دبیر ستاد سلول های بنیادی مطرح كرد
انجام سالانه ۱۲۰۰ پیوند مغز استخوان، پیشگیری از خروج ارز با افزایش اهداكنندگان سلول های بنیادی
به گزارش آقای هویج دبیر ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینكه سالانه ۱۲۰۰ پیوند مغز استخوان در كشور انجام می شود، اظهار داشت: باید این میزان را به بیشتر از 2000 مورد افزایش دهیم؛ در این زمینه گسترش مراكز پذیره نویسی یكی از اقداماتی است كه می تواند به ما كمك نماید.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، امیر علی حمیدیه، موسس نخستین بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی خون ساز در مراسم روز جهانی اهداكنندگان سلول های بنیادی خون ساز اظهار داشت: در ضمن دو سال قبل اقدامات خوبی برای بسط فرهنگ اهدای سلول های بنیادی خون ساز در وزارت بهداشت انجام شده است. در دنیا یك میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوسیله سلول های بنیادی خون ساز پیوند شدند كه ۱۱ هزار موردشان ایرانی بوده اند. هم اكنون ۱۶ هزار بیمار در دنیا در انتظار دهنده سازگار سلول های بنیادی هستند.
وی با اشاره به آمار مبتلایان به بیماری های خونی اظهار داشت: سالانه ۴۰ هزار نفر در جهان به سرطان خون مبتلا می شوند و هر ۵ دقیقه یك بیمار مبتلا به سرطان خون شناسایی می شود. حال روزی سرطان خون كشنده بود؛ اما امروزه این بیماری با پیوند سلول های بنیادی خون ساز درمان می شود.
حمیدیه افزود: تا سال ۲۰۱۰ هیچ بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی خون ساز در منطقه شرق مدیترانه و شمال آفریقا نداشتیم كه در همان سال ایران توانست بعنوان بیست و ششمین كشور وارد فهرست كشورهایی شود كه تبادلات سلول های بنیادی خون ساز را انجام می دهد. هم اكنون بیشتر از ۵۰ درصد پیوندها در آمریكا، اروپا و ژاپن از دهنده غیر خویشاوند انجام می شود، اما در منطقه ما این عدد زیر یك درصد است.
موسس نخستین بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی با اشاره به اینكه سالانه ۱۲۰۰ پیوند مغز استخوان در كشور انجام می شود، اظهار داشت: باید این میزان را به بیشتر از ۲۰۰۰ مورد افزایش دهیم. در این زمینه گسترش مراكز پذیره نویسی یكی از اقداماتی است كه می تواند به ما كمك نماید.
حمیدیه با اشاره به هزینه های پیوند سلول های بنیادی خون ساز اظهار نمود: هزینه پیوند سلول های بنیادی خون ساز در اروپا و آمریكا ۵۰۰ هزار دلار تا یك میلیون دلار است و انتقال سلول های بنیادی خون ساز به سایر كشورها نیز ۲۰ هزار یورو هزینه دارد. بدین سبب با افزایش شمار اهداكنندگان و مراكز پذیره نویسی اهداكنندگان سلول های بنیادی خون ساز می توان از خروج ارز جلوگیری كرد. در عین حال باید توجه كرد كه در پیوند سلول های بنیادی خون ساز بیمار پس از گذشت ۶ ماه از پیوند به هیچ دارویی نیاز ندارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب