عضو هیئت علمی دانشكده علوم تغذیه عنوان كرد؛

نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی

نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی آقای هویج: عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به نحوه تولید شیرهای استریلیزه و پاستوریزه اصرار کرد که هر دوی این محصولات بعد از بازشدن بسته بندی باید در یخچال نگهداری شوند.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، سعیده اسمعیلی، با اشاره به شرایط نگهداری شیر اظهار داشت: شیر خام به شدت مستعد فاسد شدن است و از بین بردن میکروب های بیماری زا سبب سالم سازی و افزایش زمان ماندگاری شیر می شود. وی، پروسه پاستوریزاسیون را یکی از روش هایی عنوان نمود که برای از بین بردن میکروب های بیماری زای موجود در شیر استفاده می شود. این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: در شیر پاستوریزه همچنان تعدادی میکروب غیربیماری زا زنده می ماند که در طول نگهداری این ماده غذایی ممکنست رشد کرده و موجب فساد شیر شود. استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مدت زمان محدود نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال اظهار داشت: بین پنج تا هفت روز بسته به شرایط حمل و نقل و توزیع می توان شیر پاستوریزه را در یخچال نگهداری کرد. وی پاستوریزاسیون را فرایندی کاربردی در صنعت غذا برای از بین بردن میکروب های بیماری زا عنوان نمود که در این پروسه حرارتی بین ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بر روی شیر اعمال می شود، سپس به سرعت شیر تا دمای پنج درجه سانتیگراد سرد و بسته بندی می شود. اسمعیلی، استریلیزاسیون را روش دیگری برشمرد که با بهره گیری از عملیات حرارتی در دماهای بالاتر موجب افزایش زمان ماندگاری شیر می شود. به گفته ی ایشان، در این روش تمام میکروارگانیسم های موجود در شیر شامل بیماری زا و غیر بیماری زا تحت پروسه استریلیزاسیون از بین می رود و شیر عاری از هرگونه میکروارگانیسم می شود. این استادیار دانشکده تغذیه در ادامه به پروسه حرارتیUHT (Ultra High Temperature)یا فرادما اشاره نمود که شامل حرارت دهی شیر در دمای ۱۳۵ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت دو تا پنج ثانیه است و بعد از خنک شدن، شیر تحت شرایط کاملاً اسپتیک (کاملاً استریل) در ظروف تتراپک ۶ لایه بسته بندی می شود. اسمعیلی اشاره کرد: در محصولات استریلیزه تا پیش از باز شدن درب بسته بندی، هیچ میکروارگانیسمی حتی در وضعیت نگهداری خارج از یخچال (دمای محیط) قادر به رشد نیست و تا مدت شش ماه قابلیت نگهداری در وضعیت دمای محیط را دارند. به گفته ی ایشان، علت ماندگاری بالای شیرهای فرادما، ماهیت فرآوری این محصولات است که آنها را در زمره محصولات با عمر نگهداری بالا قرار می دهد و این محصولات عاری از هر گونه نگهدارنده و افزودنی هستند. این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی اشاره کرد: بهترین کیفیت شیرخام کارخانه که تحمل پروسه حرارتی بالاتر را دارد برای خطوط تولید استریل استفاده می شود. ایشان سپس اظهار داشت: نوع پروسه حرارت دهی، شرایط کاملاً استریل پروسه و بسته بندی مخصوص چند لایه مانع از ورود اکسیژن و نور به داخل بسته بندی های استریل می شود و امکان نگهداری شیر استریل را در طولانی مدت فراهم می آورد. اسمعیلی در آخر کرد: در صورت باز شدن درب بسته بندی، شیرهای فرادما نیز مانند شیرهای پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شوند و مدت نگهداری آنها در یخچال نیز بعد از باز کردن بسته بندی مانند شیرهای پاستوریزه است.

1401/06/30
09:43:51
5.0 / 5
20
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری