رئیس انجمن تغذیه ایران عنوان كرد؛

عوارض تغذیه نامناسب دوران شیرخوارگی

عوارض تغذیه نامناسب دوران شیرخوارگی به گزارش آقای هویج سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه كشور، اظهار داشت: روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است كه زمینه ساز مرگ كودكان زیر 5 سال می شود.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، درباره تغذیه در دوران نوزادی، گفت: تغذیه صحیح نوزاد سبب رشد بهتر او شده و اختلال در تغذیه کودک می تواند به رشد جسمی و روحی کودک آزار بزند. والدین باید بدانند که کودکانشان به چه مواد غذایی نیاز دارند و چگونه باید نوزاد را تغذیه و برنامه تغذیه نوزاد را با افزایش تغییر دهند.
وی اضافه کرد: بطور کلی سفارش می شود در این دوران شیر مادر به مدت ۶ ماه بطور انحصاری به نوزاد داده شود و تغذیه با شیر مادر تا دو سال ادامه یابد. روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همین طور مبتلاشدن کودکان به بیماری های عفونی و تشدید آنها می شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه به تغذیه نوزادان در ۶ ماه اول تولد اشاره نمود و بیان داشت: توجه برای تامین تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان باید پیش از حاملگی با تامین تغذیه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبت های ضروری برای حاملگی سالم، زایمان ایمن و حمایت های بعد از زایمان جهت آغاز به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر، در ۶ ماه اول بعنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران صورت گیرد.
رزاز با اعلان اینکه تغذیه نوزاد در این دوران محدود به شیر مادر یا شیرخشک است، اظهارداشت: تغذیه با شیر مادر باید بر طبق تقاضای کودک تنظیم شود. مادران نباید ساعت شیردهی برای نوزاد را زمان بندی کنند. به اصطلاح رایج هر زمانی که نوزاد «نق زد و گریه کرد» باید مورد شیردهی قرار بگیرد. زمانی که نوزاد ملچ و ملوچ می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و لباس های خودش را به دهان می گیرد، مشخص می شود که احساس گرسنگی دارد و هر زمان که کودک از شیر مادر سیر شود، سینه ی مادر را رها می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و به احتمال زیاد بعد از سیر شدن می خوابد.
وی اظهار داشت: شیر مادر در بهترین شرایط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای اتاق می ماند و فاسد نمی گردد. شیر مادر در دمای یخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقی می ماند. مصرف سیر و پیاز طعم شیر مادر ر تغییر می دهد. بدین سبب مصرف این مواد غذایی باید محدود شود. در دوران شیردهی به مادران سفارش می نماییم که با پرهیز از موادی مانند نوشابه ها و آبمیوه های پاکتی و...، طعم شیر خودرا ارتقا دهند.
رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه برای معرفی مواد غذایی جامد تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجیحا ۶ ماهه نشده، تلاش نکنید. چون که معده نوزاد تا پیش از چهار ماهگی نمی تواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند. بعلاوه چون گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیه ها تکامل پیدا نکرده است.
رزاز اضافه کرد: مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد می تواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی نیز در کودکان بیشتر می شود.
وی با اعلان اینکه در اواخر ماه چهارم، برخی کودکان ممکنست نشانه هایی از آمادگی برای خوردن مواد جامد را نشان دهند، اشاره کرد: بعضی از شاخص ها عبارتند از این که نوزاد می تواند سر خودرا از جلوی دهان به عقب دهان ببرد. باید به این نکته توجه داشت باشید که شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی کودک کفایت کامل تغذیه ای کودک را دارد و نیاز نیست در تغذیه کودک تا این سن از غذای کمکی استفاده نمود. تنها با تشخیص پزشک و متخصص تغذیه و در صورت رشد ناکافی نوزاد شیرخوار می توان از شیرخشک و تغذیه کمکی استفاده نمود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: پس از مشاهده نشانه های آمادگی و بعد از مشورت با پزشک اطفال، برای خوردن غذای کمکی می توانید با لعاب برنج و فرنی شروع کنید.


منبع:

1399/08/14
20:52:54
5.0 / 5
1220
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری