رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه مطرح كرد؛

طراحی جدول استخراج ارزش غذاهای بومی ایران

طراحی جدول استخراج ارزش غذاهای بومی ایران آقای هویج: رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور از طراحی جدولی برای استخراج ارزش غذاهای بومی در مناطق مختلف کشور آگاهی داد.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، امیرمحمد مرتضویان، با اشاره به نامگذاری ۲۳ اردیبهشت با عنوان نقش مردم، مسئولین، سمن ها در تغذیه سالم از مزرعه تا سفره، اظهار نمود: غذایی که به سفره می رسد بسادگی به دست مصرف کننده نرسیده، بلکه محصولات غذایی توسط زنجیره غذایی از فرآیندهای مختلف به دست مصرف کننده می رسد.
وی با اعلان اینکه سه حوزه کشاورزی، دامپروری و آبخیزداری منابع اصلی تهیه غذا هستند، اضافه کرد: خیلی از مشکلات مربوط به بهداشت، سلامت، ایمنی و امنیت سلامت مواد غذایی در مراحل ابتدایی تولید منابع اولیه غذا ایجاد می شود.
به گفته مرتضویان، چنانچه در تولید منابع غذایی، از همان مراحل ابتدایی استانداردهای لازم رعایت نشود، بدون شک غذای ناسالم و بی کیفیت به دست مصرف کننده می رسد، اشاره کرد: بخش بزرگی از سلامت زنجیره غذایی وابسته به قسمت اول تولید غذا در مزارع، دامپروری ها و حوزه آبخیزداری یا شیلات است.

آلودگی خاک، آب و وجود فلزات سنگین سلامت جامعه را تهدید می کند
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: آلودگی خاک، آب، وجود فلزات سنگین و سموم در تولید محصولات غذایی می تواند سلامت جامعه را تهدید کند.
مرتضویان با اعلان اینکه سلامت غذا، فقط وابسته به مرحله اول تولید نیست، افزود: مواد غذایی بمحض تولید به دست مصرف کننده نمی رسد بلکه سلامت آن در این راه به فاکتورهایی مثل محل نگهداری استاندارد، دمای مناسب، عدم ایجاد واکنش های شیمیایی و میکروبی وابسته است.
وی با اعلان اینکه هرچه زمان تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده کوتاه تر شود، سلامت مواد غذایی بیشتر تامین می شود، اشاره کرد: متأسفانه در خیلی از محصولات این مرحله بسیار طولانی است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور واحدهای تولیدی عرضه مواد غذایی را سومین مرحله چرخه تولید تا توزیع عنوان نمود و اظهار داشت: تفاوتی ندارد که واحدهای عرضه مواد غذایی کارگاه باشند یا کارخانجات بزرگ، موضوعی که اهمیت دارد تضمین بهداشت این محصولات در این مرحله است که به طور معمول به بسته بندی اختصاص دارد.
عرضه غیر استاندارد، کیفیت مواد غذایی را نشانه می گیرد
مرتضویان اهمیت مرحله سوم توزیع مواد غذایی را تصریح کرد و اشاره کرد: عرضه غیر استاندارد، مرحله مهمی است که می تواند کیفیت مواد غذایی را به طرز شایان توجهی کم کند.
وی با اشاره به این که مرحله پخش مواد غذایی بعنوان چهارمین مرحله زنجیره تولید تا عرضه مواد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: محصولاتی که تولید و بسته بندی می شوند باید در وضعیت استاندارد، پخش و توزیع شوند. بعنوان مثال اگر محصول نیاز به تامین زنجیره سرما دارد باید این مساله رعایت شود و یا برخی محصولات نیاز به حمل و نقل و نگهداری ویژه تا رسیدن به دست مصرف کننده را دارند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اعلان اینکه در چرخه توزیع تا مراکز فروش نیز باید استانداردهای سلامت مواد غذایی مورد توجه باشد، اضافه کرد: فشار وارد شده یا نگهداری نامناسب مواد غذایی می تواند به سلامت مواد غذایی لطمه وارد کند.
وی با اشاره به این که توزیع اقلام غذایی در مراکز فروش پنجمین مرحله زنجیره مواد غدایی از مزرعه تا سفره را در بر می گیرد، اظهار داشت: مواد غذایی که در خرده یا عمده فرشی ها و یا در سوپرمارکت ها قرار داده می شوند تا به مرحله فروش برسد مدتی می ماند، تامین سلامت مواد غذایی (از زنجیره سرما تا مدت زمان نگهداری) نیز چنانچه در این مراکز مورد غفلت قرار گیرد، سلامت محصول را از بین خواهد برد.
سلامت مواد غذایی تنها معطوف به مرحله مزرعه تا سفره نمی شود
به گفته وی نحوه حمل مواد غذایی از فروشگاه تا خانه نیز نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد بطور مثال غذاهای حساس به فساد باید در وضعیت مناسب و پیش از فاسد شدن مصرف شوند.
مرتضویان با اعلان اینکه سلامت مواد غذایی تنها معطوف به مرحله مزرعه تا سفره نیست، توضیح داد: ممکنست غذایی با سلامت کامل به سفره برسد، در محیط خارج از یخچال قرار گیرد و پس از بازه زمانی طولانی مصرف شود، بدین سبب به عبارتی سلامت مواد غذایی باید از مزرعه تا دهان افراد تامین و تضمین شود.

ایشان سپس با اعلان اینکه کارهای انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی بصورت واحد انجام می شود، از سابقه کاری شصت ساله این مراکز آگاهی داد و اظهار نمود: این دو مرکز بعنوان نخستین مراکز فعال در زمینه آموزش و پژوهش مواد غذایی در کشور فعالیت خودرا آغاز نموده اند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اشاره کرد: سیاست های انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی بر اولویت های پژوهشی در با محوریت تحقیقات و فناوری های سلامت محور استوار است.
پژوهش ها؛ پایه اجرای طرح های سلامت محور
وی با اشاره به این که انجام طرح های پژوهشی و فناوری با دارا بودن اعضای هیئت علمی برجسته آموزشی در دانشکده تغذیه و پژوهشی در انستیتو در دستور کار است از اجرای طرح های ملی در این دو مرکز آگاهی داد و اظهار داشت: تحقیقات پایه اجرای طرح های بعدی هستند.
مرتضویان با اشاره به اجرای بررسی طرح الگوی مصرف مواد غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اشاره کرد: این طرح بزرگ با تکمیل هزاران فرم پرسشی از سراسر کشور اجرا خواهد شد. در این طرح الگوی غذایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت بطور مثال با کمک این داده ها غذاهای محبوب جامعه در کارخانه ها و مراکز فناور به بهره برداری می رسد.
اجرای طرح مراقبت غذا و تغذیه یکی دیگر از مواردی بود که دکتر مرتضویان به آن اشاره نمود و افزود: در این طرح سیر سلامت و امنیت رژیم های غذایی پایش می شوند.
ارزش غذاهای بومی در مناطق مختلف کشور استخراج می شود
وی با اعلان اینکه با اجرای طرح جدول ترکیبات که توسط انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، ارزش غذاهای بومی در مناطق مختلف کشور استخراج می شود اشاره کرد: در این طرح بررسی می شود که مردم مناطق مختلف کشور چه غذایی را با چه ارزشی به بدن خود می رسانند بدین سبب با کمک این داده ها می توان بهترین فرمولاسیون ترکیبات را ارائه داد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه از اجرای طرح پایش عوامل خطر زا آگاهی داد و افزود: در این طرح میزان قند، چربی های ترانس و کالری مواد غذایی مورد بررسی قرار می گیرد، نتایج این طرح کشوری به سازمان غذا و دارو اعلام می شود.
اجرای طرح های تحقیقاتی در قالب پایان نامه های دانشجویی، همکاری با دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، همکاری با معاونت بهداشت، دفتر سلامت محیط کار و سازمان ملی استاندارد، ارتباط ملی با سازمان جهاد کشاورزی و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و در نهایت امضای سند امنیت غذایی و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی همچون کارهای انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی است که دکتر مرتضویان به آن اشاره نمود.

وی ادامه داد: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با سازمان غذا و دارو خیلی از کمیته های این سازمان ارتباط تنگاتنگ دارد و از این سازمان ماموریت طرح می پذیرد.
مرتضویان با تاکید بر این که تعامل بیشتر با حوزه درمان با هدف تامین غذای سالم تر بیمارستانی ضروریست، اظهار داشت: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی با مرکز پیوند اعضا و بیماریها ارتباط نزدیک برقرار کرده است، به این شکل که اعضای هیئت علمی این مرکز سه روز در هفته در این مراکز با هدف ارتقا سطح تغذیه این بیماران حضور دارند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به برنامه های آتی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اشاره نمود و اضافه کرد: در کلینیک تغذیه و رژیم درمانی این مرکز با سابقه بیش از ۲۰ سال برنامه های مترقی در حوزه رژیم ها و سفارش های غذایی بصورت حضوری و مجازی در دستور کار است.
همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با سازمان جهانی بهداشت
وی در ادامه با اشاره به این که انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت است، از ارتباطات بین المللی این مرکز آگاهی داد و اضافه کرد: در زمینه ای امنیت غذایی در سطح بین المللی این مرکز برنامه ها و دوره های مشترکی با سازمان های مختلف اجرا می کند.

ارتباط انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با صنایع و کارگاه های صنفی کشوری، بخش دیگری از صحبت های مرتضویان را به خود اختصاص داد.
وی اضافه کرد: این مرکز بعنوان مرکز علمی و پژوهشی ارتباط گسترده ای در قالب مرکز رشد دانشگاه و مرکز نوآوری ریاست جمهوری دارد.

مرتضویان از اعطای نشان ملی تغذیه به صنایع غذایی پیشرو و خلاق توسط انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور آگاهی داد و اظهار نمود: این نشان که مصوبه شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و هیئت امنا را همراه خود دارد درحال اجرائی شدن است، اعطای این نشان به صنایع غذایی خلاق می تواند چراغ راهی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان صنایع غذایی باشد.
وی با اعلان اینکه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با انجام کارهای پژوهشی در واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی کارهای ارزشمندی برای ارتقا، سلامت و امنیت مواد غذایی انجام می دهد اشاره کرد: در این مرکز دانش جهت استفاده گروههای مختلف پژوهشگران، توده مردم و سیاست گذاران اجرا می شود.

1401/02/26
10:32:45
5.0 / 5
259
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری