فوق تخصص غدد پاسخ داد

آیا اختلال تیروئید سبب افزایش وزن و نازایی می شود؟

آیا اختلال تیروئید سبب افزایش وزن و نازایی می شود؟ به گزارش آقای هویج، کرمان یک فوق تخصص غدد اظهار داشت: هر دو نوع کم کاری و پرکاری تیروئید باعث اختلال در حاملگی می شود و امکان دارد یکی از دلایل نازائی، اختلال در تیروئید باشد که راه تشخیص قطعی آن، آزمایش خون است.


دکتر محمدحسین گذشتی در گفت و گو با ایسنا درباره ی کم کاری تیروئید اظهار داشت: کم کاری تیروئید در رشد قدی کودکان می تواند موثر باشد و بیشترین تاثیر آن، عقب افتادگی های ذهنی است و بهتر است والدین در بدو تولد نوزاد تست کم کاری تیروئید را از پاشنه پا انجام بدهند و از مشکلاتی بعدی پیشگیری کنند.
وی ادامه داد: در سنین بالاتر، کم کاری تیروئید در رشد قدی اطفال تاثیر دارد و هر چه کم کار باشد، رشد قدی کمتر خواهد بود و در سنین بالاتر روی بلوغ موثر است.
گذشتی بیان کرد: کم کاری تیرئید سبب خشکی پوست و ریزش مو می شود و به میزان خیلی زیادی موهای سر را کم می کند. همین طور از علایم گوارشی می توان به یبوست اشاره نمود که این افراد باید آزمایش تیروئید بدهند.
این فوق تخصص غدد اشاره کرد: بی اشتهایی و تهوع هم می تواند به سبب کم کاری تیروئید باشد. این اختلال سبب کاهش ضربان قلب و در موارد طولانی، نارسائی قلب را بدنبال دارد و حتی کم کاری تیروئید در تنگی عروق قلب در طولانی مدت موثر است.
وی با اعلان اینکه درد عضلانی و اسکلتی، ضعف عضلانی و خستگی و خصوصاً گرفتگی عضلات از علایم کم کاری تیروئید است، عنوان کرد: بعضی می گویند کم کاری تیروئید سبب افزایش وزن می شود که دراین زمینه بیشتر تورم است تا افزایش وزن.
گذشتی اظهار داشت: در پرکاری تیروئید علایم برعکس کم کاری است و اشتها زیاد و وزن کم می شود. تعریق زیاد، لرزش دست، عصبی شدن. تپش قلب و... از دیگر علایم است؛ بااینکه ممکنست در بعضی افراد این علایم وجود نداشته باشد یا با برخی علایم سازگار شده باشند و البته ممکنست برخی علایم مربوط به بیماریهای دیگر باشد و تیروئید با آزمایش مشخص می شود.
ایشان سپس اظهار داشت: هر دو نوع کم کاری پرکاری تیروئید سبب اختلال در حاملگی می شود و ممکنست یکی از علل نازائی، اختلال در تیروئید باشد که راه تشخیص قطعی، آزمایش خون است.
این فوق تخصص غدد با اشاره به این که کم کاری و پرکاری تیروئید در اختلالات خونریزی عادت ماهیانه خانم ها موثر است، اضافه کرد: در کم کاری تیروئید چربی های خون بسیار کم گزارش می شود و با درمان تروئید، نیاز به داروهای چربی نیست.
وی با اعلان اینکه درد گلو در نوعی از پرکاری تیروئید است، اشاره کرد: نوزادان علامت بالینی زیادی ندارند و برای همین باید آزمایش بدند.
گذشتی درباره ی علل کم کاری تیروئید اظهار داشت: شایع ترین علت، خودایمنی است و در این نوع، درمان مادام العمر دارد؛ درمان کم کاری تیروئید بستگی به شکل دارد و گاهی با مصرف مدتی دارو قطع می شود و موارد شدید نیاز به مصرف طولانی مدت دارو دارد.
وی اشاره کرد: ممکنست کم کاری به سبب کمبود ید باشد که با جایگزین شدن ید، کم کاری تیروئید برطرف می شود.
گذشتی بیان کرد: بهترین حالت مصرف نمک یددار این است در آخر پخت به غذا اضافه شود تا پایداری ید بیشتر شود.
این فوق تخصص غدد در آخر بیان کرد: اختلالات تیروئید در خانم ها بیش از مردان است و هر چه سن بالا می رود شیوع کم کاری بیشتر می شود و شایع ترین سن پرکاری تیروئید دهه ۳۰ تا ۴۰ سالگی است.



1402/04/13
13:05:13
5.0 / 5
286
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , پیشگیری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری