عضو هیات علمی دانشكده تغذیه؛

نمک های رنگی سرطانزا هستند

نمک های رنگی سرطانزا هستند به گزارش آقای هویج، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اعلان اینکه نمک های صورتی، دریا و یا سنگ نمک سرشار از ناخالصی است، اظهار داشت: این نمک ها خطر مبتلاشدن به سرطان را می افزایند.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، با اشاره به این که نمک های دیگری به غیر از نمک ید دار تصفیه شده در بازار وجود دارد، اظهار داشت: نمک هایی با فرم ها و اسامی مختلف مثل سنگ نمک، نمک صورتی و آبی و یا نمک دریا همچون آنها است که با اهداف تجاری به فروش می رسد. وی با اشاره به این که هر نوع نمکی که در طبیعت وجود دارد، در وضعیت عادی با ناخالصی هم راه است اشاره کرد: بسته به این که نمک از چه منطقه ای برداشت می شود، ناخالصی ها و طبیعتاً رنگ آن هم متفاوت می باشد. اسلامیان با اعلان اینکه نمک زمانی که به کارخانه می رسد، ناخالصی های آن از بین می رود، بلوری شکل شده و به آن ید اضافه می شود، اظهار داشت: نمک کریستاله و یددار سالم ترین نمکی است که متخصصان استفاده از آنرا سفارش می کنند. وی با اعلان اینکه نمک های صورتی، دریا و یا سنگ نمک در حقیقت سنگ نمکی است که از دل طبیعت استخراج شده و سرشار از ناخالصی است، اشاره کرد: این نمک ها خطر ابتلاء به انواع سرطان ها همچون سرطان کبد و مثانه را بالا می برد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه استفاده طولانی مدت از نمک های تصفیه نشده خطر ابتلاء به انواع بیماریها را نیز می افزاید هشدار داد: مطالعات انجام شده نشان دهنده این است که استفاده از این نمک ها التهاب اور و امکان رسوب کردن آن در عروق و کبد بسیار زیاد است. وی با اعلان اینکه علاوه بر ناخالصی های نمک های رنگی، استفاده از این نمک ها مشکلات دیگری نیز در پی دارد اشاره کرد: نمک های تصفیه نشده در مقایسه با نمک یددار کریستاله شوری کمتری دارند بطور مثال یک قاشق نمک تصفیه شده شورتر از یک قاشق نمک تصفیه نشده یا سنگ نمک است بدین سبب زمانی که از این نوع نمک ها استفاده می کنید برای مزه دار کردن غذا از مقدار بیشتری نمک استفاده می کنید، در نتیجه هم نمک بیشتری مصرف می کنید و هم ناخالصی بیشتری همراه با این نمک ها وارد بدنتان می شود. اسلامیان با اشاره به اینکه نمک های تصفیه نشده مجوز مصرف از طرف سازمان غذا و دارو ندارند، افزود: تبلیغاتی که در امتداد مفید بودن این نمک ها برای سلامت می شود، دقیقاً برعکس است. در این تبلیغات ادعا می شود این نمک ها برای سلامت مفیدست و همین ادعاهای بی پایه و اساس افراد را تشویق به استفاده بیش از نمک می کند در صورتیکه با اهمیت ترین مساله درباره ی هر نوع نمکی مضر بودن آنست و باید تا جای ممکن مصرف نمک را به حداقل برسانیم. وی با تأکید بر اینکه مقدار مجاز مصرف نمک، پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری در روز است اشاره کرد: یک فرد سالم بزرگسال بیش از این مقدار مجاز به استفاده از نمک در روز نیست. عضوهیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه نسبت به نمک پنهان موجود درمواد غذایی هشدار داد و اضافه کرد: رب گوجه فرنگی، انواع کنسروها، بیسکویت ها، کیک ها و سایر فرآورده‏ ها دارای مقادیر قابل توجهی نمک اند که باید در زمان استفاده از آن به اطلاعات تغذیه ای آن توجه گردد.


منبع:

1401/06/14
11:05:09
5.0 / 5
153
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری