بایدها و نبایدهایی درباره عطاری ها
عطاری، داروخانه نیست!
آقای هویج: از دیرباز خیلی از عطاران و عطاری های نیك نام چراغ حوزه طب سنتی ایرانی را روشن نگه داشتند. با این سابقه فرهنگی هنوز هم رفتن به عطاری ها برای گرفتن گیاهان دارویی در میان ایرانی ها رواج دارد، اما باید پرسید برای حفظ سلامت مردم چه بایدها و نبایدهایی بر عطاری ها حاكم است و آیا می توان فرآورده های دارویی را هم از آنها تهیه كرد و به سلامت شان اعتماد داشت؟
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، گاهی می بینیم كه برخی افراد بدون دریافت پروانه كسب معتبر از مراجع ذی صلاح و بدون داشتن اطلاعات كافی از قوانین حاكم بر حرفه عطاری، اقدام به تاسیس عطاری و فعالیت در آن كرده و مشكلاتی برای خود و شهروندان تولید می كنند. این درحالیست كه افراد موظفند پیش از تاسیس عطاری یا اشتغال به كسب در این حرفه، نسبت به دریافت پروانه كسب اقدام كنند.
در عین حال متصدیان عطاری ها مكلفند با الصاق برچسب روی كالاها یا نصب تابلو در محل كسب یا حرفه، قیمت واحد كالا یا دستمزد خدمت را به طور روشن، مكتوب و به گونه ای كه برای همگان قابل رویت باشد، اعلام كنند.
همچنین هرگونه تبلیغات غیرقانونی و فریبنده نظیر درمان چاقی، لاغری، ترك اعتیاد، ناباروری، مشكلات جنسی و... در واحدهای عطاری ممنوع است. عرضه و فروش گیاهان سمی مانند تاتوره، خریق، ازاراقی و... ممنوع است. در عین حال خرید و فروش هرگونه فرآورده گیاهی و شیمیایی با اثر درمانی، حتی در صورت دارا بودن مجوزهای لازم، در عطاری ها ممنوع بوده و عطاری تنها مجاز به فروش گیاهان خشك، گیاهان بدون نیاز به نسخه معتبر پزشك و عرقیات دارای مجوز و همراه با سیب سلامت هستند.
باید توجه كرد كه فروش و نگهداری هرگونه فرآورده دست ساز و بدون مجوز وزارت بهداشت در عطاری ها تقلب به حساب می آید.
بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، باید بدانیم كه عطاری داروخانه نیست. محل فروش فرآورده های طبیعی، سنتی و ورزشی، داروخانه است. ازاین رو وجود اقلام مذكور چه دارای مجوز و چه فاقد مجوز در عطاری، تخلف به حساب می آید.
ضمنا تنها ذكر عناوین عطاری یا فروشنده گیاهان دارویی در تابلو یا فاكتور عطاری ها مجاز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب