تعرفه های درمان اعتیاد اصلاح می شود

تعرفه های درمان اعتیاد اصلاح می شود به گزارش آقای هویج مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به افزایش 5 تا 15 درصدی تعرفه های درمان اعتیاد امسال اظهار داشت: ایراداتی به تعرفه ها وارد شد كه در نهایت اصلاحیه آن (تجدید نظر در تعرفه ها) مورد توافق مسئولان مربوطه قرار گرفته این در حالیست كه پیشنهاد اصلاح تعرفه های درمان اعتیاد در شورای عالی بیمه منتظر اعلام به هیات دولت می باشد تا بعد از توافق هیات دولت، ابلاغ شود.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، تعرفه های درمان اعتیاد بعد از چهار سال با رشد ۵ تا ۱۵ درصدی همراه بوده است، این درحالیست كه به نظر برخی كارشناسان و صاحب نظران این میزان از افزایش تعرفه ها نیازمند اصلاحاتی است، بطوریكه كمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر خواهان تجدید نظر در تعرفه ها شده است، با این وجود حمید جمعه پور- مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با ایسنا، می گوید: اگر قرار باشد تعرفه های درمان اعتیاد افزایش بیشتری یابد، باید پوشش بیمه ها بر سر همه معتادان قرار گیرد.
وی با بیان اینكه تعرفه های درمان اعتیاد از سال ۹۴ تابحال افزایش نیافته بود، اظهار نمود: با وجود اینكه چند بار در مورد افزایش تعرفه های درمان اعتیاد بحث شده بود اما از سال ۹۴ تابحال تعرفه ها افزایش نیافته بود، باتوجه به اینكهتعرفه های پزشكی در سال های اخیر بین ۵ تا حداكثر ۱۵ درصد افزایش داشته اند، تعرفه های درمان اعتیاد نیز امسال شامل این میزان افزایش شده اند.
به گفته وی، افزایش ۵ تا ۱۵ درصدی تعرفه های درمان اعتیاد تنها مشمول مراكز درمان سرپایی می شود پس تعرفه مراكز اقامتی در آن لحاظ نشده، این در حالیست كه سازمان بهزیستی بوسیله وزارت تعاون، درخواست تعیین تكلیف و افزایش تعرفه مراكز اقامتی و سایر مراكز درمانی معتادان را ارائه كرده است.
مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به این پرسش كه آیا پیشنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر برای افزایش تعرفه ها نیز ۱۵ درصد یا بیشتر بود؟، اظهار داشت: باتوجه به افزایش هزینه اجاره محل، پرسنل، نگهداری و داروها، شاید باید با افزایشی بیشتر از ۵ تا ۱۵ درصد مواجه می شدیم، اما اگر معتادان با افزایش تعرفه ها بیشتر از این میزان مواجه شوند امكان دارد از درمان منصرف و با ریزش بیمار مراكز مواجه شویم؛ بدین سبب دیدگاه منطقی آن بود كه نه بیمار برای پرداخت هزینه و نه درمانگر بابت هزینه هایی كه باید صرف نگهداری مركز و نگهداری پرسنل می كند، تحت فشار قرار گیرد.
جمعه پور معتقد می باشد، آنچه وزارت بهداشت امسال برای تعرفه های درمان اعتیاد مد نظر قرار داد بعنوان پیشنهاد به شورای عالی بیمه ارائه شد و با آنكه در پیش جلسه شورا مورد توافق قرار گرفت، دارای اشكالاتی بود كه اصلاحیه آن نیز مورد توافق قرار گرفته است، اما همچنان این پیشنهاد در شورای عالی بیمه منتظر اعلام به هیات دولت می باشد تا با توافق هیات دولت ابلاغ شود.
وی افزود: هم سازمان نظام پزشكی این اعتراض را به شورای عالی بیمه سلامت كرده اند و هم طبق مصوبه كمیته درمان، مقرر شد معاونت درمان وزارت بهداشت نیز به شورای عالی بیمه پیشنهاد اصلاح دهد. همین طور مقرر شده است مطابق مكاتبه ای كه معاونت درمان وزارت بهداشت بعنوان متولی اصلی حوزه درمان با شورای عالی بیمه درمان انجام دهد، دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با هیات دولت مكاتبه و درخواست كند تا تعرفه های ابلاغی باردیگر اصلاح و ابلاغ شود.
مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه در پیش جلسه شورای عالی بیمه اصلاحات انجام شده و مورد توافق قرار گرفته است، اما به دلیل تغییراتی كه در سازمان بیمه سلامت رخ داده است در انتظاریم تا بزودی جلسه اصلی بیمه سلامت اجرا شود و این اصلاحات تصویب و ابلاغ شود و همانطور كه نظام پزشكی و وزارت بهداشت در این زمینه درخواست اصلاح داده است، اداره كل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز متقاضی اصلاح تعرفه هاست برای اینكه به نظر باید اقتصاد درمان نیز لحاظ شود و در صورتیكه تراز مالی مراكز را در نظر نگیریم بطور كلی حوزه درمانی اعتیاد لطمه خواهد دید پس اصلاح و افزایش تعرفه های درمان اعتیاد خواسته همه ماست، البته اگر بخواهیم تعرفه ها افزایش بیشتری پیدا كند باید بیمه ها آنرا پوشش دهند برای اینكه قصد نداریم بیشتر از این بیماران اعتیاد تحت فشار قرار گیرند، دغدغه ما بعنوان متولیان حوزه درمان افزایش پذیرش و سطح پوشش درمان است.
بنابر اظهارات جمعه پور اگر بخواهیم تعرفه ها را بدون توجه به مسئله اقتصادی و اجتماعی افزایش دهیم امكان دارد بیماران به سمت بازار مراكز درمانی غیرقانونی متمایل شوند، پس در كمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب شد تا تجدیدنظری در تعرفه ها صورت گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه به دنبال افزایش تعرفه ها، فرانشیز پرداختی بیمار (پرداخت از جیب) چند درصد افزایش می یابد؟ نیز اینطور پاسخ داد: به هر میزانی كه مبلغ تعرفه ها افزایش یابد به همان نسبت فرانشیز نیز افزایش می یابد. در سال های گذشته قرار بر این بود كه تعرفه ای كه بعنوان تعرفه مركزی دولتی در نظر گرفته می شد بیمه همان مبلغ را پرداخت كند و اختلاف بین تعرفه مراكز دولتی و مراكز خصوصی را باید بیمار پرداخت می كرد اما امسال به علت اینكه اعتباری برای بیمه وجود ندارد باید همچنان منتظر اعلام تعرفه های جدید پس از اصلاحات باشیم.
وی با تاكید بر برخورد با مراكز درمان اعتیادی كه تعرفه های ابلاغی را رعایت نمی كنند اظهار داشت: اگر بخواهیم تعرفه ها بطور شایان توجهی افزایش یابد تا درمانگران راضی باشند، باید بیمه نیز برقرار باشد، برای اینكه باید قسمتی از هزینه های بیمار را بیمه پرداخت كند، بنا بر این ارتباط معناداری بین هزینه درمان، درمانگر و بیمه ها برقرار است؛ بدین سبب برقراری یا عدم برقراری بیمه نقش مهمی در تعیین تعرفه ها دارد و امیدواریم شورای عالی بیمه سلامت كه مرجع تعیین تعرفه هاست، این ملاحظات را در نظر بگیرد تا با ریزش بیمار مواجه نشویم.




منبع:

1398/06/10
13:09:59
5.0 / 5
4179
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری