مطالعات نشان می دهد؛
نقش مصرف غذاهای چرب و شیرین در ایجاد احساس افسردگی
به گزارش آقای هویج به قول محققان، غذاهای چرب و مملو از مواد قندی بر هورمون های اثرگذار بر خلق و خو اثر دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «میشل پرلمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه خدمات سلامت میامی، در اینباره می گوید: «مصرف مواد خوراکی به شدت تصفیه شده که سرشار از مواد قندی هستند باعث تغییرات سریع در قندخون، انسولین و سایر هورمون های تنظیم کننده خلقیات و سیری می شود.»
این نوسانات بر کورتیزول و همینطور کاتکول آمین های در رابطه با استرس نظیر اپی نفرین تاثیر می گذارد که می تواند منجر به پُرخوری شود.
اگرچه پُرخوری باعث ایجاد حس بهتر در فرد می شود اما تاثیر آن، موقتی است.
این روند منجر به مصرف چربی و مواد قندی بیشتری شده و در نتیجه چرخه پُرخوری ادامه می یابد.
به گفته پرلمن، «افراد پس از این پُرخوری احساس گناه دارند که می تواند باعث تشدید افسردگی و سایر اختلالات رفتاری فرد شود.»
مغز ما به خوبی با برخی مواد شیمیایی یا داروها سازگار می شود و آستانه تحمل ما بیشتر و بیشتر می شود. از اینرو احتیاج به مصرف بیشتر همان ماده خوراکی مشابه برای دستیابی به تاثیر مشابه ایجاد می شود.
به گفت محققان، بهترین راه اجتناب از این چرخه، یافتن راه های سالم تر برای مقابله با استرس است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب