دادند که افراد با رژیم غذایی حاوی غذاهای کم فرآوری شده، دو برابر بیشتر از رژیم غذایی حاوی محصولات فوق فرآوری شده وزن کم کردند، حتی با این که هر دو رژیم از نظر تغذیه ای با هم مطابقت داشتند. «کریس ون تولکن»، محقق و استادیار دانشگاه کالج لندن، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «سیستم غذایی جهانی هم اکنون، خصوصاً به علت دسترسی گسترده به غذاهای ارزان و ناسالم، موجب ضعف سلامت و چاقی در رابطه با رژیم غذایی می شود.» ون تولکن اظهار داشت: «این مطالعه علاوه بر نقش مواد مغذی مانند چربی، نمک و شکر، اهمیت فوق فرآوری را در بهبود نتایج سلامتی برجسته می کند.» غذاهای فوق فرآوری شده عمدتا از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می شوند. آنها همین طور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها. این مواد خوراکی شامل کالاهای پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، پیتزای منجمد، سوپ های فوری و برش های سرد اغذیه فروشی هستند. برای این مطالعه، پژوهشگران ۵۵ بزرگسال را استخدام کردند تا به نوبت رژیم غذایی حاوی غذاهای کم فرآوری شده یا فوق فرآوری شده را مصرف کنند. به مدت هشت هفته، شرکت کنندگان وعده های غذایی با حداقل میزان فرآوری مانند بلغور جو دوسر یا اسپاگتی خانگی خوردند. سپس به مدت هشت هفته دیگر، آنها غذاهای فوق فرآوری شده مانند جو دوسر صبحانه یا لازانیای بسته بندی شده آماده مصرف کردند. وعده های غذایی به خانه های شرکت کنندگان تحویل داده شد و به آنها گفته شد که هر چقدر که می خواهند بخورند. به افراد بیشتر از نیازشان غذا داده شد و به آنها گفته نشد که میزان مصرف خودرا محدود کنند. محققان گفتند که هر دو نوع رژیم غذایی از نظر تغذیه ای طبق دستورالعمل های بریتانیا در مورد یک رژیم غذایی سالم و متعادل بودند و شامل سطوح سفارش شده چربی اشباع، پروتئین، کربوهیدرات، نمک، فیبر و میوه ها و سبزیجات بودند. اما نتایج نشان داده است که افراد هنگام خوردن غذاهای کم فرآوری شده حدود ۲٪ از وزن بدن خودرا از دست دادند، در صورتیکه این میزان در رژیم غذایی فوق فرآوری شده تنها ۱٪ بود. «ساموئل دیکن»، محقق ارشد و پژوهشگر مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه کالج لندن، اظهار داشت: «اگرچه کاهش ۲٪ امکان دارد خیلی زیاد به نظر نرسد، اما این کاهش تنها در طول هشت هفته و بدون تلاش افراد برای کاهش فعال مصرف آنها حاصل شده است.» دیکن اظهار داشت: «اگر این نتایج را در طول یک سال تعمیم دهیم، انتظار داریم در رژیم غذایی با حداقل فرآوری، ۱۳ درصد کاهش وزن در مردان و ۹ درصد کاهش وزن در زنان را شاهد باشیم، اما بعد از رژیم غذایی فوق فرآوری شده، تنها ۴ درصد کاهش وزن در مردان و ۵ درصد در زنان مشاهده شد. با گذشت زمان، این مساله به یک تفاوت بزرگ تبدیل خواهد شد.» شرکت کنندگان در رژیم غذایی با حداقل فرآوری، روزانه ۲۹۰ کالری کمتر از حد معمول دریافت می کردند، اما هنگام خوردن غذاهای فوق فرآوری شده، این کاهش تنها ۱۲۰ کالری بود. غذاهای فوق فرآوری شده معمولا کالری زیادی دارند، ازاین رو افراد حتی اگر وعده های کوچک تری بخورند، احتمال بیشتری دارد که انرژی بیشتری دریافت نمایند. محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی با حداقل فرآوری مصرف می کنند، در مقایسه با زمانیکه غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کردند، دو برابر بیشتر در کنترل کلی هوس های غذایی خود موفق بودند. دکتر «راشل باترهام»، محقق دیگر این مطالعه و استاد افتخاری مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه کالج لندن، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «بهترین سفارش به مردم اینست که با تعدیل مصرف کلی انرژی، محدود کردن مصرف نمک، شکر و چربی اشباع شده و اولویت دادن به غذاهای پرفیبر مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل، تا حد امکان به دستورالعمل های تغذیه ای پایبند باشند.» (حبوبات شامل لوبیا، عدس، نخود فرنگی خشک و موارد مشابه می شود.) حرف آخر اینکه آنها همینطور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها. دیکن گفت: اگر این نتایج را در طول یک سال تعمیم دهیم، انتظار داریم در رژیم غذایی با حداقل فرآوری، ۱۳ درصد کاهش وزن در مردان و ۹ درصد کاهش وزن در زنان را شاهد باشیم، اما پس از رژیم غذایی فوق فرآوری شده، تنها ۴ درصد کاهش وزن در مردان و ۵ درصد در زنان مشاهده شد. با گذشت زمان، این مسئله به یک تفاوت بزرگ تبدیل خواهد شد. 1404/06/12 10:14:00 5.0 / 5 7 تگهای خبر: آجیل , تغذیه , چاقی , چربی این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک چای جایگزین آب نیست کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه تشکیل می شود سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلاشدن به دیابت را بیشتر می کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۵