سرپرست وزارت بهداشت:

صدا و سیما جو اجتماعی را شادتر كند، واكسن HPV به برنامه واكسیناسیون ملی می آید

صدا و سیما جو اجتماعی را شادتر كند، واكسن HPV به برنامه واكسیناسیون ملی می آید آقای هویج: سرپرست وزارت بهداشت ضمن اشاره به عوامل موثر در بروز بیماری های غیرواگیر، بر ضرورت كاهش استرس ها اصرار كرد و اظهار داشت: استرس را در سرطان ها، ام المرض می خوانیم و بدین سبب اگر جامعه شادمان تری داشته باشیم، سرطان كمتری خواهیم داشت و در همین راستا هم بارها از صدا و سیما خواسته ایم كه جو اجتماعی را شادتر كند.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در مراسم افتتاح ۷۵ مركز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان با اشاره به نزدیك بودن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی از هر ۱۰۰۰ كودك حدود ۱۳۰ كودك به یك ماهگی نمی رسیدند. از هر ۱۰۰۰ كودك، خانواده ها ۱۲۰ كودك را پیش از یك سالگی از دست می دادند. همینطور از هر ۱۰۰۰ كودك جشن تولد پنجمین سال ۱۴۷ كودك گرفته نمی شد و آنها از بین می رفتند. در عین حال از هر ۱۰۰ هزار زن آبستن ۲۴۵ زن به علت عوارض زایمان و حاملگی جان می باختند. در آن زمان مجموع تعداد پزشكان خارجی و ایرانی در كشور ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر بود و میزان واكسیناسیون ما هم ۳۰ درصد بود. همینطور بین ۶۰۰ تا ۶۱۰ دانشجوی پزشكی داشتیم.
وی اضافه كرد: این در حالیست كه خوشبختانه امروز در تمامی این شاخص ها به كمتر از یك دهم مرگ و میر رسیده ایم و سال ها پیش توانستیم در میان ۲۳ كشور شرق مدیترانه رتبه اول را به دست آوریم. هم اكنون بیشتر از ۶۰۰۰ دانشجوی پزشكی داریم و نزدیك به ۱۴۰ هزار پزشك ما در دورترین نقاط كشور به مردم عرضه خدمت می كنند. همینطور پوشش واكسیناسیون در كشور به ۱۰۰ درصد رسیده است، با این تفاوت كه واكسن های جدیدی هم به پروتكل واكسیناسیون كشور اضافه شده و برای خدمات درمانی به هیچ خدمتی در خارج از مرزها محتاج نیستیم.
نمكی با اشاره به اینكه به جرأت می توان اظهار داشت كه در عرصه سلامت دستاوردهایی گران سنگ تر از سایر عرصه ها داشته ایم، افزود: در عین حال با اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید گام جدیدی در زمینه رسیدگی به فرودستان، كاهش هزینه های كمرشكن، تهیه دارو برای بیماران خاص و صعب العلاج و گسیل پزشكان به مناطق دورافتاده و ماندگاری آنها برداشته شد كه امیدواریم با شیوه مناسب و با در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی عالمانه تر و توسعه این برنامه ها و همینطور با استقرار نظام ارجاع، پزشك خانواده، تكمیل پرونده الكترونیك سلامت، اجرای گایدلاین ها و اصلاح نظام پرداخت به سمت DRG بتوانیم به صورت منطقی، معقول و مستمر این طرح را ادامه دهیم؛ آن هم به گونه ای كه نه تنها با تغییر وزیر بلكه با تغییر رئیس جمهور هم «ز باد و ز طوفان نیابد گزند» و این طرح ادامه یابد.
سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اینكه ما با پنج دلار كودكان مان را ضد شش بیماری مهلك واكسینه كردیم، اظهار داشت: اما ناگهان طوفان بیماری های غیر واگیر به بازار آمد. باید توجه كرد كه خرج یك روز شیمی درمانی معادل هزینه واكسیناسیون یك شهرك یا یك روستای بزرگ است. همینطور هزینه یك شب بستری در CCU و ICU در ارزان ترین كشورها ۱۰۰۰ دلار است. به هر حال طوفان بیماری های غیرواگیر كه تلنباری از ندیدن های گذشته ماست، ما را به شدت گرفتار كرده و باید برنامه ها و عملكردهای جدیدی برای آن طراحی نماییم. به یاد دارم در زمانی كه بعنوان معاون بهداشتی در وزارت بهداشت بودم، اداره كل بیماری های غیر واگیر را تولید كردیم، چونكه می دانستیم در گذر از بیماری های واگیر به سمت همه گیری و سیمای جدیدی از گرفتاری ها در زمینه بیماری های غیرواگیر خواهیم رفت.
نمكی افزود: امروزه فرق بیماری های واگیردار با بیماری های غیرواگیر در این است كه اولاً بیماری های واگیردار با هزینه كمتری قابل پیشگیری بوده و دوماً نیازی به مشاركت بین بخشی عظیمی ندارد و در وزارت بهداشت قابل اجرا هستند. این در حالیست كه بیماری های غیرواگیر هزینه بر بوده و نیازمند مشاركت بین بخشی عظیمی در كشور می باشند و وزارت بهداشت كمترین تأثیر را در اجرا و بیشترین تأثیر را در سیاستگذاری و تدوین بسته ها دارد.
نمكی با اشاره به اینكه امروز یكی از اشكالات ما سرطان ها هستند، اظهار داشت: هر چند كه سرطان در كشور ما هنوز با نرم های جهان فاصله دارد، اما نباید آنرا نادیده بگیریم. همواره اعلام نموده ام كه بار بیماری ها تلنبار ندیدن های روز گذشته ماست. اگر در گذشته امروز را دیده بودیم به سیاه چاله های بیماری های غیرواگیر نمی افتادیم. حال برای جلوگیری از سرطان نخستین گام آموزش است. ما باید به مردم برای تغییر شیوه زندگی، داشتن تحرك، پرهیز از رژیم غذایی نادرست كه امروزه فست فود یكی از اشكالات فرهنگی ما در تغذیه است، كاهش استرس ها و … عرضه دهیم. در عین حال اگر جامعه شادمان تری داشته باشیم، سرطان كمتری خواهیم داشت. بارها از صدا و سیما خواسته ایم كه جو اجتماعی را شادتر كند. ما استرس را در سرطان زایی ام المرض می خوانیم. ازاین رو با روحیه ای شاد می توانیم به درمان بیماران كمك نماییم.
واكسن HPV به برنامه واكسیناسیون ملی می آیدوی با بیان اینكه ما واكسن HPV را وارد پروتكل واكسیناسیون خواهیم كرد، اظهار داشت: در این زمینه رئیس انسیتو پاستور اعلام نمودند كه در ساخت واكسن HPV با كمك بخش خصوصی كار را پیش می بریم تا بتوانیم آنرا با قیمت ارزان تر تولید كرده و گروه های هدف را ضد HPV واكسینه نماییم.
نمكی افزود: همینطور در زمینه تشخیص بیماری ها هم از همه بخش پژوهش كشور خواهش كرده ایم كه به سمت تشخیص زودرس حركت كنیم؛ چون كه اگر در مراحل اولیه تومور را تشخیص دهیم می توانیم عمر طولانی را برای بیمار تضمین نماییم. در عین حال در حوزه درمان هم باید به سمت شیوه های مدرن برویم. هر چند كه شیوه های مدرن گران قیمت هستند، اما اگر بتوانیم به شیوه مدرن درمان اقدامات را انجام دهیم به مراتب عوارضی كه برای بیمار تولید می شود، كمتر است. البته استفاده از داروها و درمان های مدرن باید به شكلی باشد كه مافیای تبلیغاتی دارو نتوانند هزینه های سنگینی را به كشور تحمیل كنند. بلكه داروهای مؤثر را به پروتكل درمانی كشور اضافه نماییم و بیمه ها را مكلف به تبعیت از آنها نماییم.
نمكی با تاكید بر ضرورت مشاركت خیرین و سازمان های مردم نهاد در حوزه پیشگیری و درمان سرطان اظهار داشت: خیرین باید به كمك این مورد بیایند. از طرفی ما هم باید راه را برای خیرین باز نماییم. یكی از خطاهای استراتژیك ما این است كه بعنوان دولت می خواهیم خودمان همه كار را انجام دهیم اما حركات متعددی به شكل زیبا از جانب خیرین در كشور شكل گرفته و ما باید آنها را تشویق نماییم كه در كنار دولت به عرصه بیایند و برای كاهش آلام بیماران گام بردارند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، نمكی در حاشیه این مراسم با حضور در جمع خبرنگاران با تاكید بر ضرورت انجام واكسیناسیون ضد بیماری های خاصی كه می تواند با استفاده از برخی ویروس ها منجر به سرطان شود، اظهار داشت: در این زمینه در زمانی كه معاون بهداشتی بودم واكسیناسیون ضد ویروس هپاتیت B را آغاز كردیم و بنابراین امروزه كمتر موارد ابتلاء به سرطان كبد را می بینیم. در این زمینه طبق برنامه هایمان مقرر است واكسیناسیون ضد HPV یا EBV را هم در پروتكل های واكسیناسیون در آینده وارد نماییم.
وی اظهار داشت: اینكه بخواهیم امروزه اهداف خاصی را برای كاهش سرطان تعیین نماییم كار دشواری است؛ چونكه با موجی از بیماری های غیرواگیر بخصوص سرطان ها مواجه ایم. اما اگر بتوانیم رنج ابتلاء به سرطان ها را ثابت نگهداریم و از افزایش سالیانه آن جلوگیری نماییم، با عنایت به رشد جمعیت و با عنایت به عوامل آلاینده و سرطان زا كه در همه كشورهای جهان وجود دارد، ثابت نگهداشتن این رنج هم كار بزرگی است. كما اینكه ما در حال هدف گذاری برای برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات، پستان و … هستیم تا بتوانیم این سرطان ها را با تمهیداتی و با آزمایش های دوره ای رِنج شان را سالانه به صورت متوسط پنج درصد كاهش دهیم.



1397/11/07
01:48:16
5.0 / 5
4186
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری