بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان کبد چرب به گزارش آقای هویج، بنابه اظهار و تاکید متخصصان، کبدچرب درمان دارویی قطعی ندارد و تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، کبدچرب غیر الکلی بر اثر تجمع چربی در سلول های کبد به وجود می آید و در افرادی که مبتلا به اختلال در متابولیسم بدن هستند و چربی و قند خون شان بالاست، بیشتر دیده می شود. البته فردی که به آن مبتلا می شود، زمینه ژنتیکی هم دارد. در این بیماری تری گلیسیریدی که در سلول ها تجمع یافته از سلول های کبدی خارج نمی شود و وقتی به تدریج چربی در سلول های کبدی جمع می شود، اصطلاحا می گویند فرد گرفتار کبدچرب غیرالکلی شده است. تا این مرحله کبدچرب قابل درمان است اما در صورتیکه فرد متوجه نشود یا پیگیر درمان نباشد، وارد مرحله «سیروز» و بدخیمی های کبدی می شود که درمان ندارد؛ چونکه سلول های کبدی تخریب شده و راهی جز پیوند کبد باقی نمی ماند. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، متاسفانه یکی از اشکالات کبدچرب اینست که نشانه خاصی ندارد و فقط با انجام آزمایش یا سونوگرافی میتوان این بیماری را تشخیص داد. البته برخی علایم در بیماران مبتلا امکان دارد وجود داشته باشد که همچون آن خستگی و درد در ناحیه بالا و سمت راست شکم است. ۷۰ درصد افراد گرفتار کبدچرب به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و سابقه قند و چربی خون بالا دارند. در واقع کسانی که رژیم غذایی ناسالمی دارند (به خصوص مصرف بالای چربی های اشباع و قندهای ساده) و فعالیت بدنی شان کم است، بیشتر به کبدچرب مبتلا می شوند. کبدچرب درمان دارویی قطعی ندارد. تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. فردی که به چاقی مبتلاست، با کمی کاهش وزن بهبود می یابد. مطالعه های مختلف نشان داده اند اگر این افراد ۵ تا ۱۰ درصد وزن شان را کاهش دهند، آنزیم های کبدی به حد طبیعی باز می گردد. این افراد باید رژیم غذایی خاصی داشته باشد تا هرچه سریع تر بهبود یابند و بیماری وارد مرحله ۲ و ۳ نشود. میزان کربوهیدرات (قند) و بخصوص کربوهیدرات های ساده و همینطور چربی، بخصوص چربی های اشباع، باید در رژیم این افراد کم شود. مبتلایان به این بیماری بهتر است برای پخت و پز از چربی های غیراشباع مانند روغن های مایع و گیاهی مثل روغن کانولا و زیتون استفاده کنند؛ حتما چربی های قابل رویت گوشت را (چه قرمز چه سفید) بگیرند و ترجیحا در هفته بیشتر از ۲ بار گوشت قرمز نخورند و مصرف فیبر را بالا برند. فیبر در انواع سبزی و سبوس غلات به وفور یافت می شود. میوه ها هم فیبر خوبی دارند، اما چون حاوی قند فراوانی هستند، باید به میزان متعادل (یعنی حداکثر ۳ واحد در روز و به دفعات) میوه مصرف داشته باشند؛ یعنی بیمار مبتلا به کبدچرب نمی تواند ۳ میوه را در یک زمان مصرف کند، اما مصرف سبزی ها برایش آزاد است. مصرف غلات سبوس دار یا سبوس به صورت جدا در سوپ، کوکو، کتلت و... هم برای این بیماران مفید می باشد. همینطور موادغذایی با خواص ضدالتهابی مثل روغن ماهی هم بهتر است در برنامه غذایی این افراد گنجانده شود. ورزش و تحرک بدنی برای مبتلایان به کبدچرب ضروری می باشد. با این سبک زندگی چربی کمتری در سلول های کبد ذخیره می شود و به مرور بهبود می یابند. 1402/02/25 10:53:39 5.0 / 5 387 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تغذیه این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط پیشرفت 70 درصدی ایرلاین ها در بهبود وعده های غذایی فواید شیر مادر برای سلامت کره زمین و اکوسیستم سفارش مهم انجمن تغذیه با شیر مادر شروع غذای کمکی از شش ماهگی خواص اعجاب انگیز هسته زردآلو نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۷ بعلاوه ۳